Mecalac eMDX, primul dumper de 6 tone 100% electric, cu o autonomie de neegalat

MEq
By MEq martie 21, 2024 16:40

Mecalac eMDX, primul dumper de 6 tone 100% electric, cu o autonomie de neegalat

Mecalac, producător specializat în proiectarea, fabricarea și distribuția de utilaje compacte pentru construcții urbane, prezintă noul dumper electric eMDX. În contextul dezvoltării unor soluții durabile, eMDX este primul dumper 100% electric de 6 tone din lume. Este o inovație ce marchează un pas major în industria construcțiilor, răspunzând cererii tot mai mari de utilaje urbane prietenoase cu mediul, fără a compromite productivitatea sau siguranța.

eMDX – un pas semnificativ către un viitor mai durabil și mai eficient
• Silențios, fără emisii și cu autonomie de neegalat
eMDX urmărește să elimine emisiile de pe șantierele urbane. Acest dumper electric de 6 tone își păstrează toată performanța, reducând însă impactul asupra mediului. Echipat cu o baterie de 75 kW.h, utilajul redefinește autonomia cu un timp de operare continuu de cel puțin 8 ore cu o singură încărcare, sau o reîncărcare rapidă de doar 4 ore. Întrucât opririle frecvente sunt o regulă pe șantiere, autonomia dumperului poate spori și mai mult, permițând utilajului să intre chiar în ore suplimentare cu o singură încărcare.

• La fel de rapid și ușor de reîncărcat ca un autoturism
Mecalac recunoaște importanța încărcării ușoare. eMDX folosește un cablu adaptor type 2, similar celui folosit la autoturisme, oferind o soluție convenabilă datorită punctelor de încărcare disponibile. De asemenea, poate fi reîncărcat de la o priză industrială cu 5 pini, direct de la un tablou de distribuție sau o unitate de șantier.

Mecalac eMDX, primul dumper de 6 tone 100% electric, cu o autonomie de neegalat• Menținerea performanței
eMDX valorifică moștenirea modelului 6MDX cu motor diesel, păstrând performanța hidraulică și de conducere. Cu toate acestea, depășește așteptările, având o accelerație și o manevrabilitate superioară în pantă și stabilind un nou reper pentru dumperele electrice. Mecalac a rămas la dimensiunile compacte și caracteristicile de siguranță ale lui eMDX, introducând însă îmbunătățiri suplimentare pentru protecția operatorului. Pentru Mecalac, siguranța rămâne o prioritate absolută în proiectarea utilajelor sale.

Mecalac revoluționează șantierele urbane
Imaginați-vă un șantier pe care se lucrează în liniște, datorită folosirii exclusive a utilajelor electrice, eliminând astfel poluarea fonică și emisiile de noxe. E o atmosferă liniștită, prietenoasă cu mediul, benefică pentru operatorii de utilaje.

Lansarea dumperului eMDX face parte dintr-un plan mai amplu care include alte două utilaje 100% electrice, împreună cu care lucrează de obicei pe șantiere: încărcătorul cu braț pivotant eS1000 și excavatorul pe roți e12 (primul excavator electric de 11 tone de pe piață).

Introducerea acestui trio de utilaje electrice este foarte promițătoare. Ecosistemul electric Mecalac este un „game-changer”, reducând semnificativ emisiile de CO2 pe șantierele de lucru. De exemplu, trei utilaje Mecalac cu emisii zero care lucrează împreună pe același șantier urban pot economisi în medie 64 de tone de CO2, pe care, altfel, utilajele echivalente cu motoare cu ardere internă le-ar emite pe parcursul unui an.

Dincolo de avantajele de mediu, soluția cu emisii zero pe care o propune Mecalac oferă și libertatea de a lucra în spatii închise (în interiorul clădirilor), de a reduce la minimum poluarea fonică, dar și costurile de întreținere și operare. În această logică a lucrurilor, combustibilii tradiționali pierd teren în favoarea energiei electrice, oferind un ecosistem electric holistic ce redefinește angajamentul industriei de construcții pentru soluțiile verzi.

MEq
By MEq martie 21, 2024 16:40