MINExpo 2021: Scania propune trecerea către o exploatare minieră durabilă

MEq
By MEq septembrie 6, 2021 17:26

MINExpo 2021: Scania propune trecerea către o exploatare minieră durabilă

Anul acesta la MINExpo, Scania va demonstra cum trecerea către operațiunile miniere durabile merge mână-în-mână cu timpii îmbunătățiți de funcționare și cu economia totală de operare. La standul său vor fi expuse un camion Scania 8×4 Heavy Tipper și un cap-tractor International 6×4 seria HX pentru transport, făcând dovada ofertei solide a Grupului TRATON pentru piata din America de Nord.

„Avem instrumentele pentru a demonstra că operațiunile miniere se numără printre acele industrii în care trecerea la soluții durabile este benefică pentru toate părțile implicate”, spune Sven-Erik Gustafsson, șeful Scania Mining. „Un focus mai mare pe economia totala a costurilor operaționale va genera rezultate pozitive și în ceea ce privește amprenta de carbon. Iar aceste ambiții nu sunt în contradicție.”

Camionul greu Scania (Heavy Tipper) este conceput exclusiv pentru a satisface cele mai dificile cerințe din operațiunile miniere. Acesta oferă o soluție de transport eficientă, cu un impact redus asupra mediului și un cost per tonă mai mic comparativ cu soluțiile tradiționale. Având componentele robuste, camionul are capacitate de încărcare utilă de 40 de tone în configurația 8×4. Toate camioanele miniere Scania pot fi propulsate de motoare Euro 5 sau 6 care funcționa până la 100% pe combustibili HVO (ulei vegetal hidrogenat) sau tip FAME (esteri metilici ai acizilor grași), oferind reduceri de CO2 de până la 90%. Există, de asemenea, alternative LNG sau CNG pentru propulsia pe gaz natural sau biogaz.

Prezentarea Seriei HX de la International, în cadrul târgului MinExpo 2021, evidențiază proiectul minier canadian la care cele două companii lucrează de câțiva ani. Proiectul – un exemplu timpuriu de sinergii în cadrul Grupului TRATON, folosește o abordare centrată pe client pentru a valorifica investițiile facute de Scania în dezvoltarea produselor miniere, folosind rețeaua de service și asistență oferită de International. Multe companii miniere de succes din Canada utilizează puternica serie HX pentru transportul materialelor, iar extinderea oportunităților pentru clienții folosind produse off-road de la Scania îi poate ajuta pe acești clienți să-si îmbunătățească eficiența operațională.

Scania și Navistar (deținătorul brandului International) sunt mărci ce fac parte integral din Grupul TRATON. În America de Nord și, în special, Canada, clienții Scania din sectorul minier pot beneficia de service în cadrul rețelei mărcii International.

MEq
By MEq septembrie 6, 2021 17:26