Mecalac Revotruck: cel mai sigur și mai ergonomic dumper de pe piață

MEq
By MEq iunie 11, 2024 16:12

Mecalac Revotruck: cel mai sigur și mai ergonomic dumper de pe piață

Mecalac a proiectat Revotruck, un dumper unic care combină capacitatea de pivotare a cabinei cu calitățile excepționale în off-road. Deja câștigător a cinci premii, inclusiv prestigiosul Red Dot Design Awards „Best of the Best” (una dintre cele mai renumite competiții de design din lume și cea mai mare distincție din competiție), Revotruck valorifică pe succesul gamei de dumpere Mecalac, impunându-se ca cel mai sigur și mai ergonomic dumper de pe piață.

Mecalac a reinventat conceptul de dumper pentru a crea un utilaj 100% sigur, intuitiv și funcțional. Deși dumperele sunt un mijloc eficient de transport al cantităților mari de materiale pe șantiere, statisticile spun că sunt implicate în aproximativ o treime din accidentele ce au legătură cu aplicațiile de transport pe șantiere. Frecvența incidentelor este mai mare la utilajele de peste 6 tone, unde rata accidentelor este și mai îngrijorătoare, deoarece cantitatea de material transportată în benă obstrucționează vizibilitatea operatorului în timpul deplasării.

Pentru a minimiza acest risc, echipa de cercetare și dezvoltare a Mecalac a efectuat o analiză aprofundată a șantierelor, identificând vizibilitatea, stabilitatea și manevrabilitatea ca probleme majore. Aceste observații au fost forța motrice din spatele creării modelului Revotruck, un concept inovator dezvoltat de la zero, capabil să abordeze în mod proactiv aceste provocări.

Astfel, Revotruck este primul dumper care are o cabină pivotantă, incluzând aici și cockpit-ul (postul de comandă). Oferind o vizibilitate de 360 de grade, Revotruck revoluționează modul în care se lucrează cu un dumper, ridicând siguranța și confortul operatorului la un nou nivel.

Mecalac Revotruck: cel mai sigur și mai ergonomic dumper de pe piațăCele cinci criterii principale care fac din acest dumper un utilaj revoluționar sunt:
Vizibilitate: vedere la 360 grade. Cabina rotativă oferă o vizibilitate optimă în toate direcțiile, permițând operatorilor să își mențină concentrarea maximă asupra muncii și asupra mediului în care se află, dar menținând totodată o poziție ideală și confortabilă.

Accesibilitate: sau revoluție din toate părțile. Cabina are patru puncte de acces (trepte) pe fiecare colț al ei, asigurând urcarea și coborârea sigură, fără efort, indiferent de direcția de orientare a cabinei.

Mobilitate: revoluție la nivelul structurii sale. Șasiul rigid – care, intrinsec, este mai sigur decât unul articulat, deoarece punctele de sprijin rămân constante – este ajutat de patru roți de dimensiuni egale. Dumperul beneficiază de un mod de direcție comutabil (direcție pe 2 roți, direcție integrală, direcție crab), permițându-i să lucreze cu agilitate în spații restrânse și cu o rază de viraj redusă la jumătate, comparativ cu dumperele articulate convenționale.

Ergonomie: pivotare la o simplă apăsare de buton. Prin centrarea designului pe operator, Mecalac a făcut posibilă pivotarea cabinei la simpla apăsare a unui buton. Drept urmare, operatorul are o postură corectă în orice moment și evită problemele cu spatele, eliminând pozițiile de lucru în care stă cu spatele și gâtul răsucite.

Stabilitate: puterea agilității. Cu un șasiu rigid și 4 roți directoare, Revotruck oferă o stabilitate excepțională. Articulația centrală dintre cele două părți ale șasiului permite o oscilație de până la 20°. Cele două părți oscilante ale șasiului urmăresc independent conturul solului, asigurând stabilitate și tracțiune permanentă pe toate tipurile de teren.

Dumperul Revotruck e disponibil în două dimensiuni: de 6 tone și de 9 tone.
„Ne mândrim cu acest dumper revoluționar, care întruchipează expertiza noastră și inovația Grupului Mecalac. Pe lângă tehnologia sa avansată, utilajul oferă soluții concrete la provocările întâlnite în domeniu, ilustrând capacitatea noastră de a ne înțelege utilizatorii și de a adresa nevoile și provocărilor, convertindu-le în soluții tangibile”, a explicat Alexandre Marchetta, Președintele Grupului Mecalac.

MEq
By MEq iunie 11, 2024 16:12