Un nou harvester de la Rottne

MEq
By MEq iunie 5, 2017 14:19

Un nou harvester de la Rottne

Rottne prezintă în premieră mondială la Elmia Wood un harvester complet nou. H8D are un nou grup motopropulsor ce face ca noul utilaj să aibă un consum scăzut de combustibil și un impact mai redus asupra solului.

Utilajul conține multe inovații, cel mai important fiind un grup motopropulsor complet reproiectat, cu un motor care îndeplinește cele mai recente norme de emisii Tier 4. În locul unei transmisii hidrostatice convenționale cu o cutie de viteze, grupul propulsor presupune un motor hidraulic în fiecare butuc de roată, combinat cu controlul tracțiunii. Soluția este similară cu cea pe care industria aeronautică o numește „fly-by-wire”. Un computer se asigură că fiecare roată oferă puterea optimă fără a derapa.

„L-am prezentat distribuitorilor și avem deja nouă, zece comenzi de la clienți care nici măcar nu l-au văzut încă”, spune Tobias Johansson, CEO al Rottne. „Rezultatele din teste arată un consum scăzut de combustibil și o reducere semnificativă a deteriorării solului”, spune Johansson.
Ca și predecesorul său, H8D are braț rotativ. Împreună cu noua transmisie, rezultatul este o accesibilitate excepțională.

În sectorul forestier este cerere pentru harvestere de mici dimensiuni ca urmare a problemei degradării solului. Dezavantajul este că aceste utilaje trebuie să lucreze mai mult pentru a obține aceeași capacitate de productie ca un harvester tradițional. Cu noul H8D, Rottne a găsit o soluție de compromis care să se adreseze proprietarilor de păduri. Noul harvester își are premiera mondială la Elmia Wood, în perioada 7-10 iunie.

MEq
By MEq iunie 5, 2017 14:19