O nouă gamă de stivuitoare diesel Hyundai

MEq
By MEq noiembrie 19, 2015 13:47

O nouă gamă de stivuitoare diesel Hyundai

Hyundai a lansat o gamă complet nouă de stivuitoare diesel performante, cu capacităţi de ridicare cuprinse între 2,2 şi 3,3 t. Stivuitoarele cu furcă ale seriei 9 oferă siguranţă optimă, sunt mai prietenoase cu mediul, au un design ergonomic şi sunt potrivite pentru diferite aplicaţii de ridicare. Acum, toată gama producătorului sud-coreean cuprinde maşini cu capacităţi de ridicare de la 1,5 t la 25 t.

Noile modele sunt 22D-9 de 2,2 t, 25D-9 de 2,5 t, 30D-9 de 3 t şi 33D-9 de 3,3 t şi sunt echipate cu motoare Kubota V3307 de 50 kW/2300 rpm, pentru aplicaţii grele (seria 9). Însă pentru activităţi mai puţin intense, maşinile pot avea motoare Yanmar 4TNE92 de 34 kW (seria 9E). Motoarele Kubota, compatibile cu standardul Stage IIIB, au emisii foarte reduse şi folosesc doar catalizator de oxidare diesel. Astfel, este evitată folosirea unui filtru DPF, timpii morţi sunt reduşi şi nu sunt necesari aditivi, ceea ce înseamnă „mai puţine griji pentru operator”.
Dotarea standard include un limitator de viteză, uşor de programat prin intermediul displayului de la bord, pentru operarea lină şi sigură a maşinii. Senzorul de sarcină (ca extraopțiune) verifică presiunea din cilindrul de ridicare pentru a calcula greutatea pe furcă şi o afişează pe display, iar în cazul unei suprasarcini, operatorul este avertizat vizual şi sonor.
Un nou sistem de frână de mână electrică este combinat cu o funcție anti-rulare în spate. Acest lucru înseamnă că, dacă mașina este înclinată mai mult de trei grade și se oprește, frâna de mână se activează automat pentru a preveni deplasarea (alunecarea) maşinii în spate. De asemenea, pentru prevenirea operării stivuitorului de către personal necalificat sau a furtului, maşina are un cod de acces cu activare personală. Alte caracteristici includ: lumini frontale cu halogen şi stopuri cu led, oglindă panoramică pentru o vedere optimă în spate, cameră video (opţiune) amplasată în spatele maşinii, monitor LCD color, sistem OPSS (Operator Presence Sensing System) în dotarea standard, ce previne mişcarea stivuitorului sau a arborelui de ridicare, atunci când operatorul nu este la postul de comandă.

MEq
By MEq noiembrie 19, 2015 13:47

OPINION

ELECTRIFICATION