Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a livrat o autobetonieră Econic către Romcim

MEq
By MEq august 8, 2022 15:36

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a livrat o autobetonieră Econic către Romcim

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a livrat, la sfârșitul lunii iulie, o autobetonieră Mercedes-Benz Econic către Romcim, companie aparținând Grupului CRH, unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România.

Cu conceptul său unic de șasiu cu podea coborâtă, motor modern Euro VI E, de 7,7 l și 354 CP și calitatea premium Mercedes-Benz, Econic este un autocamion ce îndeplinește toate cerințele impuse de densitatea mare a traficului urban: eficiență, siguranță, sustenabilitate și confort.

„Suntem încântați de decizia Romcim de a achiziționa modelul Econic pentru transportul betonului în zonele urbane și lăudăm angajamentul companiei de a fi promotorul siguranței rutiere în segmentul său de activitate. În Europa, Mercedes-Benz Econic face parte din peisajul stradal al municipalităților de peste 20 de ani, timp în care și-a dovedit fiabilitatea în numeroase aplicații”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Mercedes-Benz Econic este un etalon în siguranța rutieră: designul cabinei „DirectVision” cu parbriz panoramic, podea coborâtă, precum și poziția joasă la volan, comparativ cu alte camioane convenționale pentru construcții, îi permit șoferului să fie la același nivel cu pietonii și bicicliștii și, prin urmare, să aibă contact vizual cu aceștia în orice moment – o caracteristică decisivă de siguranță.
Vederea panoramică asupra participanților vulnerabili la trafic este susținută, de asemenea, de ușa pliantă, vitrată până la nivelul podelei, de pe partea pasagerului, ce îi conferă șoferului un nivel înalt de încredere și siguranță.

În completarea suprafețelor vitrate generoase, modelul Econic este prevăzut cu un sistem sofisticat combinat de oglinzi clasice și 4 camere video, ce permit anularea unghiurilor moarte, cu ajutorul unui monitor smart de 7 inch amplasat pe bord.

Un pachet extins de asistenți de siguranță ajută șoferul să aibă sub control situațiile critice. Nu lipsește asistentul la menținerea benzii de rulare, avertizarea acustică la mersul înapoi, dar și limitarea deplasării cu spatele la maxim 9 km/h. Senzorii de lumină și de ploaie ajută suplimentar șoferul să se concentreze pe condus.

Modelul Econic este dotat cu frană de motor de înaltă performață, ESP, dar și cu Active Brake Assist 5, cel mai avansat sistem de frânare de urgență, ce poate reacționa prin frânare totală în eventualitatea în care există riscul unei coliziuni cu obstacole fixe sau mobile, inclusiv pietoni care traversează, vin spre autovehicul sau aleargă pe aceeași bandă a carosabilului.

La acest capitol este de menționat și frâna de parcare electronică cu funcție HOLD integrată. Aceasta contribuie la reducerea accidentelor prin activare si dezactivare automată, oferind un înalt nivel de siguranță și confort crescut în manevrare.

Econic este dotat, de asemenea, cu Sideguard Assist (Asistent la virare), ce contribuie la evitarea accidentelor în traficul urban aglomerat, prin detectarea persoanelor de pe partea pasagerului (pietoni, bicicliști etc.) și avertizarea șoferului prin semnale acustice și optice.

Nu în ultimul rând, Econic este prevăzut cu un tempomat ce permite reglarea și menținerea distanței față de vehiculul din față. Sistemul adaptează automat viteza camionului, reducând astfel riscul accidentelor cu impact din spate și usurând deplasarea în coloană.

Modelul comandat de Romcim este un șasiu Econic cu 4 axe în configurație 8×4 și masa maximă autorizată de 32 tone. Confortul și manevrabilitatea sunt duse la un nivel ridicat prin suspensia pneumatică reglabilă cu până la 160 mm și posibilitatea creșterii unghiului de atac la nevoie, dar mai ales datorită ultimei axe, cu funcție viratoare, descărcabilă, ce permite raze de bracaj reduse și uzură minimă la virare. Autoșasiul este prevăzut cu o autobetonieră Liebherr HTM 905F L, cu un volum de 9m3.

MEq
By MEq august 8, 2022 15:36