Camionul electric MAN câștigă Red Dot Design Award 2023

MEq
By MEq iunie 26, 2023 19:19

Camionul electric MAN câștigă Red Dot Design Award 2023

Juriul internațional Red Dot Design Award 2023, format din 43 de experți independenți recunoscuți la nivel internațional, este unanim: noul MAN eTruck, care va ajunge la primii clienți în 2024, iese deja în evidență prin designul său excepțional, pe drumul către un transport rutier de marfă fără emisii de CO2.

Viitorul ”leu electric”, care este potrivit pentru aplicațiile pe distanțe lungi, pune deja un puternic semn de exclamare înainte de lansarea sa oficială pe piață! Ceremonia de premiere a renumitei competiții cu concurenți din peste 60 de țări a avut loc pe 19 iunie, într-o gală desfășurată la Essen.

”Acest râvnit premiu de design pentru noul nostru eTruck, care va electrifica transportul pe distanțe lungi din 2024, oferă echipei noastre un plus de avânt pe drumul spre lansarea pe piață. Camionul electric MAN este o declarație puternică pentru trecerea clienților noștri la electromobilitate, atât din punct de vedere tehnic, cât și vizual”, spune Friedrich Baumann, membru al Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți.

Camionul electric MAN câștigă Red Dot Design Award 2023”Companii și studiouri de design din întreaga lume au intrat sub lupa profesională a juriului Red Dot, care a analizat un număr considerabil de produse în timpul competiției. Faptul că ați ieșit câștigător într-un segment atât de puternic de participanți este o dovadă a calității excepționale a produsului dvs.”, a subliniat profesor doctorul Peter Zec, fondator și CEO al Red Dot, la ceremonia de premiere. În acest an au fost înscrise în concurs aproximativ 20.000 de produse din 60 de țări, în 51 de categorii.

”În aceste vremuri în care lumea și tehnologia se schimbă rapid, este important să rămânem reali și autentici. Am urmat acest motto și în munca noastră la designul noului MAN eTruck și ne-am concentrat pe ADN-ul și originile noastre: De unde venim? Ce reprezintă marca noastră? Cum ne percep clienții noștri? Împreună cu mulți colegi din alte departamente, am încorporat răspunsurile la aceste întrebări în dezvoltarea designului noului camion electric”, povestește Carolin Schütt, responsabilă pentru culori și materiale în departamentul de design al MAN Truck & Bus.

De exemplu, designerii au abstractizat peisajul de la sediul MAN și au vizualizat poalele munților dintre Zugspitze și München într-un model poligonal care împodobește cabina camionului. În același timp, suprafața cu decor geometric este o analogie pentru opera în lucru a unui sculptor – astfel încât designul are și o putere simbolică puternică pentru dinamica de dezvoltare a MAN eTruck.

Vopseaua neutră, în nuanța gri mat, a fost aleasă în mod deliberat în contrast cu elementele roșii ”de înaltă tensiune” din grila radiatorului și, împreună cu parbrizul iluminat indirect, se încadrează armonios în conceptul de ansamblu: rezultatul este un aspect impunător, ca și cum vehiculul inspiră energia care îl alimentează. O combinație care a convins și juriul de la Red Dot Award 2023.

MEq
By MEq iunie 26, 2023 19:19