Hyundai introduce noile excavatoare HX de 13-15 t din Seria A cu motoare Stage V

MEq
By MEq ianuarie 18, 2022 15:16

Hyundai introduce noile excavatoare HX de 13-15 t din Seria A cu motoare Stage V

Hyundai Construction Equipment a lansat azi trei excavatoare pe șenile în binecunoscuta Serie A. Utilajele au motoare Stage V si se încadrează în popularul segment de 13-15 t, oferind noi niveluri de performanță, eficiență și productivitate pentru companiile de închiriere și antreprenori. Propulsate de cele mai noi motoare diesel Cummins, modelele HX130A LCR cu rază redusă de pivotare, HX140A L convențional și HX145A LCR cu rază redusă de pivotare permit un control hidraulic îmbunătățit, pentru o productivitate sporită și timpi de funcționare crescuți.

Caracteristici de model
Deși au mase operaționale similare, HX130A LCR, HX140A L și HX145A LCR vin cu performanțe foarte diferite, pentru a se potrivi unei game de cerințe ale clienților. Modelul HX130A LCR cu rază redusă, care se adresează clienților din sectorul de închiriere, este propulsat de o versiune de 55 kW (74 hp) a motorului Cummins F3.8. Motorul respectă standardul EU Stage V privind emisiile, fără a necesita AdBlue (lichid de evacuare).

Când se foloseste un ulei de motor CK-4 E/G, acest motor oferă intervale de service de până la 1.000 de ore, de două ori mai lungi decât modelul anterioor. Acest lucru reduce costurile de operare pentru client, sporind timpii de funcționare pe santier. HX130A L beneficiază, de asemenea, de sistemul de diagnosticare ECD conectat la motor, ce oferă diagnosticare la distanță și se asigură că tehnicienii ajung la utilaj cu piesele și uneltele necesare.

Modelul HX140A L cu contragreutate obișnuită folosește o versiune mai puternică de a motorului Cummins, de 100 kW (134 hp), pentru a asigura forțe maxime de săpat și o productivitate mai mare. Adresat în special antreprenorilor și celor interesați de cel mai bun utilaj de săpat și ridicat din clasa sa, excavatorul oferă cu 3% mai multă putere și cu 12% mai mult cuplu decât predecesorul său.

Oferind acces ușor, de la sol, la toate filtrele și punctele de umplere, HX140A L beneficiază și de intervale de service de 1.000 de ore atunci când se utilizează uleiuri de motor CK-4. Sistemul de diagnosticare a motorului și cel de management de la distanță Hi MATE de la Hyundai oferă managerilor de flote cel mai înalt nivel de service și asistență pentru produs.

Cel de-al treilea model care beneficiază de actualizarea motorizării Stage V este HX145A LCR. Asemenea lui HX130A LCR, acest model cu rază redusă de pivotare este potrivit în special în aplicațiile în care spațiul de manevră este limitat, precum lucrări utilitare, de drumuri și construcții de locuințe. Având aceeași putere de 100 kW (134 hp) ca și HX140A L, motorul oferă un plus de putere de 8% față de predecesorul său, o economie a consumului de combustibil de 4% și o reducere cu 60% a emisiilor de particule PM. De asemenea, HX145A LCR vine cu o îmbunătățire a consumului de până la 6% în timpul lucrărilor de nivelare și o scădere cu 3% a consumului în timpul încărcării unui camion, comparativ cu modelul din seria HX în modul de lucru P.

La fel ca în cazul modelelor cu rază convențională, excavatorul cu rază compactă are intervale de service de până la 1.000 de ore, atunci când folosește uleiuri CK-4 E/G. Utilajul dispune, de asemenea, de sistemul HCE-DT Air de la Hyundai, ce permite conectarea wireless la excavator de la un smartphone sau laptop, direct de pe șantier. Acest lucru permite diagnosticarea rapidă și reduce timpii costisitori de nefuncționare.

Setări hidraulice
Utilajele HX din Seria A au un sistem IPC îmbunătățit, ce reglează debitul pompei și puterea pentru a satisface cererea operatorului. Designul supapei principale de control și a liniei hidraulice au fost de asemenea optimizate, pentru a minimiza pierderile de energie în întregul sistem.

Un nou mod de ridicare (Lifting Mode) îmbunătățește controlul fin și capacitatea de ridicare, reducând turația motorului, activând creșterea puterii și oferind un control îmbunătățit al debitului pompei. Utilajele vin opțional și cu funcția Fine Swing Control, ce ușurează mișcarea brațului la începutul și la oprirea mișcării de rotire.

De asemenea, operatorul poate seta viteza de ridicare a brațului în comparație cu viteza de rotire, prin activarea și dezactivarea funcției de prioritate a brațului. Viteza balansierului poate fi, de asemenea, reglată fin prin activarea și dezactivarea funcției de regenerare a balansierului. Acum este posibilă salvarea setărilor utilajului prin modul de lucru Key On Init, pentru a le aplica odată cu pornirea motorului.

Control confortabil
Structura robustă a cabinei modelelor HX din Seria A este construită pentru a oferi niveluri de siguranță ROPS și, opțional, FOG. Spațiul din cabină, la cele trei utilaje, a fost mărit cu 13%, iar mânerul de prindere al cabinei are un design îmbunătățit, facilitând accesul înăuntru și îmbunătățind vizibilitatea din cabină pe laterala utilajului.

Excavatoarele au un interior modern, cu un display tactil de 8 inch pentru afișarea informațiilor importante, display care poate fi controlat și dintr-un buton rotativ tip jog-dial. Aceasta controlează, de asemenea, accelerația și sistemul de aer condiționat de la distanță. Comutatoarele centralizate, poziționate sub display, permit controlul ușor al tuturor funcțiilor, iar excavatoarele pot fi echipate opțional cu comenzi auxiliare proporționale în capetele manetelor servo. De asemenea, pedala unică pentru deplasare în linie dreaptă este oferită ca opțiune.

Siguranța rămâne prioritară pentru Hyundai, iar excavatoarele HX din Seria A beneficiază de un nou sistem electronic swing parking, pentru a controla funcția de frânare a rotației. Auto Safety Lock previne operarea neintenționată a utilajului, excavatoarele putând fi echipate cu camere video tip mirror view și cu sistemul de camere Hyundai AAVM (Advanced Around View Monitoring). Aceasta include sistemul IMOD (Intelligent Moving Object Detection) care informează operatorul dacă sunt detectate persoane sau obiecte în raza de operare.

Tehnologie smart
Excavatoarele HX din Seria A de la Hyundai beneficiază de o serie de tehnologii de conectivitate digitală de ultimă generație. Aceasta include sistemul de management de la distanță Hi MATE standard, care oferă cel mai înalt nivel de conectivitate la servicii și capacitate de diagnosticare la distanță. Aplicația Mobile Fleet a fost actualizată pentru ca proprietarii de flote să aibă acces ușor la datele de operare ale utilajului, inclusiv folosirea economică, uzul și recunoașterea codurilor de eroare.

Tehnologia opțională Engine Connect Diagnostics (ECD), care este o resursă integrată între Cummins și Hyundai, le permite tehnicienilor și dealerilor să vină în sprijinul clienților cu rapoarte de diagnosticare și date privind performanța motorului. Iar HCE-DT Air îi permite clientului să se conecteze wireless, de pe șantier, folosind un smartphone sau un laptop.

MEq
By MEq ianuarie 18, 2022 15:16