ATLAS expune la IFAT 2024 excavatorul electric pentru manipularea materialelor 200MH accu

MEq
By MEq martie 26, 2024 13:41

ATLAS expune la IFAT 2024 excavatorul electric pentru manipularea materialelor 200MH accu

Story Highlights

  • ATLAS GmbH
  • excavator industrial pentru manipularea materialelor 100% pe baterii
  • Atlas 200MH accu
  • Atlas industrial material handler
  • 100 % battery-powered
  • IFAT 2024

Related Articles

Anul acesta, ATLAS GmbH va expune la IFAT München excavatorul industrial pentru manipularea materialelor, alimentat 100% de un pachet de baterii, 200MH accu. Odată la doi ani, IFAT oferă industriei o platformă de prezentare a soluțiilor în managementul deșeurilor și materiilor prime, apei și canalizării, precum și strategii de utilizare a resurselor în cicluri inteligente și de conservare a acestora pe termen lung.

ATLAS expune la IFAT 2024 excavatorul electric pentru manipularea materialelor 200MH accuÎn sesiunile intersectoriale recent introduse, soluțiile din diverse sectoare și industrii vor fi în centrul atenției, cu scopul de a dezvolta abordări comune de soluții pentru o economie circulară în diverse industrii. IFAT München reunește jucători cheie din comunități și sectoare industriale, interesați de managementul reciclării și de închiderea circuitului economic.

La târg, ATLAS își va prezenta excavatorul industrial pentru manipularea materialelor 200MH accu, utilaj alimentat 100% de un pachet de acumulatori. Utilajul are o greutate operațională (inclusiv un graifer de 500 de litri) de 21 de tone, iar brațul are o rază de deschidere de până la 11,6 m. Motorul electric generează o putere de 140 kW și funcționează cu o baterie litiu-ion cu climatizare controlată, având o capacitate de 115 kWh, care furnizează energie suficientă pentru patru ore de operare. O oră la stația de încărcare de 75 kW va reîncărca apoi sistemul de baterii la 96% din capacitate.

ATLAS expune la IFAT 2024 excavatorul electric pentru manipularea materialelor 200MH accuÎn zona de demonstrații live, ATLAS va prezenta două versiuni diferite ale lui 200MH. Un utilaj dispune de cilindru de basculare a uneltei de lucru și graifer de sortare; celălalt este echipat cu graifer multi-jab cu o capacitate de 350 litri. Lungimea de lucru a brațului este de 6.000 mm, iar a balansierului, de 4.000 mm. Alte combinații de braț sunt disponibile ca opțiuni. Trenul de rulare al modelului 200MH accu este echipat cu stabilizatoare robuste în 4 puncte, precum și cu punți rezistente și anvelope industriale din cauciuc solid. Structura superioară are o rază de rotire a cozii de 2.240 mm. Caracteristica specială a acestui excavator pentru manipularea materialelor este acumulatorul puternic din spate, care îi asigură mobilitate și funcționare neîntreruptă în aplicații de reciclare cu emisii zero.

Pachetul de baterii servește ca unică sursă de energie, permițând astfel utilajului să se deplaseze și să funcționeze complet autonom. În plus, bateria are o durată de viață deosebit de lungă. 200MH accu dispune de un sistem de baterii de înaltă tensiune, certificat, cu minimum 4.000 de cicluri de încărcare completă, iar sistemul de control al climatizării celulelor bateriei asigură o temperatură constantă. În plus, sistemul electronic integrat asigură o pornire deosebit de ușoară a motorului, pentru a proteja sistemul de alimentare.

La un timp de funcționare anual estimat de 2.000 de ore și o generare de energie din surse regenerabile, excavatorul economisește în medie 30 de tone de CO2 pe an. Nu sunt necesare lucrări de întreținere; în același timp, utilajul funcționează complet fără combustibili fosili, fără vibrații și cu zgomot redus, reducând considerabil impactul asupra sănătății umane și asupra mediului.

MEq
By MEq martie 26, 2024 13:41