Himoinsa lansează primul turn de lumină de pe piaţă alimentat cu GPL

MEq
By MEq martie 23, 2016 16:11

Himoinsa lansează primul turn de lumină de pe piaţă alimentat cu GPL

Himoinsa a dezvoltat primul turn de lumină de pe piaţă alimentat cu GPL – noul AS4012 LPG. Totalizând un flux luminos de 384.000 lumeni, noul model poate ilumina o suprafaţă de până la 32.000 mp şi garantează 24 de ore de funcţionare continuă, echivalentul a 3 nopţi.

Echipamentul încorporează un motor Yanmar model 3GP88-GB1PB, a cărui putere suplimentară pentru alimentare auxiliară creşte la 5 kW (50 Hz) şi 7 kW (60 Hz). Acest lucru garantează reducerea emisiilor poluante, precum și economii semnificative în costurile de exploatare și de întreținere, comparativ cu turnurile de lumină diesel. Modelul AS4012 GPL este o soluţie interesantă pentru companiile de închiriere care doresc să ofere utilizatorilor finali echipamente în măsură să asigure o reducere a cheltuielilor operaţionale (OPEX). Acest lucru este posibil nu numai prin reducerea costurilor cu combustibilul, dar şi datorită scăderii semnificative a costurilor de exploatare și întreținere, precum și nevoii de schimbare a uleiului, care este redusă de 2,5 ori: 500 de ore peste cele 200 de ore pe care le presupun motoarele diesel.

43e7e2d1-166b-4060-a685-8131194f2be2Alimentarea de la 4 butelii cu GPL este ceea ce-l face un model unic pe piață. Mai mult decât atât, datorită sursei de alimentare cu propan, acest turn de iluminat este deosebit de potrivit pentru evenimente mari, locuri populate, precum orașele sau zonele sensibile din punct de vedere ecologic. Emisiile de gaze poluante, atât cele de dioxid de carbon, cât și de zgomot, sunt semnificativ mai mici decât cele ale turnurilor de iluminat diesel.

“Asemenea grupurilor electrogene pe gaz, acest turn de lumină este deosebit de potrivit în aplicaţii de forări de petrol și gaze, deoarece permite utilizarea propanului de la puțurile de petrol pentru a alimenta motorul turnului ce iluminează zona de lucru”, a declarat Manuel Aguilera, Gas Product Manager la HIMOINSA.
Catargul noului turn de lumină se poate roti manual la 360º şi include 4 lămpi haloide (metal halide) de 1000 W fiecare. De asemenea, include stabilizatori extensibili pentru amplasarea pe suprafeţe inegale sau în zone expuse vânturilor puternice.

MEq
By MEq martie 23, 2016 16:11