Pentru manipularea materialelor în medii industriale, BKT are anvelopele potrivite

MEq
By MEq martie 22, 2024 17:16

Pentru manipularea materialelor în medii industriale, BKT are anvelopele potrivite

BKT, unul dintre cei mai mari producători globali de anvelope Off-Highway, s-a concentrat întotdeauna pe calitatea produselor sale, sinonimă cu performanța, siguranța și durabilitatea, demonstrate în cele mai riguroase teste. Totuși, când trebuie să alegeți anvelopele potrivite pentru anumite condiții de utilizare (precum cele tipice mediilor industriale), intră în joc mai mulți factori, care sunt esențiali în asigurarea unei funcționări continue și fără probleme.

De fapt, în mediile industriale, anvelopele pot avea un impact semnificativ asupra performanței generale, siguranței și costului operațiunilor. De aceea, BKT a elaborat un ghid care prezintă elementele de care trebuie să țineți cont când alegeți anvelopele ideale pentru echipamente de manipulare a materialelor.

Un bun punct de plecare este identificarea caracteristicilor distinctive și a avantajelor care le diferențiază unele de altele, făcându-le astfel potrivite pentru anumite condiții și diferite domenii de aplicare.

Anvelopele solide, de exemplu, sunt rezistente la perforare și, prin urmare, sunt ideale pentru medii dure sau în care se confruntă cu elemente ascuțite, reziduuri și suprafețe aspre. Pe de altă parte, anvelopele care au cută încrucișată, asigură o rezistență excelentă la impact și perforări, stabilitate și confort mai mare atunci când sunt utilizate pe suprafețe inegale și, în general, pot suporta sarcini mai mari decât anvelopele radiale. În schimb, „radialele” oferă o eficiență mai mare a consumului de combustibil, o durabilitate sporită și o manevrabilitate mai bună în comparație cu anvelopele care au cută încrucișată, în special la viteze mai mari.

„Pe baza analizei diferitelor tipuri de anvelope, se pot lua decizii informate în funcție de utilizarea finală dorită, dar este, de asemenea, esențial ca produsul să fie compatibil cu mediul de lucru. În acest sens, este înțelept să se ia în considerare condițiile de suprafață în care va funcționa echipamentul, precum și posibila expunere la substanțe chimice și temperatură”, afirmă Piero Torassa, Field Engineering Manager la BKT. „Capacitatea de încărcare și dimensiunea anvelopei sunt, de asemenea, factori cruciali. În special, suprasarcina poate duce, de fapt, la uzură prematură și la potențiale riscuri de siguranță.”

Tocmai de aceea, anvelopele BKT sunt testate riguros pentru a asigura performanțe optime într-o mare varietate de condiții și, cel mai important, pentru a îmbunătăți siguranța și confortul lucrătorilor care operează în medii industriale.

Pentru manipularea materialelor în medii industriale, BKT are anvelopele potriviteÎn primul rând, printre cele mai populare și utilizate anvelope din gama BKT se numără LIFTMAX LM 81, o anvelopă pentru stivuitoare și tractoare industriale utilizate în condiții dificile. Ea dispune de un design durabil și robust al benzii de rulare și este fabricată dintr-un compus antistatic unic pentru a asigura rezistența la acumularea de energie electrostatică, oferind în același timp o uzură redusă și o durată lungă de viață. Se distinge prin carcasa solidă All Steel (în întregime din oțel) și peretele lateral ranforsat, care oferă stabilitate și siguranță în modul de ridicare, precum și printr-o tracțiune excepțională. Anvelopa respectă standardele antistatice și, ca urmare a caracteristicilor sale, disipează încărcarea statică din echipament.

MAGLIFT (RIM GUARD), a fost dezvoltată pentru stivuitoare utilizate, de obicei, pentru cele mai grele sarcini în medii industriale și operațiuni logistice. Ea dispune de un model solid și robust al benzii de rulare, oferă o tracțiune excepțională în față și laterală și are o capacitate ridicată de încărcare, fără a compromite confortul la rulare al operatorului. Marginea specială a talonului anvelopei asigură protecție împotriva deteriorării roților, oferind în același timp durabilitate și rezistență excepționale. Banda de rulare se distinge prin rezistență redusă la rulare, în timp ce structura talonului ranforsat previne riscul de alunecare pe jantă. Anvelopa este deosebit de rezistentă la tăiere și așchiere, rezultând un ciclu de viață mai lung al produsului.

Pentru mediile industriale caracterizate de temperaturi scăzute, BKT a proiectat SNOW GRIP, ideală tot pentru stivuitoare. Anvelopa are un design unic al benzii de rulare, cu margini speciale care oferă aderență și stabilitate de neegalat pe suprafețe reci, alunecoase sau înghețate, pe lângă stabilitatea și performanța de frânare excelente.

Indiferent de soluția pentru care optați, este esențial să vă bazați pe anvelope proiectate special pentru nevoile tipice ale acestui sector și pentru a contribui la manipularea sigură a materialelor și la procese fluidizate. Este un set de elemente care se reflectă în termeni practici în anvelopele BKT, fiecare având propriile funcții și caracteristici specifice, dar toate fiind reglementate de standarde înalte de calitate.

MEq
By MEq martie 22, 2024 17:16