Tigercat va lansa la Elmia 2017 noul harvester 1185

MEq
By MEq mai 18, 2017 00:55

Tigercat va lansa la Elmia 2017 noul harvester 1185

Tigercat va lansa anul acesta în iunie, la târgul Elmia Wood din Suedia, harvesterul cu opt roţi 1185. Cu o masă de 34 t este, Tigercat 1185 este un utilaj de recoltat de calitate superioară, robust, puternic, destinat aplicațiilor de producție ridicate, în terenuri extreme, pe pante abrupte și în condiții de funcționare exigente.

Noul 1185 este propulsat de un motor Tigercat FPT N67 Tier 4f, de 230 kW (308 hp). Componentele lanţului cinematic (inclusiv pompa, transmisia şi punţile cu boghiu echilibrate hidraulic) sunt proiectate şi construite de către Tigercat pentru a face faţă în lucrări forestiere extreme, pentru o durată mare de viaţă şi timpi îndelungaţi de funcţionare.
Sistemul unic de acționare Tigercat WideRange sporește viteza de deplasare, oferind o tracțiune extrem de ridicată, pentru performanțe maxime în teren abrupt și o deplasare rapidă pe teren bun.

Tigercat 1185 îmbină performanțele ridicate cu eficiența consumului de combustibil prin utilizarea circuitelor hidraulice avansate. Pompele speciale deservesc mecanismul de antrenare, capul de recoltare, macaraua, ventilatorul și funcțiile circuitului de răcire. În plus, sistemul de acționare cu buclă închisă oferă performanțe excelente și un bun răspuns pe pante abrupte. O pompă cu piston cu presiune și debit controlate acţionează ventilatorul de răcire, menținând temperaturile optime de funcționare la cea mai mică turaţie posibilă a ventilatorului.

Macaraua dispune de tehnologia eficientă și operabilă Tigercat ER. Profilul încovoiat al brațului principal asigură o vizibilitate excelentă în partea dreaptă. Macaraua nu numai că este eficientă, dar are și o proiectare simplă, fără articulaţii paralele exterioare. Există două opțiuni de braț – fix sau telescopic. Cu un sistem de rotire pentru aplicaţii extreme și o rotație continuă de 360°, cabina se mişcă stânga/dreapta odată cu macaraua.

Cabina este spațioasă, cu o vizibilitate excelentă și o linie clară a roților. Parbrizul curbat oferă o vizibilitate excelentă în sus, beneficiind de o tehnologie de protecție patentată. Operatorii vor găsi tot confortul dorit, inclusiv un scaun cu reglaj climatic, centură de siguranţă (ham) cu prindere în patru puncte și conectivitate completă prin Bluetooth.

MEq
By MEq mai 18, 2017 00:55