Noul harvester Rottne H8E înlocuiește popularul H8D

MEq
By MEq iunie 5, 2023 13:12

Noul harvester Rottne H8E înlocuiește popularul H8D

Noul harvester Rottne H8E este un upgrade al versatilului model H8D și este echipat cu noua și mai puternica macara RK75, cu sistem opțional de controlul brațului. Primul utilaj Rottne H8E din seria upgradată de harvestere pentru rărituri a fost lansat anul trecut, in martie.

Noul harvester Rottne H8E înlocuiește popularul H8D„La exterior, Rottne H8E arată aproape ca Rottne H8D, dar la interior există o multitudine de îmbunătățiri și multă tehnologie nouă, avansată”, spune Mathias Paulsson, inginer sisteme de control la Rottne Industri AB.

Macaraua, cu toate îmbunătățirile sale mecanice, face o mare diferență, iar când au dezvoltat-o, inginerii Rottne au văzut oportunitatea de a moderniza întregul utilaj. De altfel, macaraua RK50 echipează utilajele Rottne încă de la începutul anilor 2000. Acum va fi înlocuită cu modelul RK75, ce include numeroase îmbunătățiri și inovații. Pe scurt, toate beneficiile macaralei mai vechi au fost păstrate, dar au fost adăugate mai multe avantaje. Totul, de la hardware la software, a fost revizuit în detaliu pentru a veni cu o macara care să ușureze atât munca, cât și întreținerea ei.

Noua macara RK75
„Noua macara are o platformă de rotire complet nouă, care o face mai eficientă, cu o durabilitate și fiabilitate mai bune. În comparație cu modelul anterior, macaraua a fost îmbunătățită din toate punctele de vedere, ceea ce o face mai puternică și cu o putere de ridicare mai mare”, a mai spus Mathias Paulsson.

Printre altele, încorporează un senzor de poziție în toți cilindrii, senzor pe care sistemul de control îl recunoaște. Controlul brațului este la comanda operatorului (afară, înăuntru, sus și jos), iar sistemul rulează automat segmentul extensibil al brațului.

Noul harvester Rottne H8E înlocuiește popularul H8DOdată cu lansarea lui Rottne H8E, producătorul suedez Rottne Industri AB face un nou pas înainte în dezvoltarea de utilaje forestiere flexibile pentru lucrări eficiente de rărituri.
„Am lansat cu mândrie primul nostru utilaj cu sistem de control al brațului dezvoltat aici, la Rottne. Acest lucru, împreună cu alte îmbunătățiri, ne întărește poziția în aplicații sustenabile de rărituri pentru exploatarea forestieră profesională”, a declarat Tobias Johansson, CEO al Rottne Industri AB.

Îmbunătățiri pe noua macara RK75
Carcasă nouă a mecanismului de rotire cu multe îmbunătățiri, incluzând un rulment cu role pe inelul de pivotare al macaralei.
Cuplu de ridicare îmbunătățit (90 kNm).
Cuplu crescut (20kNm).
Înălțime de ridicare mai mare.
Amortizare în poziție finală pe cilindrii exteriori de ridicare, precum și pentru rotirea macaralei.
Dirijare îmbunătățită a furtunurilor și liniilor hidraulice și sistem de lubrifiere centrală.
Rotator H101 pentru cap procesor Log Max.
Profile de extensie și amortizoare de glisare actualizate.
Accesibilitate îmbunătățită pentru întreținere.
Control îmbunătățit al vârfului macaralei.
Turație dinamică în timpul pivotării macaralei.
Turație dinamică în timpul coborârii macaralei.

MEq
By MEq iunie 5, 2023 13:12