Anul acesta, BKT inaugurează noua instalație de producție de carbon black

MEq
By MEq ianuarie 18, 2019 16:23

Anul acesta, BKT inaugurează noua instalație de producție de carbon black

Construcția noii instalații pentru producția de carbon black (negru de fum) a BKT (Balkrishna Industries Limited) este aproape finalizată. Compania indiană anunța acest proiect încă de la jumătatea anului 2017, iar acum se pregătește pentru deschiderea oficială. Unitatea se întinde pe aproximativ 8 hectare și este parte integrantă a fabricii de producție BKT din Bhuj, India.

Investiția de 23 de milioane de dolari a fost alocată proiectului de integrare în amonte în cadrul lanțului de productie al BKT. De altfel, noua instalație va furniza în mod continuu materie primă pentru producția de anvelope, aflată în continuă creștere.

Instalația de carbon black este un nou pas înainte în strategia de business pe termen mediu-lung a companiei, care a debutat prin construirea fabricii din Bhuj. Inaugurată în 2015, după o investitie de 500 demilioane de dolari, și întinsă pe o suprafață de peste 120 ha, unitatea de producție din Bhuj (pe care am avut ocazia s-o vizităm la începutul acestui an și asupra căreia vom reveni și în alte articole) este dotată cu echipamente și structuri de producție de ultimă generatie. Aceasta beneficiază de o poziție strategică, în proximitatea portului comercial Mundra, un important nod logistic pentru exporturile BKT.

Fabrica din Bhuj a fost înființată pentru a satisface cererea de anvelope aflată în permanentă creștere la nivel internațional. Cu o capacitate de producție estimată la 60.000 tone anual, noua instalație de carbon black va putea face față cu promptitudine posibilităților BKT de a veni invariabil în întâmpinarea acestei cereri. Noua instalație îi va permite companiei să garanteze o calitate și mai bună a materiilor prime, datorită controlului mai exact pe parcursul etapelor incipiente ale întregului proces de producție.

MEq
By MEq ianuarie 18, 2019 16:23