Noul excavator pe roți Volvo EWR130E rescrie regulile în clasa compactă

MEq
By MEq decembrie 17, 2020 15:15

Noul excavator pe roți Volvo EWR130E rescrie regulile în clasa compactă

„Compact” este un cuvânt puțin cam lung pentru a descrie noul excavator pe roți EWR130E de la Volvo CE. Dimensiunile sale sunt atât de compacte, încât spatele, de doar 1,55 m, și raza de pivotare frontală, de doar 1,81 m, dau cea mai redusă rază de rotire din clasa de 12-13 t. Utilajul este o premieră la mai multe niveluri și a fost proiectat de la zero, pe baza feedback-ului clienților. Rezultatul este un utilaj este extrem de manevrabil, cu performanțe de ridicare, forță de săpare, flexibilitate în aplicații și vizibilitate excelente.

Se simte bine pe șantierele cu spațiu limitat
Având dimensiuni atât de modeste, noul excavator pe roți Volvo EWR130E permite operatorului să lucreze chiar și pe cele mai înghesuite șantiere urbane. Și nu doar în oraș, ci pe drumurile publice, unde siguranța traficului este primordială; și la fel este performanța sa – chiar și în proiecte de infrastructură mai mari. De asemenea, este atât de ușor încât poate fi folosit și în proiecte de amenajare a teritoriului. Însă atuul său este abilitatea de a se strecura în spații strâmte – datorită brațului său din două piese și a stabilizatorilor poziționati în linie. Noile calaje ajută la poziționarea și stabilizarea utilajului atunci când nu există niciun centimetru in plus pe fiecare parte a mașinii.

Volvo EWR130E este recunoscut ca fiind fratele mai mic cu mai multă personalitate al excavatoarelor pe roți EWR150E și EWR170E. Totuși, poziționarea sa inteligentă îl diferențiază de utilajele de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că beneficiază de dimensiunile compacte ale unui utilaj mai mic de 10 t, dar oferă performanța unui model de +13 t.

Excavatorul pe roți Volvo EWR130E are un centru de greutate considerabil mai coborât în comparație cu utilajele echivalente, ceea ce ii asigura o stabilitate imbatabilă. Brațul din două segmente, fără pivotare, ii oferă o capacitate de ridicare de până la 4,3 t la o rază de 6 m. Echipamentul de săpare inteligent proiectat, combinat cu recunoscutul motor D4 Volvo, oferă cea mai bună forță de rupere din clasă.

Noile funcții adaugă flexibilitate și manevrabilitate
Excavatorul prezintă două noi opțiuni interesante, și anume direcția pe toate cele patru roți și lama frontală divizată. Direcția pe cele patru roți îmbunătățește manevrabilitatea și mai mult prin reducerea razei de virare. Acesta, împreună cu o serie de alte moduri de direcție sunt selectate din cabină dintr-un cursor rotativ. Totodată, lama împărțită in două oferă mai multe opțiuni pentru Pozitionarea utilajului in teren neuniform sau în jurul bordurilor.

Volvo EWR130E este extrem de versatil, ajutat și de configurarea ușoară a uneltei de lucru. Presiunea și debitul pentru până la 32 de unelte de lucru (atașamente) pot fi pre-programate fără a fi nevoie de un tehnician de service. Conectarea la uneltele de lucru hidraulice se poate face și din cabină, datorită cuplei Steelwrist Auto Connect. Rotoarele basculante Steelwrist oferă uneltelor de lucru o flexibilitate îmbunătățită într-o gamă largă de unghiuri. Controlul rotorului basculant Steelwrist se face folosind joystick-urile utilajului, iar setările profilurilor de operator sunt afișate pe display-ul principal.

La fel ca toate excavatoarele pe roți, Volvo EWR130E se poate deplasa independent de la un șantier la altul. Cu viteze de deplasare de până la 35 km/h, nu se miscă lent, iar sistemul Boom Suspension (suspensie a brațului) se activează la viteze de peste 5 km/h, pentru a absorbi șocurile și a reduce trepidatiile pe teren accidentat. Funcția Comfort Drive Control permite excavatorului să fie condus în timpul lucrărilor folosind doar joystick-ul, la viteze de până la 20 km/h. Și datorită cârligului de remorcare certificat TÜV, EWR130E poate trage o remorcă de 3 t (sau de 8 t, echipată cu frâne suplimentare).

Când operatorul ajunge pe șantier, utilajul este gata de acțiune imediat, cupland automat frâna de săpat ori de câte ori viteza utilajului este zero. Cu sistemul opțional de control al utilajului Dig Assist (2D), In-Field Design, software-ul de excavare 3D și noile funcții de cântărire la bord (On-Board Weighing), toate informatiile sunt afișate pe tableta de 10 inch Volvo Co-Pilot, făcând săparea mai mult precisă și mai rapidă.

Spațiu și vizibilitate
Doar pentru că utilajul este compact, nu înseamnă că si cabina este la fel. Volvo EWR130E se mândrește cu o cabină la fel de spațioasă ca excavatoarele de dimensiuni mari. Comenzile sunt dispuse ergonomic, în timp ce nivelurile de confort și – cel mai important – vizibilitatea sunt remarcabile. Acest lucru se datorează suprastructurii și designului contragreutății, capotei și ușilor, care sporesc vizibilitatea spre partea din spate a mașinii. Vizibilitatea în partea dreaptă este cea mai bună din clasă, deoarece niciun element nu blochează vederea pe geamul din dreapta (un concept de design unic Volvo). Iar pentru o vizibilitate completă de 360 de grade, puteți opta pentru Volvo Smart View – trei camere atașate cadrului, ale căror imagini se combină pentru a crea o vedere panormaică (bird’s eye), accesibilă de pe monitorul color din cabină.

Joystick-urile pot îndeplini aproape toate funcțiile, de la direcție până la acționarea ștergătorului. Butoanele programabile permit operatorilor să comute funcțiile la simpla apăsare a unui comutator. Opțional, joystick-ul avansat L8 este complet reglabil la orice unghi, datorită unei articulații sferice speciale, pentru a oferi cea mai bună ergonomie. Excavatorul are, de asemenea, trepte și balustrade foarte vizibile, precum și o gamă de pachete opționale de lumini LED, inclusiv lumină de întâmpinare, ce ghidează operatorii la intrarea și ieșirea din utilaj.

Grija pentru utilaj e esențială
Întreținerea este ușoară datorită punctelor de ungere grupate și filtrelor ușor accesibile, cu toate punctele zilnice de control accesibile de la nivelul solului. Condensatorul pivotant al sistemului de aer condiționat este fixat cu o încuietoare flexibilă, îmbunătățind accesul la radiatoare, pentru o curățare ușoară și o durată de viață crescută a componentelor.

EWR130E este echipat standard cu sistemul telematic CareTrack. Acesta oferă informații despre utilaj, precum geolocalizarea, consumul de combustibil și memento-uri de service, care permit o planificare și o operare îmbunătățite. Puteți monitoriza singur utilajul sau puteți permite Volvo Uptime Centers să ofere supraveghere 24/7, furnizând rapoarte săptămânale și notificări prin Volvo Active Care, dacă este necesară vreo acțiune.

MEq
By MEq decembrie 17, 2020 15:15