Inovaţii Volvo ce susţin resursele alternative

MEq
By MEq septembrie 21, 2016 14:31

Inovaţii Volvo ce susţin resursele alternative

Cu ocazia forumului Xploration, desfăşurat în Suedia, şi organizat de către Volvo CE, producătorul scandinav a prezentat câteva concepte şi inovaţii din domeniul utilajelor inteligente şi al soluţiilor de şantier.

La eveniment au participat numeroşi clienţi, membri ai presei internaţionale şi oficialităţi politice, cărora le-au fost prezentate tehnologii de ultimă oră ce au potenţialul de a transforma întreaga industrie de profil. Cu siguranţă, vedetele au fost prototipul de încărcător frontal hibrid LX01 (un utilaj cu un mare potenţial de îmbunătăţire a consumului de combustibil – până la 50%) şi noul concept de vehicul de transport autonom acţionat electric HX01. Proiectul şantierului electric urmăreşte transformarea industriei extractive şi a procesării agregatelor prin reducerea emisiilor de carbon cu până la 95% şi a costurilor totale de proprietate cu până la 25%. Toate inovaţiile prezentate la forumul Xploration sunt proiecte încă în desfăşurare şi nu sunt disponibile pentru comercializare în acest moment.

„La Volvo CE, dezvoltăm tehnologii conectate la electromobilitate, mașini inteligente și soluții totale pentru şantier de care vor beneficia clienții noștri și mediul înconjurător, contribuind la creșterea performanțelor mașiniilor, productivitate, eficiență, siguranță și durabilitate. Produsele și serviciile noastre viitoare vor juca un rol important în construirea unei societăți durabile”, a comentat Martin Weissburg, membru al Comitetului Executiv Volvo Group și Președinte al Volvo CE. „Volvo CE se află în fruntea dezvoltării tehnologice. În fiecare an, Volvo Group investește miliarde de coroane suedeze în cercetare și dezvoltare care să ducă la evoluția inovațiilor”, a continuat el.

MEq
By MEq septembrie 21, 2016 14:31