Mecalac își lansează gama de utilaje electrice pentru șantiere urbane

MEq
By MEq decembrie 14, 2023 14:04

Mecalac își lansează gama de utilaje electrice pentru șantiere urbane

Story Highlights

  • Mecalac
  • utilaje electrice Mecalac pentru santiere urbane
  • utilaje cu emisii zero
  • excavator electric Mecalac e12
  • dumper electric Mecalac eMDX
  • încărcător cu braț pivotant Mecalac eS1000
  • electric machines dedicated to urban worksites
  • CTE Solutions

Related Articles

Producătorul francez de utilaje dedicate șantierelor urbane, Groupe Mecalac, s-a impus ca lider și pionier în oferirea de utilaje compacte, puternice și versatile, care să răspundă cerințelor acestui sector. Mecalac a fost mereu un constructor dedicat inovației, iar acum demonstrează acest lucru prin introducerea primei sale game de utilaje electrice.

Mecalac deschide calea către șantierele optimizate, mai curate și mai silențioase
Schimbările climatice și nevoia de a reduce emisiile de CO2 au devenit o provocare globală majoră. Mecalac este primul producător care a dezvoltat o gamă completă de utilaje electrice de clasă medie (o gamă mai mare decât cea disponibilă anterior pe piață). Produse la Annecy, în regiunea Haute-Savoie din Franța, aceste utilaje pot fi folosite pe durata unei zile întregi de lucru, datorită autonomiei lor de neegalat pe șantier (peste 8 ore dintr-un ciclu de lucru real).

Trecerea la utilaje electrice vine cu anumite avantaje, precum: mai puține vibrații, mai puțină poluare fonică, întreținere mai redusă, risc mai mic de accidente pe șantier și costuri de întreținere mai reduse. Pe lângă aceste avantaje tehnice pentru operatori, aceste utilaje contribuie la decarbonizarea șantierelor urbane și contribuie la îmbunătățirea calității aerului în orașe, datorită absenței totale a emisiilor de CO2 și a altor particule poluante pe șantier.

Trei utilaje pentru trei funcții diferite
Un excavator, un încărcător și un dumper. Odată cu aceste produse complementare, toate operațiunile de terasamente (săpare, încărcare și transport) pot fi acum efectuate fără emisii și la o scară care până acum nu era posibilă.

„Suntem mândri de gama noastră electrică. Trei utilaje Mecalac cu emisii zero care lucrează împreună pe același șantier urban reduc în medie emisiile de CO2 cu 64 de tone, cantitate pe care altfel echivalentele lor cu motoare termice le-ar emite pe parcursul unui an”, explică Alexandre Marchetta, Președintele Grupului Mecalac. „Oferta Mecalac cu emisii zero este, de asemenea, un răspuns la nevoia de limitare a poluării fonice și oferă acum noi capacități de lucru”.

Primul excavator cu emisii zero – E12
Orice utilaj electric urban se confruntă cu trei provocări majore: autonomie, performanță și dimensiuni compacte. Mecalac e12 este primul excavator 100% electric din clasa de 10-12 t care îndeplinește toate aceste trei cerințe. Cheia autonomiei și performanței acestui utilaj constă în arhitectura sa. Sursa de alimentare poziționată pe șasiul spate (separată de turela pe care se află cabina și brațul articulat), permite instalarea unei unități de baterii cu o capacitate record de 150 kWh, ce asigură o autonomie de lucru de 8 ore.

Primul încărcător cu braț pivotant cu emisii zero – ES1000
Încărcătorul Swing (cu braț pivotant) Mecalac este rapid și eficient pe orice șantier. Stabilitatea șasiului rigid și capacitatea de manevrare și pivotare simultană a brațului reprezintă cheia productivității acestuia, permițând utilizarea eficientă a spațiului pe șantier. Cu transmisia și propulsia sa 100% electrică, noul încărcător Mecalac eS1000 duce conceptul „Swing” la un nou nivel.

Dumperul electric – EMDX
Compact, manevrabil și confortabil în orice tip de teren, Mecalac eMDX este o soluție eficientă pentru transportul materialelor pe șantiere. Acum încorporează toată expertiza și tehnologiile Mecalac în ceea ce privește soluțiile cu emisii zero.

La fel de ușor și rapid de reîncărcat ca o mașină
Asemenea autoturismelor, aceste utilaje pot fi reîncărcate în doar câteva ore la aceleași puncte de încărcare. Necesită între 4 și 8 ore de reîncărcare, în funcție de model, pentru un interval de lucru real de 8 ore:
• Sau o priză de tip 2, precum una de autoturism într-un mediu urban.
• Sau o priză cu 5 pini (3P+T+N), tip industrial, pe o stație de încărcare pe șantier, de exemplu.

MEq
By MEq decembrie 14, 2023 14:04