Noile încărcătoare frontale compacte Cat 906, 907 și 908 Next Generation

MEq
By MEq mai 4, 2022 22:00

Noile încărcătoare frontale compacte Cat 906, 907 și 908 Next Generation

Story Highlights

  • Caterpillar
  • incarcatoare frontale compacte Cat
  • Noile încărcătoare frontale compacte Cat 906, 907 și 908 Next Generation
  • motor Cat C2.8
  • configuratii high-lift si waste handler

Related Articles

Având ca bază succesul încărcătoarelor frontale compacte Cat Seria M, noile Cat 906, 907 și 908 Next Generation au o cabină reproiectată, valorificând tehnologiile exclusive Cat pentru a îmbunătăți experiența operatorului și a oferi confortul unui model mai mare, pe o platformă mai mică. Echipate cu noul motor Cat C2.8, grupul motopropulsor upgradat oferă viteze mai mari de deplasare și performanțe. Sistemul hidraulic și structurile au fost și ele revizuite, făcând aceste noi încărcătoare frontale potrivite pentru numeroase aplicații.

Experiență îmbunătățită pentru operator
Noua cabină etanșă și presurizată îmbunătățește experiența operatorului, păstrând totodată aspectele funcționale ale designului anterior, cum ar fi pedalele înalte de podea și cele două uși. Oglinzile laterale standard mai mari, oglinzi opționale electrice și încălzite cu lentile parabolice și opțiunile de cameră față și spate contribuie la vizibilitatea optimă. Parbrizul și luneta, dintr-o singură bucată, permit ștergătoarelor o acoperire cu 60% mai bună.

Comenzile integrate în cotiera scaunului îmbunătățesc ergonomia de operare a noilor încărcătoare frontale. Un joystick multifuncțional controlează direcția și viteza de deplasare, debitul auxiliar proporțional, blocarea diferențialului și debitul hidraulic constant, fără ca operatorii să-și ia mâna de pe joystick, sporind siguranța de operare. La fel ca la încărcătoarele frontale Cat mai mari, companiile vor putea alege dintr-o gamă de scaune, inclusiv un nou scaun premium încălzit și ventilat.

O premieră pentru această clasă de dimensiuni, noile sisteme kickout programabile din cabină, cu senzori rotativi de înaltă definiție, montate pe brațele încărcătorului, protejează mai bine operatorii de șocurile și vibrațiile nedorite cauzate de cupele care lovesc solul și/sau opritoarele de basculare la înălțime maximă. Operarea corectă a kickout-ului prelungește cu până la 20% durata de viață a lamei de tăiere a cupei. Fără să iasă din cabină pentru configurare, operatorul setează prin simpla atingere a unui buton pozițiile de kickout superioară, inferioară și pentru unealta de lucru. De asemenea, amortizarea cilindrului este activată pentru a oferi operatorului protecție suplimentară.

„Creierul” noii cabine este monitorul de control Next Generation, care oferă în timp real o gamă extinsă de informații de operare a utilajului. Acesta îi permite operatorului să configureze răspunsul transmisiei hidrostatice, oprirea automată a motorului la ralanti și un mod de propulsie utilitar care oferă un mijloc mai intuitiv de control al turației motorului, ideal atunci când operează unelte de lucru hidromecanice.

Grup motopropulsor îmbunătățit
Proiectat special pentru produse Cat, noul motor Cat C2.8 oferă aceeași putere brută de 55,7 kW (74 hp) ca și motorul anterior, însă cu un cuplu cu 13% mai mare, ceea ce are ca rezultat îmbunătățirea performanței de deplasare și a efortului de tracțiune. Motorul Cat C2.8 îndeplinește standardele de emisii EU Stage V și U.S. EPA Tier 4 Final, cu pachete alternative de emisii disponibile. Transmisia „shift-on-the-go” (hidrostatică) permite viteze de deplasare crescute, de 40 km/h (25 mph), iar rezervorul de combustibil cu capacități mai mari (cu 30% pentru 906 și cu 12% pentru 907 și 908) oferă cicluri de lucru extinse.

Când utilajele lucrează în medii cu mult praf, noua opțiune de ventilator reversibil ajută la menținerea curata a miezurilor de răcire pentru un control mai eficient al temperaturii. Prin intermediul unui buton soft-touch din cabină, sistemul poate fi oprit, setat să funcționeze în mod automat sau activat temporar de către operator. Modul automat folosește setarea din fabrică pentru a inversa direcția pentru 10 secunde la fiecare 10 minute. Frecvența și durata inversării automate pot fi modificate de către operator prin intermediul noului monitor de control.

Sisteme hidraulice și structuri îmbunătățite
Pentru a satisface cererea de multifuncționalitate prin ridicare și înclinare, în timp ce sunt acționate uneltele hidromecanice, aceste încărcătoare frontale Next Generation au o nouă supapă standard compensată de presiune, care permite operatorilor să controleze simultan uneltele și să opereze atașamentele hidromecanice fără probleme. Presiunile auxiliare de lucru crescute facilitează munca și îmbunătățesc direcția, pentru a reduce oboseala operatorului.

Modificările aduse cuplei opționale tip „skid steer” îmbunătățesc vizibilitatea la cuplare atunci când sunt setați dinți furcii. Împreună, realinierea platformei suport a furcilor încărcătorului frontal compact îmbunătățește vizibilitatea în fată. Capacitățile cupelor au fost crescute în toată gama, alăturându-se celor deja existente pe utilajele Cat.

O altă noutate în această clasă de dimensiuni este configurația opțională Cat 908 cu ridicare înaltă (high-lift), perfectă pentru clienții care operează în piețele agricole, industriale și de management al deșeurilor. În combinație cu opțiunea de ventilator reversibil, configurația high-lift oferă fermierilor o eficiență de operare și o fiabilitate sporite. Anvelopele pline disponibile și configurația high-lift fac noul încărcător frontal 908 ideal în aplicații industriale și pentru manipularea deșeurilor.

Opțiuni de lumini LED eficiente, de intensitate ridicată, sunt acum disponibile atât pentru luminile de lucru/de drum, cât și de sub capotă, pentru o vizibilitate mai bună în zonele de lucru în condiții dificile. Iluminarea sub capotă cu LED-uri simplifică întreținerea în condiții de lumină ambientală slabă. Un bank de rezistențe unic, încorporat în carcasa luminilor de drum cu LED, menține suficient de cald ansamblul lămpii încât să topească zăpada și gheața; astfel, e crescută eficiența față de luminile cu LED convenționale, atunci când utilajul lucrează în condiții de climă rece.

MEq
By MEq mai 4, 2022 22:00