Liebherr extinde gama XPower şi pentru manipulatoarele de buşteni

MEq
By MEq martie 14, 2017 19:35

Liebherr extinde gama XPower şi pentru manipulatoarele de buşteni

Având la bază experimentatele încărcătoare mari de roți XPower, Liebherr a dezvoltat noul L 580 LogHandler XPower pentru cerințele specifice din industria lemnului. Noua generație de utilaje XPower iese în evidență datorită gamei largi de caracteristici inovatoare și investițiilor făcute în robustețea sa. Grație unui braț special de ridicare cu ranforsări majore, L 580 LogHandler XPower poate acoperi zone mari de lucru, cu o rază maximă de aproape patru metri.

Productivitatea este crescută prin utilizarea unor graifere pentru buşteni optimizate care pot fi ajustate în dimensiune pentru aplicații individuale. Sistemul inovativ Smooth Speed Reduction (sistem SSR) conferă noului L 580 LogHandler XPower o sensibilitate mai mare de manipulare a sarcinii. Şi, asemenea celor mai recente încărcătoare frontale mari Liebherr, componenta de bază a mașinii este lanţul cinematic cu divizor de putere (power-split) XPower, ce echivalează cu robustețea și oferă performanțe optime, viteze mari de deplasare și o eficiență maximă de combustibil.

L 580 LogHandler XPower are niveluri ridicate de performanță și productivitate atunci când trebuie să manipuleze și să transporte volume mari de bușteni. Utilajul îşi va face debutul în cadrul unui târg dedicat, în perioada 22-25 mai, la Ligna 2017, în Hanovra. Dar Liebherr intenţionează să expună şi la Elmia Wood International Forestry, în Suedia, între 7 şi 10 iunie.

Lanţ cinematic cu divizor de putere XPower
Lanţul cinematic XPower power-split Tier 4F / Stage IV combină două tipuri de transmisie: cea hidrostatică (cel mai eficient tip de transmisie în cicluri rapide de manipulare) și cea mecanică (cea mai puternică şi eficientă transmisie în deplasarea pe distanțe lungi și în rampă). Post-tratarea gazelor evacuate este realizată prin intermediul unui sistem SCR fiabil dezvoltat de Liebherr.

Puternicul XPower se adaptează automat în mod continuu raportului de combinație dintre cele două sub-sisteme de acționare. Prin împărţirea puterii motorului diesel între cele sub-sisteme de acționare, vârfurile de sarcină sunt evitate şi este menținută o performanță consistentă. Acest lucru sporește fiabilitatea și durabilitatea acţionării. Datorită lanțului cinematic XPower cu divizor de putere, L 580 LogHandler XPower funcționează întotdeauna la putere maximă, e fiabil și eficient, indiferent de aplicație. Astfel se obţin economii semnificative ale consumului de combustibil.

Braţ special şi graifer optimizat
Brațul special al manipulatorului L 580 LogHandler XPower oferă o rază maximă de aproape patru metri, ceea ce înseamnă că trunchiurile de copaci pot fi stivuite într-o zonă de lucru mare, permițând operatorilor să utilizeze mai eficient facilitățile de depozitare. Liebherr a dezvoltat sistemul Smooth Speed Reduction (sistem SSR) pentru o manipulare foarte sensibilă a sarcinii. Acest sistem inteligent de control oferă o funcționare sigură și niveluri ridicate de confort, vibraţiile în cabină fiind reduse în mod semnificativ. Acesta previne impactul și mișcările sacadate și asigură sistemului hidraulic de lucru o amortizare uşoară.

Grație gamei de variante și dimensiuni de graifere de lemn, operatorii pot configura L 580 LogHandler XPower pentru lucrări specifice. În versiunea standard, graiferul apucă 3,6 m² de bușteni. Liebherr folosește un concept încercat și testat de graifer din domeniul tehnologiei manipulării materialelor. De exemplu, graiferele dispun de un inel de pivotare în locul unei suspensii cu pini, ceea ce le face mai robuste. Lanțul de legătură dintre cele două braţe ale graiferului asigură buştenii în timpul transportului.

Soluţii sigure şi robuste
L 580 LogHandler XPower are în partea din spate un balast special, ce-i oferă un nivel ridicat de stabilitate. Liebherr a consolidat şi alte componente de bază ale mașinii, precum punţile, brațul special de ridicare și cilindrii hidraulici. Liebherr continuă să dezvolte și să producă aceste componente de bază „in-house” sau în cooperare cu producători premium, pentru a se asigura că toate componentele utilizate sunt de o calitate ridicată.

L 580 LogHandler XPower dispune de un concept sofisticat de iluminat. Utilajul este echipat cu până la 17 faruri cu LED, în funcție de configurație, pentru o vizibilitate excelentă și o siguranță crescută în apropierea mașinii, chiar și în întuneric. Suporturile lămpilor sunt fabricate din oțel și sunt protejate în spatele unui grilaj.

Cabina operatorului
Treptele late asigură accesul în siguranță în cabină, iar ușa poate fi deschisă chiar de la nivelu solului. Cabina izolată fonic, cu structură de protecție ROPS / FOPS, oferă un mediu de lucru sigur și confortabil. Suprafeţele vitrate generoase și parbrizul înclinat asigură o vizibilitate excepțională și neobstrucționată a echipamentului de lucru. Grilajul de protecție al parbrizului, montat între brațele paralele de ridicare, nu restricționează vizibilitatea.
Camera retrovizoare vine ca dotare standard și este conectată cu ecranul tactil. Liebherr oferă şi monitorizarea opțională a graiferului, cu cameră și un afișaj suplimentar. Comenzile sunt poziționate la îndemână și clar aranjate. Toate funcțiile hidraulice sunt grupate pe maneta de comandă Liebherr care se deplasează odată cu scaunul șoferului și toate butoanele pot fi ajunse cu mâna dreaptă. Noul sistem electrohidraulic permite poziționarea automată a brațului de ridicare în poziția de transport, ceea ce asigură o funcționare mai rapidă și mai convenabilă.

Mentenanţa
Cele mai importante puncte de întreținere sunt aproape de cabină și pot fi ușor de inspectat. Rezervoarele de combustibil și de uree (tehnologie SCR Liebherr) sunt grupate într-un singur loc pentru a fi mai ușor realimentate. Radiatorul, ușor accesibil, este situat chiar în spatele cabinei operatorului, în zona curată a mașinii; în această poziție, sistemul de răcire poate aspira aerul cu un conținut redus de praf, ceea ce asigură o performanță constantă și fiabilă de răcire. Această soluție a design inteligentă reduce efortul de întreținere și mărește durata de viață a sistemului de răcire. Opțiunile utilajului, precum ventilatorul reversibil, filtrul de praf sau plasa radiatorului protejează sistemul de răcire. Astfel, un sistem de răcire bine proiectat crește disponibilitatea mașinii.

MEq
By MEq martie 14, 2017 19:35