Liebherr T 274 – noul camion minier de 305 t

MEq
By MEq iunie 25, 2021 12:37

Liebherr T 274 – noul camion minier de 305 t

Liebherr își extinde oferta de produse cu T 274, un camion cu șasiu rigid de 305 t. Acest nou camion minier acoperă intervalul din gama producătorului german dintre modelul de succes T 284 (363 t) și modelul upgradat T 264 (240 t).

Proiectat și adaptat pe baza experienței acumulate în dezvoltarea camioanelor miniere, T 274 este un camion de 305 t care asigură cicluri rapide, rate mai mari de producție, un consum redus de combustibil și un cost redus per tonă. Acest nou camion urmează același design de bază ca T 284.

Performanță
Liebherr T 274 este propulsat de cel mai puternic motor din clasa sa, de 3.650 hp, și de eficientul sistemul Liebherr Litronic Plus AC Drive. De asemenea, cu un sistem hidraulic avansat și timpi de ciclu rapizi, T 274 mută mai mult material în mai puțin timp. Noul camion din gama de produse „mining” a Liebherr are cea mai mare capacitate de încărcare utilă din clasa sa, deplasând mai multe tone la fiecare ciclu de transport.

Viteza în panta este un factor ce contribuie major la rapiditatea ciclului de lucru. Sistemul de transmisie Liebherr Litronic Plus AC Drive îmbunătățește eficiența timpilor de ciclu, oferind o viteză continuă la urcare, ceea ce îl diferențiază de camioanele tradiționale cu transmisie mecanică ce necesită schimbarea treptelor de viteză. T 274 are o putere de frânare dinamică de 4.500 kW / 6.035 hp pentru a fi eficient de manevrat pe coborâre.

Potrivire perfectă cu excavatoarele Liebherr
Perechea camion Liebherr T 274 – excavator hidraulic Liebherr R 9800 asigură clientului versatilitate și productivitate. Timpii rapizi de rotire ai lui R 9800 vor încărca un T 274 din patru treceri, asigurând rate de productivitate ridicate atât pentru camion, cât și pentru excavator. De asemenea, T 274 este compatibil cu noul R 9600, succesorul modelului R 996B.

Fiabilitate dovedită
T 274 se bazează pe designul dovedit al lui Liebherr T 284, care are peste 20 de milioane de ore de funcționare în teren. De altfel, T 284 și T 274 împart șasiul și componentele. Reputația solidă a Liebherr ca producător de echipamente originale (OEM) de încredere provine din dezvoltarea și producția consecventă de componente, produse și servicii de înaltă calitate. Componentele optimizate pentru sectorul de exploatare miniera ale camionului T 274 sunt dezvoltate, fabricate și controlate de Liebherr, urmând modelul de integrare pe verticală, pentru a asigura mașinii performanțe și fiabilitate de top.

Design centrat pe utilizator
Liebherr proiectează camioane miniere pe care operatorii doresc să le conducă. Designul ergonomic al cabinei lui T 274 oferă un mediu sigur, confortabil și productiv pentru operatori. Cabina asigură vizibilitate maximă, având geamuri din sticlă securizată și fiind certificată pentru protecția la răsturnare și la căderea obiectelor. Sistemul HVAC integrat oferă confort la toate temperaturile extreme.

Toate camioanele Liebherr oferă cel puțin două căi de ieșire de siguranță din cabină. Camioanele miniere Liebherr sunt echipate cu scări și platforme care permit accesul ușor la compartimentul motor. Zonele de întreținere de la nivelul solului oferă acces pentru un service sigur și eficient.

T 274 este echipat cu suspensie dublă cu braț A, care păstrează contactul optim al anvelopei cu solul pe întreaga cursă a suspensiei, reducând uzura suprafeței de rulare. Aceste proprietăți ale sistemului de suspensie de pe puntea față oferă confort, siguranță și manevrabilitate superioară, îmbunătățind calitatea deplasarii și reducând expunerea generală a benei la vibrații.

Liebherr oferă o serie de soluții specifice pentru clienții care lucrează în medii extreme. Aceste pachete garantează că T 274 va fi potrivit pentru orice condiții de lucru. S-au creat soluții specifice pentru a proteja componentele și a ajuta clienții să opereze utilaje la temperaturi de până la 40°C/F. De asemenea, Liebherr oferă o soluție ce permite vehiculelor să funcționeze la altitudini cuprinse între 3.500 și 5.000 m deasupra nivelului mării și un pachet de atenuare a sunetului pentru a reduce drastic emisiile de zgomot ale camioanelor.

Un prim pas către o exploatare minieră cu emisii zero
Sistemul Liebherr Trolley Assist este disponibil ca opțiune pe T 274. Această soluție este un prim pas eficient pe drumul către exploatările miniere cu emisii zero din viitor. Utilizând un pantograf pentru conectarea sistemului de transmisie electrică la rețeaua electrică, sistemul Trolley Assist poate crește productivitatea flotei de camioane sau poate reduce dimensiunea parcului auto, menținând producția anuală, comparativ cu camioanele standard. Principalul avantaj este reducerea semnificativă a consumului de motorină și a emisiilor de CO₂ ale flotei de camioane. Liebherr are deja experiență în teren cu 38 de unități T 284 echipate cu sistemul Trolley Assist, ce operează deja în două locații diferite.

Camionul minier cu șasiu rigid Liebherr T 274 cu o capacitate de transport de 305 t este echipat standard cu un motor MTU 20V4000 C22 Tier 4 de 2.720 kW. Include un sistem de transmisie Liebherr Litronic Plus AC cu tehnologie IGBT si poate atinge o viteza de deplasare de 53 km/h.

MEq
By MEq iunie 25, 2021 12:37