MINExpo 2021: ultimele inovații Liebherr pentru industria minieră

MEq
By MEq septembrie 8, 2021 18:22

MINExpo 2021: ultimele inovații Liebherr pentru industria minieră

În perioada 13-15 septembrie, Liebherr va prezenta cele mai noi utilaje, tehnologii și servicii ale sale pentru industria minieră, cu ocazia târgului MINExpo International din Las Vegas. Liebherr Mining va expune excavatorul R 9150 Generation 7 (G7) de 130 t, noua generație de cabină de excavator de pe modelul R 9600 G8, buldozerul minier PR 776 de 70 t cu sistem de operare de la distanță (teleoperare) LiReCon, noul camion minier T 274 de 305 t, precum și produse ale diviziei Liebherr Components, dar și macaraua pentru teren accidentat LRT 1090-2.1 de 90 t – din partea diviziei Liebherr Mobile Cranes.

R 9150 G7, R 9200 G7 și R 9600 G8
Așa cum am amintit, cele trei excavatoare care vor fi prezentate la MINExpo sunt: R 9150 Generation 7 (expus la stand), R 9200 Generation 7 și noul R 9600 Generation 8 (cabina lui). Acestea stabilesc noua strategie de denumire bazată pe nivelurile tehnologice pentru utilajele Liebherr. Abordarea își propune să realizeze, într-un mod clar, o logică comună și pe termen lung în cadrul gamelor de produse Earthmoving și Mining. Toate cele trei excavatoare sunt echipate cu ultimele tehnologii, inclusiv Liebherr Power Efficiency, Assistance Systems, and Bucket Filling Assistant.

LPE (Liebherr Power Efficiency) este un motor specific cu un sistem de management hidraulic, conceput sa scada consumul de combustibil cu până la 20%. Sistemele de Asistență (Assistance Systems) sunt aplicații avansate ce sprijină operatorul să devină mai eficient prin intermediul analizelor și informațiilor oferite. De asemenea, BFA (Bucket Filling Assistant) este primul produs de automatizare din portofoliul de excavatoare hidraulice Liebherr și permite operatorului să realizeze automat procesul de umplere a cupei.

T 274 mining truck
Recent, Liebherr și-a extins oferta de produse cu T 274, un camion rigid de 305 t. Acest nou camion acoperă intervalul dintre modelele T 284 și T 264. Conceput și adaptat pe baza experienței acumulate în dezvoltarea camioanelor miniere, T 274 oferă timpi de ciclu rapizi, rate de producție mai mari, are un consum redus de combustibil și un cost redus per tonă. Acest nou camion urmează același design de bază ca și T 284, beneficiind de experiența sa de zeci de ani în exploatare. Pentru acesta este disponibila gamă largă de opțiuni, inclusiv sistemul Liebherr Trolley Assist și Liebherr Autonomy Kit.

Buldozerul PR 776 si stația de operare la distanța LiReCon
Nu va lipsi nici buldozerul minier PR 776 Litronic, flagship-ul producătorului în aceasta clasă de utilaje. Mașina va fi expusă împreună cu noul sistem de operare de la distanta (teleoperare) LiReCon Liebherr. Liebherr Remote Control (LiReCon) oferă operatorilor confort și siguranță suplimentară în aplicații miniere dificile.

Componente Liebherr
Printre componentele expuse va fi și seria de motoare diesel D98, disponibilă atât pentru Liebherr, cât și pentru alți producători de utilaje miniere. Motorul V-16 din familia D98 (D9816) nu va fi doar expus, ci se regăsește și pe camionul rigid T 274 și marchează începutul integrării seriei D98 pe utilajele Liebherr.

Macaraua LRT 1090-2.1
Macaraua pentru teren accidentat LRT 1090-2.1 de 90 t este proiectată pentru a oferi cel mai înalt nivel de siguranță. Este dotata standard cu un sistem de monitorizare a calajelor ce detectează automat stabilitatea și include și sistemul de control al macaralei. De asemenea, este livrata standard cu sistemul VarioBase, care îmbunătățește flexibilitatea pe șantier și mărește capacitatea de ridicare a macaralei. LRT 1090-2.1 are un braț telescopic de 47 m.

Portofoliul Mining Technology Product
În premiera mondială, Liebherr va prezenta noul său portofoliu Mining Technology Product. Aceasta va demonstra abordarea interoperabilă și scalabilă a companiei cu privire la ofertele lor de utilaje, tehnologii și servicii. Portofoliul – ce consta din sistemele de asistență Liebherr, cele de automatizare a utilajelor și cele de servicii digitale – va oferi clienților o gamă flexibilă de soluții pentru a spori siguranța și eficienta operațională.

Programul Zero Emission
Nu putea lipsi nici preocuparea pentru reducerea emisiilor. În acest sens, Liebherr depune eforturi pentru a găsi soluții durabile pe termen lung, testând diferite opțiuni axate pe siguranță, cost, fiabilitate, mentenabilitate și flexibilitate. Liebherr Mining oferă deja o gamă de soluții care să îi ajute pe clienți să obțină emisii reduse, mai exact gama completă de excavatoare electrice, iar, în curând, o viitoare gamă de camioane miniere cu sistem „trolley” (cu pantograf). În plus, Liebherr Mining are o viziune clară pentru a-și extinde oferta actuală cu scopul de a obține, în 2022, soluții de combustibili fosili cu emisii reduse, iar până în 2030 soluții – pentru majoritatea aplicațiilor – ce nu implică uzul combustibililor fosili.

MEq
By MEq septembrie 8, 2021 18:22