Noul încărcător de bușteni Liebherr L 580 LogHandler XPower

MEq
By MEq iunie 24, 2023 20:37

Noul încărcător de bușteni Liebherr L 580 LogHandler XPower

Story Highlights

  • Liebherr
  • incarcator frontal pe pneuri pentru busteni
  • incarcator de busteni Liebherr L 580 LogHandler XPower
  • transmisie power-split

Related Articles

Liebherr a lansat o nouă versiune a lui L 580 LogHandler XPower, încărcătorul frontal special conceput pentru industria lemnului. Utilajul a fost optimizat în mai multe puncte-cheie, printre care brațele de ridicare, dezvoltate specific pentru manipularea buștenilor și pentru operarea cu graifer dedicat.

Noul încărcător de bușteni Liebherr L 580 LogHandler XPowerBrațele de ridicare modificate sunt capabile de înălțimi de manipulare de până la 7 m și au o rază de acoperire de aproape 4 m, asigurând versatilitate în depozitele de lemn. Ajustările structurale, în special la nivelul brațului pivotant, îmbunătățesc vizibilitatea. Aceste inovații ajută operatorii să manipuleze mai mulți metri cubi de lemn pe oră și astfel să-și mărească productivitatea.

L 580 LogHandler XPower are la bază versiunea standard a încărcătorului frontal Liebherr L 580 XPower și beneficiază de multe dintre avantajele pentru care încărcătoarele frontale XPower sunt renumite, în special, transmisia XPower cu divizor de putere, pe care Liebherr o folosește standard pe toate modelele XPower.

Cu performanțe ridicate, un consum redus de combustibil și o viteză de 40 km/h, L 580 LogHandler XPower excelează în ciclurile scurte de încărcare, precum și pe distanțe lungi. Răspunzând solicitărilor clienților, Liebherr a adoptat pe noul L 580 LogHandler XPower mai multe opțiuni de echipare de la încărcătoarele standard. De exemplu, sistemul de detectare activă a persoanelor din spatele utilajului – un sistem inovator de asistență pentru creșterea siguranței – și cabina cu direcție prin joystick (fără volan).

Noi brațe de ridicare și graifer optimizat
Brațele de ridicare ale încărcătorului pentru bușteni constau dintr-o articulație pivotantă de braț nou proiectată și o geometrie optimizată a brațului. Noua articulație pivotantă nu are componente care să afecteze vizibilitatea. Este proiectată astfel încât vizibilitatea asupra graiferului, buștenilor transportați, stivelor de lemne și vehiculelor de încărcat să nu fie obstrucționată.

Liebherr a relproiectat geometria brațului, astfel încât operatorul să poată deplasa graiferul încărcat cu bușteni în mod optim și cu mai multă putere în orice direcție, chiar și la înălțimi mari. Prin urmare, amortizarea cursei limită asigură o mișcare ușoară către pozițiile finale ale sistemului hidraulic de lucru, ceea ce reduce șocurile și extinde durata de viață a componentelor.

Noile brațe de ridicare de pe L 580 LogHandler XPower se remarcă prin alte soluții inteligente. De exemplu, operatorul utilajului poate programa pozițiile individuale ale brațului de ridicare de pe display-ul tactil din cabină. Prin urmare, procedurile de lucru repetitive pot fi reluate automat și în siguranță, sporind confortul în manipularea buștenilor.

Noul încărcător de bușteni Liebherr L 580 LogHandler XPowerSistemul de control electrohidraulic și senzorii de unghi reprezintă baza tehnică pentru aceasta. Împreună cu alți senzori de presiune, aceștia se asigură că sistemul de cântărire opțional poate cântări oricând sarcina din graifer. Un indicator de pe display, care oferă informații despre stabilitatea utilajului, îmbunătățește acest sistem de cântărire.

Noul sistem opțional de monitorizare a graiferului, inclusiv o cameră montată pe braț, crește siguranța. Camera oferă o vedere directă a atașamentului de lucru și transmite o imagine live pe un display suplimentar din cabină, îmbunătățind vizibilitatea operatorului.

În procesul de reproiectare, Liebherr a adaptat și graiferele, care au o capacitate de până la 4,0 m². Sunt mai mari decât la modelele anterioare și sunt optimizate pentru o încărcare ușoară. Ghearele sunt mai late decât înainte pentru a face transportul buștenilor mai stabil și mai sigur. Putând fi rotit la 360° și permițând manipularea buștenilor în toate direcțiile, graiferul asigură versatilitate maximă.

Confort și siguranță – cabina operatorului și sisteme de asistență
Cabina spațioasă a lui L 580 LogHandler XPower este un spațiu de lucru sigur și convenabil pentru operator. Interiorul este proiectat logic, iar opțiunile de depozitare și elementele de control alcătuiesc o unitate ergonomică.

Numeroasele funcții hidraulice ale brațelor de ridicare și ale graiferului, precum și direcția de deplasare pot fi controlate cu precizie cu o singură mână, folosind joystick-ul de comandă Liebherr, care se mișcă odată cu scaunul operatorului. Alte funcții pot fi operate cu ușurință din display-ul tactil de ultimă generație, reglabil pe înălțime, sau din butoanele de lângă joystick-ul de comandă.

Noul încărcător de bușteni Liebherr L 580 LogHandler XPowerLa modelul fără volan, cabina operatorului este proporționată generos, iar coloana de direcție lipsește. În acest caz, încărcătorul de bușteni e echipat cu direcție opțională cu joystick la comandă.

Direcția cu joystick permite operatorului să conducă ușor cu o singură mână. Acest lucru face lucrul mai plăcut, deoarece rotirea intensivă a volanului este înlocuită cu mișcări scurte ale unui joystick ergonomic. Poziția joystick-ului corespunde întotdeauna unghiului de articulare al mașinii. Acest lucru asigură o funcționare intuitivă și sigură, chiar și la viteze mari și pe terenuri dificile.

Alte echipări inovatoare sunt, de asemenea, disponibile pe noul L 580 LogHandler XPower, precum detectarea activă a personalului. Acest sistem de asistență opțional, care este instalat în spate, avertizează asupra pericolelor din spatele mașinii atât vizual (pe display), cât și acustic (în cabină).

Pentru a emite o avertizare specifică privind vătămarea iminentă a cuiva, sistemul de asistență distinge în mod independent între oameni și obiecte folosind senzori inteligenți. De îndată ce detectarea personalului activ emite un semnal de avertizare, asistentul de frânare reduce automat viteza utilajului. Acest lucru elimină timpul de reacție uman necesar pentru frânarea convențională, scurtează distanța de oprire cu câțiva metri cruciali, reducând și mai mult frecvența și gravitatea accidentelor și făcând depozitele de lemn mai sigure.

MEq
By MEq iunie 24, 2023 20:37