Metso lansează primele unități diesel-electrice din gama Lokotrack EC

MEq
By MEq mai 20, 2024 16:22

Metso lansează primele unități diesel-electrice din gama Lokotrack EC

Story Highlights

  • Metso
  • gama Lokotrack EC
  • concasor mobil cu falci Metso Lokotrack LT400J
  • concasor mobil cu con Metso Lokotrack LT350C

Related Articles

Odată cu gama Lokotrack EC, Metso aduce o nouă linie de utilaje diesel-electrice pe piața procesării agregatelor. Toate funcțiile de lucru ale gamei sunt electrice, reducând semnificativ utilizarea uleiului hidraulic necesar în operațiunile de concasare. Toate unitățile din gama Lokotrack EC pot fi alimentate cu energie electrică de la o sursă externă.

Metso lansează primele unități diesel-electrice din gama Lokotrack ECÎn cadrul evenimentului Lokolaunch din Tampere, Finlanda, Metso a lansat primele două produse din noua gamă EC. Lokotrack LT400J este un concasor mobil cu fălci de 68 de tone, proiectat pentru concasarea primară a rocii dure și a agregatelor reciclate. Lokotrack LT350C este un concasator mobil cu con de 50 de tone, pentru concasare secundară și terțiară. Pentru a atinge o capacitate mare, LT350C este echipat cu noul concasor cu con Nordberg HP350e, în timp ce LT400J mizează pe concasorul cu fălci dovedit Nordberg C120. Ambele unități pot fi combinate perfect între ele, precum și cu stațiile mobile de sortare Lokotrack, pentru a produce agregate de înaltă calitate.

„Atunci când este disponibilă o rețea electrică externă, noua transmisie electrică oferă o capacitate mare cu costuri operaționale și emisii de CO2 minime. Atunci când nu sunt disponibile, grupurile electrogene diesel de la bord permit timpi maximi de funcționare, în regim independent. De asemenea, unitățile auxiliare, precum stațiile mobile sortare și benzile transportoare, pot fi alimentate de la aceleași grupuri electrogene, ceea ce va reduce și mai mult energia necesară pentru funcționarea întregului sistem de lucru”, spune Jarmo Vuorenpää, director, New Lokotrack Offering la Metso.

Metso lansează primele unități diesel-electrice din gama Lokotrack ECGama Lokotrack EC a fost dezvoltată folosind o arhitectură nouă, modulară, ce reduce numărul de componente și oferă soluții scalabile care pot fi adaptate pentru diferite aplicații și capacități. „Noul mod de a dezvolta un produs permite o modalitate mai rapidă și mai agilă de a răspunde diferitelor nevoi ale clienților. În plus, permite un sprijin mai eficient pentru utilajele cu mai puține piese necesare și upgrade-uri mai simple ale noilor funcții”, spune Renaud Lapointe, Senior Vice President al diviziei Metso Products, în segmentul Agregate.

Toate componentele noii game EC sunt proiectate și testate pentru a funcționa în condiții solicitante, astfel încât să atingă timpi maximi de funcționare pentru clienți. O atenție deosebită s-a acordat securității și utilizării. Designul modelelor LT400J și LT350C îndeplinește cel mai recent standard de siguranță, fiind în același timp mai ușor de utilizat ca niciodată. Cu noile instrumente digitale, unitățile de concasare pot fi operate în siguranță (remote) dintr-un excavator și se pot configura rapid de la poziția de transport la cea de exploatare.

MEq
By MEq mai 20, 2024 16:22