Noul compactor de gunoi Cat 836 are performanțe îmbunătățite în medii grele de lucru

MEq
By MEq iunie 21, 2023 20:02

Noul compactor de gunoi Cat 836 are performanțe îmbunătățite în medii grele de lucru

Story Highlights

  • Caterpillar
  • Cat 836
  • Cat 836 Landfill Compactor
  • compactor de gunoi Cat 836
  • compactor pentru depozite de deseuri Cat 836
  • Bergerat Monnoyeur Romania
  • utilaje Caterpillar

Related Articles

Noul compactor pentru depozitele de gunoi Cat 836 valorifică experiența de zeci de ani pe care o are Caterpillar în maximizarea performanțelor și a fiabilității utilajelor în cele mai grele medii de lucru. Îmbunătățirile tehnice ale punților și transmisiei noului compactor pentru depozitele de deșeuri cresc durabilitatea principalelor structuri grele, care suportă cicluri multiple de exploatare. Noile tehnologii standard cresc eficiența utilajului, permițând operatorului să atingă obiectivele de compactare din mai puține treceri, cu economii considerabile de combustibil.

Convertizorul de cuplu Cat cu ambreiaj cu blocare elimină pierderile convertizorului de cuplu, reducând căldura din sistem, și transferă mai multă putere la sol, pentru o tracțiune mai bună. Controlul transmisiei cu sistem APECS (sistem avansat de control electronic al productivității) ajută compactorul să obțină o energie cinetică mai mare în pante și oferă economii ale consumului de combustibil prin transmiterea impulsului prin punctele de schimbare a treptelor de viteză.

Cele două opțiuni de configurare a motorului Cat C18 care acționează compactorul de gunoi Cat 836 îi permit utilajului să se încadreze în normele de emisii din orice parte a lumii. Etanșarea îmbunătățită a prizei de aer a radiatorului și carcasa izolată a capotei reduc nevoia de curățare a compartimentului motor. Ușurând planificarea întreținerii, datele colectate alertează personalul cu privire la durata de exploatare rămasă a filtrului de aer al motorului.

Noul compactor de gunoi Cat 836 are performanțe îmbunătățite în medii grele de lucruTehnologii avansate de compactare
Tehnologiile Cat Compact combină măsurarea avansată a compactării, ghidarea din cabină și raportarea, astfel încât obiectivele de compactare să fie îndeplinite rapid, uniform și din mai puține treceri, pentru a economisi combustibil. Sistemul include un receptor GNSS (sistem global de navigație prin satelit) instalat pe cabina compactorului de gunoi Cat 836 și un ecran pentru mapare, în cabină.

Funcția standard Cat Compact cu Pass Mapping (maparea trecerilor) asigură numărarea de înaltă precizie a trecerilor, permițând operatorilor să monitorizeze zonele acoperite și numărul de treceri de pe monitorul de 10 inch (254 mm). Funcția opțională Compact Elevation Mapping combină numărarea trecerilor și monitorizarea pantelor pentru planificarea, controlul grosimilor straturilor compactate și obținerea unei densități mai bune.

Vizualizată de la distanță prin interfața VisionLink pentru a îmbunătăți managementul flotei, tehnologia standard Cat Link oferă acces la date precum localizarea utilajului, orele de lucru, consumul de combustibil, timpii de imobilizare, evenimentele și codurile de diagnosticare. Operatorii sunt informați despre condițiile de funcționare ale utilajului prin intermediul unui ecran tactil 3G cu interfață ușor de utilizat, pentru vizualizarea datelor sistemelor de management al informațiilor vitale (VIMS), optimizând astfel timpii de folosință ai utilajului.

Noul compactor de gunoi Cat 836 are performanțe îmbunătățite în medii grele de lucruFiabilitate robustă, întreținere simplificată
Noul compactor pentru deșeuri Cat 836 dispune de arbori cu diametru mai mare și diferențiale blocabile Cat pentru o longevitate mai mare a sistemului de transmisie, o viteză îmbunătățită de schimbare a direcției și o tracțiune crescută în depozitul de deșeuri. Actualizările aduse transmisiei cu reductor final reduc stresul și îmbunătățesc durata de exploatare a angrenajului. Noua protecție pentru motorul ventilatorului previne acumularea și înfășurarea deșeurilor, în timp ce noul filtru de combustibil, de 5 inch (127 mm), cu eficiență mai mare, previne contaminarea combustibilului ce alimentează motorul.

Noul compactor pentru deșeuri este conceput pentru a ușura service-ul și inspecția, cu un accent pe siguranță, deoarece majoritatea componentelor principale pot fi accesate de la nivelul solului sau de pe platforma utilajului. Minimizând contaminarea cu lichide, indicatoarele pentru nivelul lichidului de răcire, al uleiului de transmisie și al uleiului hidraulic permit o inspecție vizuală rapidă. Protecțiile sporite în jurul axelor reduc riscurile de deteriorare a componentelor. Utilizarea datelor din sistemul VIMS permite operatorilor și tehnicienilor să rezolve problemele mașinii înainte de apariția unei defecțiuni.

Noul compactor de gunoi Cat 836 are performanțe îmbunătățite în medii grele de lucruPerformanță eficientă
Mediul de operare îmbunătățit de pe compactorul de gunoi Cat 836 include o vizibilitate mai bună în fața lamei și a roților frontale datorită design-ului parbrizului. Camera retrovizoare standard crește vizibilitatea în spatele utilajului, pentru operarea în siguranță. Operatorul beneficiază de o cabină confortabilă, presurizată, cu climatizare controlată, cu niveluri de zgomot interioare scăzute, de 72 dBA. Grupând într-un singur joystick direcția, selecția treptelor de viteză și alte funcții, tehnologia Cat STIC (controlul integrat al direcției și transmisiei) asigură un grad maxim de reacție și control, pentru a reduce oboseala operatorului și pentru a crește performanța.

Concepute special pentru compactoarele de gunoi Cat, pentru a optimiza compactarea, cele cinci configurații de roți și dinți se regăsesc și pe modelul Cat 836. Designul mai ușor de dinți pală permite performanțe ridicate și tracțiune mai bună, la un consum mai mic de combustibil, în timp ce tradiționalii dinți cruce cresc stabilitatea în pante laterale. Roata cu dinți combinați încorporează atât vârfuri pală, cât și cruce pentru a oferi cel mai bun compromis de performanță și economie de combustibil, cu stabilitate în pante laterale. Exclusiv la Caterpillar, dinții diamant asigură cea mai lungă durată de viață de pe piață, iar designul de dinți tocător excelează în compactarea deșeurilor umede/moi.

Noul compactor de deșeuri Cat 836 va fi disponibil începând din august 2023. Participanții la târgul WasteExpo 2023 din New Orleans, USA, au fost printre primii care au putut vedea noul design de compactor la standul Caterpillar. Pentru mai multe detalii despre compactorul de deșeuri Cat 836, contactați reprezentantul local Cat.

MEq
By MEq iunie 21, 2023 20:02