Sistemele TimberMatic Maps și TimberManager duc exploatarea forestieră la nivelul următor

MEq
By MEq ianuarie 23, 2019 22:35

Sistemele TimberMatic Maps și TimberManager duc exploatarea forestieră la nivelul următor

Noua aplicație inteligentă TimberMatic Maps de la John Deere oferă operatorilor de utilaje forestiere o vizualizare în timp real a locației de exploatare. Datele colectate de senzorii harvesterului, împreună cu localizarea prin GPS a lemnului tăiat sunt apoi transmise automat către aplicația TimberMatic Maps. De asemenea, prin intermediul unui serviciu cloud este actualizat schimbul de date în timp real între utilaje, astfel încât operatorii care lucrează în aceeași locație să poată ști instant situația din teren.

TimberMatic Maps este o aplicație folosită în cabina utilajului ce va revoluționa activitatea forwarderului, pentru că atunci când se cunoaște volumul și locația exactă a sortimentelor, munca devine mai productivă. Concret, ordinea de exploatare este planificată.

Sistemul este ușor de utilizat și este testat încă din 2015, iar acum include o hartă inteligentă care poate utiliza datele colectate de către senzorii harvesterului, precum și locația exactă pe bază de GPS a copacilor tăiați. Harta afișează amănunțit toate sortimentele de lemn, pentru fiecare buștean în parte. Astfel, planificarea muncii și selectarea unei rute eficiente de deplasare în teren sunt mai ușoare, atunci când locația și volumul diferitelor sortimente sunt afișate cu precizie pe harta cu rețeaua rutelor de exploatare.

Pe măsură ce exploatarea progresează, productivitatea utilajului și rutele de exploatare apar în timp real pe harta operatorului forwarderului. În plus, operatorii pot adăuga marcaje pe hartă, indicând zonele de importanță pentru alți operatori, lucru ce facilitează luarea în considerare a altor aspecte atunci când planifică traseul, precum o zonă cu teren moale.

Atunci când operatorul forwarderului transportă buștenii către zona de depozitare de pe marginea drumului, aceștia sunt scoși din sistem; astfel, harta inteligentă îi permite operatorului care lucrează în schimbul următor să vadă în detaliu starea efectivă din locația de exploatare până la fiecare buștean. Rapoartele de stare a exploatării întocmite de mână nu mai sunt necesare și se știe exact volumul buștenilor transportați către depozitul de la marginea drumului.

Aplicația TimberMatic Maps se utilizează în cabina utilajului, iar aplicația TimberManager este utilizată de contractor pentru a vedea progresul exploatării. Sistemul afișează vizual progresul exploatării în locația de exploatare ca procentaj pentru sortimente și pentru sortimentele transportate
către zona de depozitare de la marginea drumului. Volumul exact al sortimentelor din locația de depozitare îl ajută pe contractor să stabilească necesarul de remorci și transportul ulterior al lemnului.

Aplicațiile TimberMatic Maps și TimberManager sunt caracteristici standard pe toate noile harvestere și forwardere John Deere Forestry din seria G încă din toamna lui 2018.

MEq
By MEq ianuarie 23, 2019 22:35