Volvo EWR150E – cea mai scurtă rază de pivotare din clasa sa cu Stage IV

MEq
By MEq februarie 14, 2016 09:00

Volvo EWR150E – cea mai scurtă rază de pivotare din clasa sa cu Stage IV

Cu o talie de 1.720 mm a părţii posterioare, noul excavator pe roţi Volvo EWR150E dispune de cea mai scurtă rază de pivotare dintre toate utilajele Stage IV de pe piaţă, care îi permite să lucreze în siguranţă într-o varietate de condiţii, inclusiv pe drumuri înguste cu o singură bandă de deplasare.

În plus, datorită capacităţii de ridicare îmbunătăţite comparativ cu cea a unui excavator convenţional din această clasă, nu este compromisă amplitudinea sau performanţa de ridicare şi săpare. Motorul Volvo Stage IV eficient, cu tehnologie V-ACT, asigură un cuplu înalt la turaţii reduse pentru a reduce consumul de combustibil. Acest motor este echipat cu modul ECO inteligent dezvoltat de Volvo pentru a diminua nivelurile de emisii, reducând astfel impactul asupra mediului şi asigurând respectarea celei mai recente legislaţii cu privire la emisii. EWR150E este echipat cu noul sistem inteligent de regenerare pasivă creat de Volvo.

Cabina oferă o vizibilitate excepţională pentru o siguranţă sporită a operaţiunilor. Utilajul poate fi, de asemenea, echipat cu sistemul Volvo Smart View opţional – trei camere video ataşate pe şasiu, care conlucrează pentru a crea o vedere panoramică asupra utilajului. Camerele video oferă imagini separate ale utilajului pentru ca operatorul să poată vedea toate unghiurile şi a asigura rotirea în siguranţă.

Sistemul de suspensie a catargului, prevăzut cu circuit hidraulic şi regulatoare de presiune a gazelor, îi permite operatorului să se deplaseze mai rapid pe teren accidentat. Osiile robuste ale excavatoarelor, prevăzute cu oscilaţie automată sau controlată de către operator a osiei frontale, sunt extrem de durabile, asemenea şasiului, care se auto-protejează cu ajutorul gărzii la sol înalte şi este suficient de puternic pentru a face faţă mediilor dure.
Toate interfeţele utilajului, inclusiv pârghiile de comandă, tastatura şi monitorul LCD de dimensiuni mari, sunt poziţionate în mod ergonomic şi au fost proiectate pentru a asigura un nivel optim de control şi eficienţă. Pentru un nivel suplimentar de confort şi uşurinţă în utilizare, numărul de comutatoare a fost redus semnificativ.

Excavatorul EWR150E poate fi comandat cu unul dintre cele două tipuri de şasiu disponibile, adaptând greutatea şi forţa acestuia de tragere a cârligului de tracţiune la orice aplicaţie. Configuraţia cea mai uşoară posibil cântăreşte 15,2 t şi dispune de un şasiu sudat prevăzut cu o lamă radială şi un grup motopropulsor din clasa EW140. Configuraţia cea mai grea cântăreşte 17,8 tone, oferind un şasiu asamblat prin buloane şi prevăzut cu o lamă paralelă, brăţări bulonate şi un grup motopropulsor din clasa EW160, pentru o forţă de tragere a cârligului de tracţiune mai mare cu 30%.

Datorită dotării cu rotoare basculante Steelwrist şi cuploare rapide, precum şi cu ciocane hidraulice şi cupe durabile, EWR150E poate lucra în spaţii înguste şi, mai mult, poate săpa, încărca, sparge şi muta materiale în cel mai eficient şi productiv mod cu putinţă. Funcţiile hidraulice ‘X1 ciocan hidraulic/forfecare’ şi ‘X3 rotire basculantă’ opţionale furnizează putere pentru ataşamente, ataşamentele basculante necesitând un flux monodirecţional sau bidirecţional, iar cele rotative necesitând un flux bidirecţional. Sistemul de management al ataşamentelor uşor de utilizat permite stocarea a până la 20 de ataşamente diferite.
EXW_EWR150E_1_14522_H

MEq
By MEq februarie 14, 2016 09:00