Liebherr prezintă o nouă serie de încărcătoare frontale de dimensiuni medii

MEq
By MEq mai 13, 2022 09:05

Liebherr prezintă o nouă serie de încărcătoare frontale de dimensiuni medii

Story Highlights

  • Liebherr
  • incarcatoare frontale medii Liebherr
  • Liebherr L 526
  • Liebherr L 538
  • Liebherr L 546
  • cupla rapida LIKUFIX
  • Liebherr mid-size wheel loaders
  • utilaje terasiere

Related Articles

Liebherr și-a redezvoltat și revizuit gama de încărcătoare frontale de dimensiuni medii. Brațul de ridicare nou proiectat asigură forțe maxime de rupere, menținere și coborâre. Are o cinematică optimizată cu bară Z și o hidraulică de lucru îmbunătățită. Prin creșterea puterii motorului și a sarcinilor de basculare, încărcătoarele frontale sunt potrivite pentru operațiuni solicitante în diverse sectoare, precum excavarea, reciclarea sau manipularea buștenilor. Noua dezvoltare a seriei de încărcătoare frontale medii de la Liebherr se caracterizează, de asemenea, printr-un design impunător și sisteme inteligente de asistență. Acestea includ, detectarea activă a personalului cu asistență la frânare sau sistemul complet automat de cuplă rapidă LIKUFIX.

Cele trei modele – L 526, L 538 și L 546 – din noua Generație 8 au dimensiuni ale cupei între 2,2 și 3,0 m³ în versiunea standard și se caracterizează printr-o creștere semnificativă a performanței față de generația anterioară. Noul L 526, de exemplu, are un motor cu aproximativ 20% mai puternic și forțe de rupere cu peste 20% mai mari decât predecesorul său. Modelele L 538 și L 546 impresionează, de asemenea, prin creșterea performanței în toate domeniile: de exemplu, cu transmisia optimizată oferă o tracțiune sporită pentru a se asigura că noile încărcătoare frontale accelerează dinamic în lucrările zilnice și pot pătrunde puternic în toate materialele.

Brațe nou dezvoltate, cu cinematică optimizată cu bară Z
Liebherr a consolidat construcția din oțel a secțiunii frontale a noilor încărcătoare frontale pe roți pentru a pregăti utilajele pentru manipularea sarcinilor grele. Consolidările structurale ale noilor brațe de ridicare (de exemplu pe brațele de ridicare sau pe tubul transversal) cresc robustețea. Cinematica Z-bar optimizată cu comenzi electro-hidraulice are cilindri hidraulici mai mari și pompe de lucru mai puternice. Combinația acestor inovații permite cicluri mai rapide și mișcări de lucru dinamice și puternice – chiar și cu unelte de lucru grele (cupe cu descărcare la înălțime sau graifere pentru bușteni).

Prin performanța crescută care oferă o bază solidă, Liebherr oferă numeroase opțiuni de echipare pentru brațele de ridicare, pentru a face față provocărilor specifice industriei: brațele de ridicare High Lift, de exemplu, sunt o variantă extinsă a cinematicii cu bară Z și acoperă o gamă mai extinsă și procese de încărcare eficiente la toate înălțimile. Pentru aplicațiile care necesită în mod regulat unelte de lucru diferite, există o cuplă rapidă optimizată și sistemul complet automat de cuplă rapidă LIKUFIX. Acesta îi permite operatorului să schimbe rapid și în siguranță uneltele de lucru mecanice și hidraulice, din cabină, prin simpla apăsare a unui buton, ceea ce economisește timp și reduce riscul de accidente.

Detaliile bine gândite facilitează lucrul de zi cu zi. De exemplu, operatorul poate activa ghidarea paralelă a brațelor de ridicare prin apăsarea unui buton și astfel poate lucra eficient și în siguranță cu atașamentul cu furci. Noul sistem de asistență la înclinarea cupei ajută când se lucrează cu materiale lipicioase (sol umed sau compost), asigurând o încărcare precisă prin scuturarea cupei. În reproiectarea brațelor de ridicare, Liebherr a revizuit și designul cupelor noilor încărcătoare. În consecință, clienții pot adapta acum mai precis elementele individuale și de uzură ale cupelor la nevoile lor.

Transmisie optimizată
Optimizarea transmisiei hidrostatice contribuie la creșterea productivității încărcătoarelor frontale. Noile motoare, mai puternice, se caracterizează printr-un cuplu maxim mai mare la o turație nominală mai mică. Astfel, performanța și eficiența pot fi crescute cu același consum redus de combustibil. Componentele hidraulice mai puternice asigură o tracțiune mai mare și cicluri de încărcare rapide. Pentru un grad ridicat de robustețe, Liebherr a consolidat axele, dar și componentele transmisiei; în funcție de model, toate cele trei încărcătoare frontale au axe față sau spate mai mari decât predecesoarele lor.

Designul modern (care se reflectă în capota motorului, ce permite o vizibilitate optimizată, precum și în cabina confortabilă a operatorului) și echipamentele inteligente fac parte din pachetul general al noilor încărcătoare frontale Liebherr de dimensiuni medii. Un exemplu este detectarea personalului activ cu asistență de frânare. Acest sistem opțional, instalat în partea din spate a încărcătorului, avertizează vizual și acustic operatorul despre pericolele din spatele utilajului. Sistemul de asistență face distincția în mod independent între oameni și obiecte, folosind senzori inteligenți. Imediat ce detecția personalului activ emite un semnal de avertizare, sistemul de asistență la frânare reduce automat viteza încărcătorului frontal până la oprire, pentru a evita un potențial accident.

MEq
By MEq mai 13, 2022 09:05