CNH Industrial anunță achiziția producătorului italian de excavatoare Sampierana S.p.A.

MEq
By MEq august 31, 2021 13:04

CNH Industrial anunță achiziția producătorului italian de excavatoare Sampierana S.p.A.

CNH Industrial anunță achiziționarea a 90% din capitalul social al Sampierana SpA, o companie privată italiană specializată în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de utilaje terasiere, trenuri de rulare și piese de schimb. În următorii patru ani, CNH Industrial va obține 100% din controlul companiei. Odată cu această achiziție, CNH își va spori oferta în segmentul utilajelor pentru construcții, obținând capacități interne de producție sporite, control asupra lanțului valoric și oportunități ale cotei de piață.

Tranzacția totală, supusă anumitor ajustări de închidere și post- închidere, este în valoare de 101,8 mil. euro. și va fi finalizată în al patrulea trimestru al lui 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor obișnuite.

„Această ultimă achiziție strategică va accelera și mai mult creșterea profitabilă a diviziei noastre de utilaje de construcții. Portofoliul excepțional al Sampierana ne consolidează prezența pe segmente importante de piață și oferă dealerilor și clienților noștri acces la produse de top din industrie, susținute de experiența noastră de marcă, distribuție și producție”, a declarat Scott Wine, director executiv al CNH Industrial.

Recunoscută în sectorul construcțiilor pentru linia sa de excavatoare mini și midi Eurocomach și pentru trenuri de rulare speciale, Sampierana Group a înregistrat performanțe excelente de la an la an, în special în Europa, și este renumită pentru fiabilitate, calitate și tehnologie inovatoare. Portofoliul său larg de produse, capacitatea ridicată de personalizare și prototipurile de utilaje electrice existente se potrivesc ideal cu abordarea centrată pe client și durabilă a CNH Industrial, extinzând substanțial ofertele interne ale companiei în termeni de produse și tehnologii.

Această achiziție va permite diviziei Construction Equipment din cadrul CNH Industrial să integreze mini- și midi-excavatoare Eurocomach, trenuri de rulare Sampierana și piese de schimb în portofoliul său actual de produse, alături de cele ale partenerilor OEM existenți. Tranzacția confirmă angajamentul CNH Industrial de a investi și dezvolta businessul de utilaje de construcții, poziționând-o mai bine în piața în creștere de excavatoare de dimensiuni mici și medii.

Sampierana are sediul central și unitățile de producție în Italia. În plus, operează o filială controlată complet, cu unități de producție în Kunshan, China.

MEq
By MEq august 31, 2021 13:04