Noua serie de încărcătoare compacte Liebherr include acum modelul compact L 504

MEq
By MEq ianuarie 13, 2022 17:12

Noua serie de încărcătoare compacte Liebherr include acum modelul compact L 504

De la premiera lor în 2013, încărcătoarele compacte Liebherr au impresionat prin siguranță și fiabilitate într-o mare varietate de industrii. Acum, Liebherr și-a revizuit încărcătoarele compacte și a extins seria cu modelul L 504. Cele mai importante inovații includ cabina reproiectată, care oferă operatorului o vizibilitate excelentă datorită geamurilor generoase. Vizibilitatea optimizată asupra brațelor de ridicare asigură, de asemenea, o vedere fără obstacole a uneltei de lucru și, prin urmare, siguranță maximă. Iar în urma cererii clienților, modelele L 506 și L 508 sunt acum disponibile și ca variante Speeder. În această versiune, pot atinge o viteză maximă de 30 km/h.

Noua serie de încărcătoare compacte cuprinde trei modele, optim coordonate între ele. Noul L 504 se alătură gamei de încărcătoare frontale. Cel mai mic încărcător frontal de la Liebherr întruchipează calitățile modelelor mai mari. Cu numeroase noi funcții, compactul L 506 deja și-a consolidat poziția pe piață. La fel ca și în cazul lui L 504, înălțimea lui L 506 rămâne sub 2,5 m, făcându-l ușor de transportat pe o remorcă. Noul L 508 compact a devenit mai mare și mai lat decât ambele modele compacte. Transmisia sa puternică și sarcina mare de basculare au fost lăudate de clienți.

Versatil și puternic: soluții inteligente pentru brațele de ridicare
Noile încărcătoare compacte au brațe de ridicare robuste cu cinematică cu bară în Z, ceea ce facilitează utilizarea unei game largi de unelte de lucru. Liebherr a optimizat cinematica paralelă, pentru o operare sigură și precisă atunci când utilajul lucrează cu furci. Acest lucru este esențial, de exemplu, atunci când transporta paleti cu pavele sau plăci. Pentru a crește și mai mult versatilitatea, Liebherr oferă la cerere brațe de ridicare High Lift pentru modelele L 506 și L 508 – o versiune extinsă a brațelor de ridicare cu o rază de acțiune mai mare, care le permite încărcătoarelor compacte să încarce și vehicule de transport mai înalte.

Încărcătoarele se confruntă cu o multitudine de provocări atunci când sunt utilizate în serviciile municipale. Transportul materialelor cu diferite cupe sau furci, excavarea cu o cupă 4 în 1, lucrările de curățare cu măturătoare sau serviciile de sezon rece folosind un plug de zăpadă – iată doar câteva exemple. Pentru a aborda această gamă extinsă de aplicații, Liebherr oferă pentru cele trei încărcătoare compacte sistemul său complet automat de cuplă rapidă LIKUFIX. Acesta permite operatorului să treacă de la uneltele de lucru mecanice la cele hidraulice, schimbându-le din cabină în câteva secunde, dintr-un buton. Astfel se economisește timp și se reduce riscul de accidente.

Cabină nouă și design funcțional
Soluțiile bine gândite se regăsesc și în cabina reproiectată. Liebherr a mărit suprafața vitrată a întregii cabine. Parbrizul se extinde acum până în zona picioarelor, pentru o vizibilitate mai bună în toate direcțiile, în special asupra uneltei de lucru și a zonei de articulare. Luneta este curbată pe laterale, permițând o vedere fără obstacole a zonei din spate. Noile încărcătoare compacte pot fi echipate, la cerere, cu o cameră video de rezervă, pentru și mai multă siguranță la mersul cu spatele.

Numeroase detalii, precum elementele de comandă clar aranjate sau zonele practice de depozitare, sporesc confortul în cabină. Cu maneta de comandă, operatorul poate acționa în siguranță brațele de ridicare și unealta de lucru. Acest lucru este valabil și pentru mini-joystick-ul opțional de pe maneta de comandă, care este utilizat pentru a controla funcțiile hidraulice suplimentare. Opțional este disponibilă o coloană de direcție infinit-reglabilă; iar display-ul, standard la toate utilajele, este reglabil și situat pe stâlpul A al cabinei. Aceste măsuri asigură o funcționare simplă și intuitivă a încărcătorului compact.

MEq
By MEq ianuarie 13, 2022 17:12