Liebherr se prezintă la Hillhead

MEq
By MEq iunie 30, 2016 10:02

Liebherr se prezintă la Hillhead

Anul acesta la Hillhead, Liebherr are ceva pentru fiecare. Printre utilajele expuse se afla încărcătoare frontale pe pneuri, inclusiv noua generaţie XPower, buldozere, excavatoare pentru cariera, un excavator pentru manipularea materialelor renovat şi câteva soluţii ce ţin de tehnologia producerii betonului.

Utilaje Liebherr
Noua generaţie de încărcătoare frontale XPower expune în faţa publicului modelul L 566 XPower, iar fratele său mai mare, L 586 XPower, se afla la lucru în carieră din apropiere. Acesta din urmă nu numai că este cel mai mare model din gama XPower, ci, cu greutatea să operaţională de peste 32 t, este şi cel mai mare încărcător frontal al producătorului german.

După lansarea sa la Bauma 2016, noul buldozer PR 726 Litronic cu lama de tip 6-way şi tren de rulare nou dezvoltat îşi face şi el prezenţa. Propulsat de un motor diesel Liebherr Stage IV / Tier 4f cu 4 cilindri, acest utilaj de generația a 6-a include inovații la nivelul cabinei împrumutate de la mașinile mai mari de aceeaşi generaţie, precum și beneficiile tehnologiei SCR a Liebherr fără necesitatea utilizării unui DPF. Echipat cu tehnologie LiDAT, acesta dispune de control pro-activ al puterii și un sistem de management controlat electronic cu funcție integrată ECO. Acest buldozer poate fi configurat pentru aplicații industriale și va fi disponibil într-o versiune specială pentru depozitele de deșeuri.
De asemenea, este expus şi popularul buldozer PR 736 Litronic, cu lama dreaptă. Printre multele sale caracteristici interesante se numără şi consumul redus de combustibil chiar şi la sarcina maximă, graţie eficienţei ridicate constante, controlului electronic de limitare a puterii şi transmisiei hidrostatice, ce-i asigură lui PR 736 putere mare la orice viteză de deplasare.

Excavatoarele de cariera R 950 SME și R 970 SME sunt expuse alături de o serie de alte excavatoare hidraulice eficiente, inclusiv un R 956 de la Liebherr Rental, aflat în acțiune la fațada carierei. Toate cele trei utilaje sunt propulsate de motoare diesel Liebherr Stage IV / Tier 4f și folosesc tehnologie SCR, fără DPF sau regenerare.

Tot la standul Liebherr poate fi întâlnit şi un excavator manipulaor R 924 HDSL renovat. Vizitatorilor le vine greu să creadă că acest utilaj nu este nou, iar contra unui premiu ce consta într-un model L 566 XPower în miniatură acestora li se oferă posibilitatea să-i ghicească numărul de ore de funcţionare.

Tehnologia betonului
Mixerul de beton Liebherr HTM 704, la fel ca LTM 804 şi alte autobetoniere Liebherr, este disponibil în combinație cu o bandă transportoare. Aceste mașini sunt realizate în mod individual pentru a satisface cerințele clienților și au numeroase dotări opționale. Sistemele electronice inteligente le permit să aibă economii considerabile de combustibil, fiind foarte rentabile datorită duratei lungi de viață şi componentelor de înaltă calitate ale grupului motopropulsor și sistemului hidraulic. În plus, tamburul de amestecare al unei autobetoniere Liebherr are protecție excepțională împotriva uzurii datorită oțelului utilizat, care este o particularitate Liebherr.
Tot la stand se regăseşte şi o pompă de beton staţionară, care are o construcţie robustă pentru putere maximă, toate partiel în mişcare fiind rezitente la uzura şi uşor de înlocuit.
Nu în ultimul rând, Liebherr îşi promovează grafic noua staţie de betoane Mobilmix 2.5. Prezentată la Bauma 2016, Mobilmix 2.5 poate fi ridicată și gata de lucru în două zile. Comparativ cu predecesoarea sa, Mobilmix 2,25, capacitatea de producție a crescut cu 10 m³ la 110 m³ pe oră. Liebherr a optimizat câteva detalii, iar clienții se pot aștepta chiar și la o eficiență mai mare, timpi de curățare mai mici și mai puțina de uzură.

MEq
By MEq iunie 30, 2016 10:02