Noul Sandvik CS550, un utilaj puternic în etapa de concasare secundară

MEq
By MEq mai 24, 2017 22:51

Noul Sandvik CS550, un utilaj puternic în etapa de concasare secundară

Noul concasor cu con Sandvik CS550 lansat la Conexpo 2017 este un echipament puternic pentru concasare secundară, în aplicații de 700-750 t. Pe lângă flexibilitate și o masă redusă, oferă funcții avansate de automatizare și întreținere pentru o productivitate maximă și disponibilitate de funcționare.

Un obiectiv important în orice operațiune de concasare este acela de a obţine mai mult în fiecare etapă de concasare, fără a pierde din vedere eficiența totală. Ei bine, Sandvik CS550, cel mai nou concasor cu con ce completează seria 500 (care mai include modelele CH550 și CH540), face exact acest lucru.
CS550 este un echipament fiabil, de înaltă capacitate și cu un grad ridicat de reducere pentru etapele secundare de concasare. Deşi nimic nu împiedică utilizarea lui CS550 în aplicații miniere de suprafaţă, ţinta sa principală sunt aplicațiile din construcții – mai exact în cariere de agregate.

Sandvik CS550 atinge rate de reducere cu până la 25% mai mari comparativ cu tipurile similare de concasoare. Acest lucru permite un proces mai eficient în etapa secundară de concasare și uşurează etapa terțiară pentru unele sarcini de mărunţire. Mai mult, reduce sarcinile de recirculare cu până la 50%. Cu alte cuvinte, în concasor se întoarce mai puțin material pentru a fi reprocesat. Acest lucru prelungește durata de viaţă a pieselor de uzură, în special a costisitorului oțel cu mangan folosit în camera de concasare.

„Sandvik CS550 are o deschidere mare a gurii de alimentare, pentru a se potrivi unui concasor cu fălci în stadiul primar, cu posibilitatea de a produce volume mari, oferind un raport de reducere ridicat și o formă excelentă a produsului final”, spune Martin Johansson, manager pentru concasoare la Sandvik Mining and Rock Technology. (…) ”Sandvik CS550 poate fi setat pentru a se potrivi unei game largi de aplicații.”

Acesta lucrează bine și în operațiuni continue de exploatare de suprafaţă, unde este vorba despre tonaj și fiabilitate extremă, cu perioade minime de nefuncţionare. O reducere mai bună în etapa secundară înseamnă mai mult produs finit care să treacă peste etapa de concasare terțiară. O recirculare redusă înseamnă mai puțină uzură și timp mai mic de nefuncţionare.

Un factor major de competitivitate pentru Sandvik CS550 în toate aplicațiile este eliminarea completă a materialelor de suport din plastic în camera de concasare și îmbunătățirea substanțială a ergonomiei de întreținere, incluzând elemente comune cu alte concasoare cu con Sandvik.
Sistemul de reglare automată a setării, care vine ca standard pentru acest concasor, optimizează operarea concasorului pentru eficiență și se adaptează la variațiile condițiilor de alimentare. Sistemul Hydroset asigură poziționarea automată a arborelui principal acţionat hidraulic și protecţie la suprasarcină. Sistemul de automatizare și control oferit ca standard pentru concasoarele Sandvik din seria 500 asigură setări de capacitate optimă și reducere pentru echipamentele de mare putere.

MEq
By MEq mai 24, 2017 22:51