Cat introduce noile încărcătoare frontale compacte 910, 914 și 920 cu performanțe suplimentare, funcții și opțiuni noi

MEq
By MEq mai 5, 2021 09:00

Cat introduce noile încărcătoare frontale compacte 910, 914 și 920 cu performanțe suplimentare, funcții și opțiuni noi

Bazându-se pe succesul pe care l-a avut gama de încărcătoare frontale compacte din seria M, Caterpillar a adăugat trei noi modele în această gamă, fiecare cu îmbunătățiri semnificative în termeni de design: 910, 914 și 920, cel din urmă înlocuind modelul 918M. Sunt disponibile noi opțiuni, iar anumite funcții care erau opționale pe modelele anterioare sunt acum în echiparea standard. Toate noile modele sunt disponibile în configurația high-lift (ridicare înaltă), iar modelele 914 și 920 sunt disponibile într-o configurație aggregate-handling (pentru manipularea agregatelor).

Printre modificările aduse se numără un nou motor pentru toate cele trei modele; Cat C3.6 înlocuiește versiunea C4.4, iar cu noul motor, toate modelele beneficiază de un plus de putere. De asemenea, o noutate pentru modelele 910 și 914 este disponibilitatea unui sistem kickout cu senzor rotativ, cu setări atât pentru furci, cât și pentru cupă. Noua funcție de setare dublă este acum inclusă în sistemul kickout standard al modelului 920. Pentru modelele 914 și 920 este acum disponibilă o protecție spate suplimentară, iar noile linii hidraulice auxiliare sunt disponibile atunci când este selectată opțiunea cu trei sau patru supape. Printre noile opțiuni se mai regăsesc un ventilator reversibil, lumini de lucru cu LED și sub capotă, o cuplă Fusion pentru modelul 914 și port-uri USB în cabină.

Motorul
Noul motor Cat C3.6 este conceput special pentru produsele Cat. Noul motor are aceleași performanțe de cuplu ca predecesorul sau Cat 4.4 și oferă, de asemenea, o creștere usoară a puterii brute nominale, de la 101 la 111 cai putere (de la 74 la 82 kW), pentru modelele 910 și 914, și de la 117 la 122 cai putere (de la 86 la 90 kW), pentru modelul 920. Caterpillar estimează creșteri ale eficientei consumului de combustibil de până la 5% cu noul motor C3.6, acesta îndeplinind standardele de emisii europene Stage V și nord-americane EPA Tier 4 Final. Capacitatea rezervorului de combustibil este, de asemenea, mărită cu 11 litri pentru noile încărcătoare frontale compacte, permițând cicluri de lucru extinse.

Ventilatorul reversibil
În mediile de operare în care reziduurile antrenate de curenții de aer pot fi absorbite în sistemul de răcire unde restricționează fluxul de aer, ducând la supraîncălzire, noua opțiune de ventilator reversibil ajută la menținerea curată a zonelor active de răcire pentru un control mai eficient al temperaturii. Ventilatorul reversibil are un comutator cu trei poziții în cabină, care permite oprirea sistemului, funcționarea lui în modul automat sau activarea temporară de către operator. În modul automat, ventilatorul este setat din fabrică să inverseze turația timp de 10 secunde la fiecare 10 minute. Frecvența și durata inversării automate pot fi modificate prin intermediul funcției Cat Electronic Technician, ce permite reglarea frecvenței pe intervale de la 5 la 240 de minute, iar durata de funcționare în regim invers de la 5 la 20 de secunde.

Sistemele kickout cu senzor rotativ sunt acum o opțiune pentru modelele 910 și 914, iar noile setări pentru furci și cupe ale acestui sistem, împreună cu cilindrul de amortizare, sunt caracteristici incluse acum în sistemul kickout pentru modelul 920. Controlat de patru butoane din cabină, noul sistem poate fi reglat pentru a se potrivi setărilor de conectare cerute de două unelte de lucru diferite. Odată ce poziția uneltei de lucru este mutată în locația dorită, apăsarea pentru două secunde a butonului corespunzător programează funcția respectivă, care este anulată folosind butoanele de pe joystick. Toate funcțiile pot fi utilizate împreună cu ușurință odată ce ați setat unealta de lucru pentru locațiile de rechemare dorite. S-a constatat că utilizarea corectă a setărilor kickout economisește cu până la 20% din durata de viață a lamei de taiere a unei cupe.

Cuplă Fusion (pentru modelul 914)
914 poate fi acum echipat cu Sistemul de Cuplare Caterpillar Fusion, oferind o durabilitate sporită și compatibilitate cu uneltele de lucru. Cupla Fusion dispune de un mecanism avansat de cuplare, ce asigură o potrivire precisă, fără joc, eliminând astfel uzura cauzată de jocul apărut între cuplă si unealta de lucru. Penele din interiorul cuplei fixează unealta de lucru strâns de utilaj, în două direcții (în interior și în jos), iar presiunea hidraulică constantă este aplicată pe aceste pene, pentru a asigura o potrivire consistentă și strânsă, garantând un control îmbunătățit al uneltei și o productivitate sporită. Interfața Fusion Coupler este utilizată si pe alte încărcătoare frontale Cat, asigurând astfel utilizarea comună a furcilor și a uneltelor de lucru hidromecanice, precum periile hidraulice și frezele de zăpadă.

Linii hidraulice auxiliare
Pentru toate noile modele de încărcătoare frontale compacte sunt disponibile noi linii hidraulice auxiliare (de la mijlocul brațului de ridicare până la cuplă), atunci când este selectată opțiunea cu trei sau patru supape. Această funcție permite utilizarea cu ușurință a mai multor unelte de lucru din portofoliul Caterpillar.

Luminile LED eficiente și cu luminozitate ridicată sunt acum disponibile ca opțiune atât pentru sistemul de lumini de lucru / de deplasare, cât și pentru cel de service, de sub capotă. LED-urile asigură o iluminare mai clară și mai curată, pentru o vizibilitate mai bună a zonei de lucru atunci când utilajul operează în condiții de lumină redusă. În plus, efectuarea lucrărilor de service sub capotă, în condiții de lumină ambientală redusă, este ușurată cu luminile LED bine amplasate. Spre deosebire de luminile de circulație convenționale cu LED, cele Cat LED au încorporată o baterie cu rezistență ce menține ansamblul lămpii suficient de cald, astfel încât să topească zăpada și gheața depuse, pentru o eficiență suplimentară atunci când utilajul lucrează în astfel de condiții.

Protecții spate împotriva deșeurilor
Pentru modelele 914 și 920, utilizate în medii grele în care sunt generate particule solide purtate de aer, cum ar fi manipularea deșeurilor și anumite aplicații industriale, este disponibilă o nouă protecție spate. Aceasta este concepută special pentru a proteja componentele și sistemele principale, asigurând intervale reduse pentru curățare și rate de productivitate mai mari.

Port-urile de alimentare USB din cabină fac parte din designul noilor 910, 914 și 920. Pentru comoditatea operatorului, aceste port-uri de joasă tensiune permit încărcarea telefonului mobil și a altor dispozitive electronice compatibile.

MEq
By MEq mai 5, 2021 09:00