Mecalac REVOTRUCK a câștigat “Best of the Best” la Red Dot Design Awards 2023

MEq
By MEq septembrie 13, 2023 16:59

Mecalac REVOTRUCK a câștigat “Best of the Best” la Red Dot Design Awards 2023

Mecalac, producător specializat în proiectarea, fabricarea și distribuția de utilaje compacte de construcții pentru medii urbane, a câștigat prestigiosul Red Dot Design Awards: „Best of the Best” pentru designul inovator și orientat spre siguranță al noului său dumper REVOTRUCK. Red Dot Design Awards este una dintre cele mai renumite competiții de design de produs la nivel internațional, iar distincția „Best of the Best” este cea mai mare onoare din competiție.

Juriul a apreciat foarte mult conceptul acestui utilaj, afirmând: „REVOTRUCK este impresionant de multifuncțional și prezintă caracteristici cvasi-transformaționale pentru transportul mai sigur al materialelor”.

În timp ce dumperele de șantier oferă, fără îndoială, o metodă eficientă pentru transportul unor cantități semnificative de material, ele sunt implicate, totodată, în aproape o treime din accidentele ce țin de transportul materialelor pe șantiere. Această problemă apare în principal din cauza vizibilității obstrucționate de încărcătura din bena frontală, în timpul deplasării înainte. Pentru a minimiza acest risc, echipa de proiectare a Mecalac a efectuat o analiză extinsă, identificând vizibilitatea, stabilitatea și manevrabilitatea ca domenii critice de preocupare. Aceste perspective au condus la apariția modelului REVOTRUCK, un concept inovator dezvoltat de la zero care să abordeze toate aceste provocări.

Obținerea celei mai bune vizibilități, fără a necesita alte manevre manuale, este acum posibilă datorită cabinei rotative a dumperului REVOTRUCK, care deschide câmpul vizual în toate direcțiile. Acest design le oferă operatorilor o concentrare optimă asupra locului de muncă și împrejurimilor, ajutându-l în același timp să aibă o postură corectă și confortabilă.

REVOTRUCK are patru puncte largi de acces la fiecare colț al postului operatorului pentru a asigura accesul în siguranță la utilaj, indiferent de poziția cabinei.

Articulația oscilantă centrală a șasiului (până la 20°) asigură stabilitate și tracțiune permanentă în toate condițiile de teren. Acest șasiu unic este ajutat de patru roți de dimensiuni egale, cu un mod de direcție comutabil, ce deschide posibilități de operare cu o agilitate superioară în cele mai înguste spații.

REVOTRUCK revoluționează modul de lucru cu un dumper și duce siguranța și confortul operatorului la un nou nivel.
Anul trecut, REVOTRUCK a fost printre finaliștii Premiilor Bauma pentru inovație. Noua distincție se adaugă unui număr tot mai mare de premii pe care Mecalac le-a primit deja pentru acest produs: „Grand Prix matériel” DLR (Franța), Plantworx Innovation Award (Marea Britanie) și „ Premio Potencia” (Spania).
Mecalac REVOTRUCK a câștigat “Best of the Best” la Red Dot Design Awards 2023

MEq
By MEq septembrie 13, 2023 16:59