Mitsubishi Forklift Trucks a lansat noua gamă de stivuitoare electrice EDiA XL

MEq
By MEq octombrie 12, 2021 16:57

Mitsubishi Forklift Trucks a lansat noua gamă de stivuitoare electrice EDiA XL

Producătorul de echipamente de manipulare a materialelor Mitsubishi Forklift Trucks a lansat noua sa gamă de stivuitoare electrice contrabalansate EDiA XL.

Asigurarea unui mediu confortabil este esențială pentru a ajuta operatorii să rămână productivi. EDiA XL are o cabină etanșă ce reduce semnificativ micro-vibrațiile și folosește componente silențioase, cum ar fi pompa hidraulică Low Noise Lift. În timpul operării, nivelul general de zgomot din interiorul cabinei este de doar 65 dB – similar cu nivelul sonor al conversației normale, al unei mașini de spălat vase sau al aparatului electric de ras. EDiA XL include, de asemenea, opțiuni AC și de încălzire, astfel încât temperatura din cabină să poată fi ajustată în funcție de preferința operatorului.

Cabina este proiectată având o poziție optimizată a catargului, a tabloului de bord și a contragreutății, pentru o vizibilitate maximă asupra sarcinii, furcilor și roților. EDiA XL are chiar opțiunea de a folosi un mini volan, care se potrivește în palma operatorului și îi permite să mențină o poziție de conducere mai relaxată – ideală în turele de lucru mai lungi.

Control
Cu EDiA XL, operatorii au un control mai mare, permițând operațiuni mai sigure și mai sigure. Stivuitorul are joystick-uri duble care asigură funcții simultane de ridicare și înclinare pentru o manevrare optimă, precum și controlul adaptiv al ridicării (Adaptive Lift Control*), care reduce mișcarea și se asigură că vehiculul rămâne stabil atunci când coboară încărcăturile de la înălțime. Funcțiile de ridicare și coborâre pot fi, de asemenea, ajustate prin intermediul software-ului de configurare TruckTool.

Când lucrează afară, EDiA XL își vede de treabă, indiferent de vreme. De exemplu, în condițiil alunecoase, blocarea electrică a diferențialului poate fi activată astfel încât ambele roți frontale să se rotească simultan pentru a oferi o tracțiune mai bună.

Conducerea este, de asemenea, îmbunătățită de direcția Four Wheel Steering, unde motoarele de acționare de pe puntea față se rotesc în direcții separate pentru o aderență mai bună. În plus, puntea spate virează la 100° și folosește motoare cu acționare dublă pentru o virare lină pe loc, asigurând o manevrabilitate remarcabilă în spații înguste.

Pentru putere suplimentară – de exemplu, la urcarea rampelor –, funcția Autoboost* se va activa automat pentru a oferi accelerație și creșteri de cuplu. Iar dacă echipamentul trebuie să se oprească în rampă, frâna de parcare automată cu funcție hill hold împiedică rularea înapoi a stivuitorului.

Încărcare ușoară
Fie că este echipat cu baterii litiu-ion sau plumb-acid, întreținerea și încărcarea stivuitorului sunt ușoare și rapide. Pe partea laterală, EDiA XL are o mică priză unde poate fi introdus un cablu de încărcare, fără a necesita deschiderea ușii. Dacă bateria trebuie schimbată sau verificată, ușa EasyAccess a compartimentului bateriei se poate deschide la 180°.

Avantaje pe termen lung
Până în prezent, gama EDiA a câștigat premii, inclusiv premiul Red Dot. Fiind următorul pas în evoluția acestei game de stivuitoare electrice, EDiA XL are puterea și agilitatea de a îndeplini orice sarcină. Cu emisii zero și un consum energetic redus, stivuitorul permite operațiuni mai eco-friendly pentru un viitor mai durabil. Nu în ultimul rând, EDiA XL este o alternativa ideală la stivuitoarele cu motor termic.
* în curs de brevetare

MEq
By MEq octombrie 12, 2021 16:57