Premieră Liebherr: PR 776, primul buldozer cu transmisie hidrostatică în categoria de 70 t

MEq
By MEq ianuarie 19, 2016 16:36

Premieră Liebherr: PR 776, primul buldozer cu transmisie hidrostatică în categoria de 70 t

Story Highlights

  • Liebherr a lansat cel mai nou şi mai mare buldozer din portofoliul său – PR 776, de 70 t
  • O caracteristică nouă în această clasă de mașini este unitatea de acţionare hidrostatică infinit variabilă
  • Un alt avantaj al noului concept de antrenare este optimizarea fluxului de presiune
  • Cabina este special concepută
  • toate instrumentele și comenzile de funcționare sunt atent organizate şi ușor accesibile
  • Protecţie ROPS/FOPS intagrată în structura cabinei ca standard la tractoarele pe şenile Liebherr

Related Articles

Astăzi, 19 ianuarie, Liebherr a dat publicităţii imagini şi mai multe date despre cel mai nou şi mai mare buldozer din portofoliul său – PR 776, de 70 t. Noul utilaj este propulsat de un motor diesel Liebherr în 12 cilindri ce dezvoltă o putere de 565 kW (768 HP / 759 HP). PR 776 are o greutate operaţională de 74 t şi este dotat cu o lamă semi-U cu capacitatea de 18 m³ sau lamă U, de 22 m³.

Conceptul modern de antrenare a noului PR 776 oferă clienţilor o operare extrem de eficienţă și în condiții de siguranță. O caracteristică nouă în această clasă de mașini este unitatea de transmisie hidrostatică infinit variabilă, folosită pe toate buldozerele pe șenile Liebherr. Un alt avantaj al noului concept de antrenare este optimizarea fluxului de presiune. Presiunea hidraulică se bazează pe cerere în funcţie de sarcină. Funcţia ECO este standard pe toate buldozerele pe şenile ale Generaţiei 6 şi-i permite operatorului să aleagă între performanţa ridicată şi eficienţa maximă. Sistemul de control ECO permite o mai mare eficiență de deplasare în operațiuni uşoare şi medii și oferă economii mai mari de combustibil.

Sistemul inteligent Liebherr de management al motorului împreună cu sistemul Power Efficiency și transmisia hidrostatică permit manevrarea și optimizarea tuturor sistemelor și proceselor de echipamente, menţinând o turaţie constantă a motorului, crescând eficiența totală a mașinii și reducând consumul de combustibil. Astfel, noul concept de deplasare Liebherr se diferenţiază de altele pe piaţă, la care turaţia motorului fluctuează puternic în timpul funcționării. Toate aceste măsuri duc la o scădere semnificativă a consumului de combustibil.
Un alt avantaj cheie al buldozerelor pe șenile cu transmisie hidrostatică atunci când lucrează în spații restrânse este manevrabilitatea excelentă, cu putere continuă pe ambele şenile. Iar prin intermediul unui sistem de navigaţie opţional prin GPS se pot vizualiza împrejurimile zonei de lucru şi avansarea stadiului lucrărilor.

liebherr-crawler-tractor-pr776-cabin-300dpi Cabina modernă şi spaţioasă a noului PR 776 asigură un mediu excelent pentru performanțe și condiții de lucru relaxat. Cabina este special concepută; toate instrumentele și comenzile de funcționare sunt atent organizate şi ușor accesibile. Toate funcțiile-cheie și setările maşinii pot fi reglate de către operator prin intermediul ecranului touchscreen. Parametrii funcției ECO, reducerea automată a turației motorului, răspunsul lanţului cinematic, direcția, precum și funcțiile de siguranță standard (cum ar fi camera retrovizoare) pot fi accesate prin intermediul ecranului touchscreen intuitiv. Operatorul poate regla convenabil mai multe setări ale maşinii, inclusiv lanţul cinematic, lama și scarificatorul spate.

Designul modern al noului PR 776 oferă o vizibilitate excelentă împrejur, ceea ce înseamnă o siguranţă crescută în operaţiunile zilnice. O nouă trăsătură în această clasă de greutate este protecţia ROPS/FOPS intagrată în structura cabinei ca standard la tractoarele pe şenile Liebherr.
Vederea în faţă nu este obstrucţionată, de vreme ce sistemul de evacuare şi cilindrii de ridicare a lamei au fost poziţionaţi în spatele structurii/montanţilor-A. Astfel, vederea laterală nu este blocată.
Motoarele diesel Liebherr sunt dezvoltate pentru a face faţă în condiţii grele de lucru, garantând fiabilitate, siguranţă operaţională şi intervale lungi de service, graţie tehnologiei de ultimă generaţie. De asemenea, Liebherr a dezvoltat pachete in-house de configuraţii diferite pentru aplicaţii extreme (pentru lucru în deşerturi sau în zone cu temperaturi scăzute). PR 776 are intervale foarte lungi de schimb ale fluidelor de operare, precum uleiul hidraulic sau de motor. Iar sistemul standard de management al flotelor LiDAT furnizează detalii despre operaţiile de service, mesaje de avertizare, poziţia maşinii sau consumul curent.

MEq
By MEq ianuarie 19, 2016 16:36