Trimble, alegerea celor mai importanţi producători de utilaje de construcţii

MEq
By MEq iulie 19, 2016 16:33

Trimble, alegerea celor mai importanţi producători de utilaje de construcţii

În cadrul evenimentului Bauma 2016, Trimble a anunţat realizarea unor noi parteneriate internaţionale majore. Acestea presupun dotarea din fabrică a unor utilaje Volvo, Doosan şi Hyundai cu kit-uri de preechipare pentru instalarea ulterioară de sisteme Trimble de ghidare automată a utilajelor. Astfel, dacă adăugăm parteneriatele cu Caterpillar şi Liebherr, în acest moment, Trimble colaborează strâns cu cinci dintre cei mai mari zece producători de utilaje din lume.

Trimble este recunoscută la nivel mondial pentru produsele de geolocaţie, dezvoltând tehnologii GPS, laser şi optice. De asemenea, compania dezvoltă aplicaţii soft şi soluţii de transmisie wireless, oferind partenerilor săi soluţii tehnice complete. Cu ajutorul datelor generate de produsele Trimble se pot colecta, gestiona şi analiza informaţii complexe ce îmbunătăţesc calitatea lucrărilor, preiau o parte din sarcinile operatorilor şi a celor implicaţi în executarea lucrărilor şi creşterea productivitaţii.

Trimble şi Hyundai Heavy Industries – excavatoare cu Trimble GCS900
Trimble şi Hyundai Heavy Industries au anunţat lansarea unui plan de integrare, fabricare şi comercializare a kit-urilor de pre-echipare Trimble a utilajelor, pentru a permite instalarea componentelor sistemului de ghidare automată Trimble GCS900 pe anumite excavatoare.

Trimble şi Doosan – primul excavator Doosan Trimble Ready
Trimble şi Doosan Infracore au anunţat că începând din vara aceasta clienţii din Europa vor putea să comande excavatorul Doosan DX225LC-5, cu preechipare Trimble din fabrică. Acest nou excavator Trimble Ready permite o instalare mai rapidă şi simplificată a componentelor sistemelor de ghidare automată Trimble GCS900 2D sau 3D fără a necesita sudură, revopsire, găurire sau demontare.

Trimble şi Volvo CE – acord de integrare a controlului maşinilor cu Trimble
Trimble şi Volvo CE au semnat un acord pentru dezvoltarea unei soluţii de integrare a sistemului de ghidare Trimble 3D cu sistemul Volvo Dig Assist 2D pe excavatoarele Volvo. Integrarea soluţiei de ghidare a utilajelor Trimble 3D pe excavatoarele Volvo va permite clienţilor de tehnologie Volvo Dig Assist să utilizeze modelele 3D, precum şi date furnizate de tehnologiile Trimble Connected Site.

Trimble în România
Produsele şi tehnologiile Trimble sunt aduse pe piaţa locală de SITECH Romania Construction Technology, companie deschisă oficial în 2013, care este parte a reţelei de distribuţie globală a SITECH. Compania comercializează sisteme de ghidare automată a utilajelor şi de gestionare a şantierelor, echipamente topografice şi software pentru toate aplicaţiile, de teren şi de birou. De asemenea, SITECH Romania oferă training personalizat, instalare, servicii şi suport tehnic pentru toate produsele Trimble dedicate lucrărilor de construcţii.
Suita de produse Trimble GCS900 cuprinde sisteme de control al utilajelor pentru terasamente, care fac ca suprafeţele proiectate, pantele şi aliniamentele să fie accesibile operatorilor, în timp real, pe ecrane în interiorul cabinelor. Utilizând tehnologie prin satelit sau cu staţie totală robotizată (UTS) pentru sisteme 3D şi tehnologie laser sau sonică pentru sisteme 2D, acestea oferă o poziţionare automată şi precisă a lamelor sau a cupelor utilajelor. Soluţiile Trimble GCS900 reduc semnificativ erorile şi îmbunătăţesc productivitatea şi eficienţa contractorului.

“Cu produsele Trimble ne adresăm tuturor clienţilor care deţin în flotă utilaje de construcţii, indiferent de marca acestora. Trimble are parteneriate la nivel mondial cu producători de utilaje precum Caterpillar, Liebherr, Volvo, Hyundai şi Doosan. Aceste parteneriate permit preechiparea din fabrică a utilajelor, astfel încat montarea ulterioară a unui sistem Trimble devine extrem de simplă. Insă aceste parteneriate nu sunt limitative, SITECH deţine capacitatea să monteze sisteme pe toate celelalte mărci de utilaje. Trimble a dezvoltat peste 1500 de kit-uri electrice şi hidraulice dedicate fiecărei mărci şi model de utilaj. În România, echipa SITECH a montat sisteme şi pe utilaje dotate cu preechipare din fabrică, dar şi pe utilaje unde a fost necesară instalarea kit-ului de preechipare”, a declarat Bogdan Popescu, reprezentant tehnico-comercial SITECH Romania Construction Technology.

Trimble oferă sisteme de ghidare automată, 2D sau 3D pentru diferite tipuri de utilaje: buldozere, gredere, excavatoare, compactoare, finisoare, freze, încărcătoare, camioane etc., destinate unor aplicaţii extrem de variate.

Trimble – Divizia de construcţii industriale şi civile
Soluţiile Trimble implică o varietate de tehnologii, inclusiv sisteme GPS, lasere de construcţii, staţii totale, comunicaţii de date wireless, Internet, aplicaţii software. Ca parte a strategiei Trimble de conectare la locaţie, aceste soluţii oferă un nivel înalt de integrare cu procesele şi fluxurile de muncă de la faza de proiectare până la finalul proiectului. Soluţiile oferă îmbunătăţiri semnificative din punctul de vedere al productivitaţii pe parcursul ciclului de viaţă al construcţiilor.

MEq
By MEq iulie 19, 2016 16:33