Komptech lansează noua linie „Industrial” odată cu tocătorul Equalizor

MEq
By MEq iunie 4, 2024 18:20

Komptech lansează noua linie „Industrial” odată cu tocătorul Equalizor

Story Highlights

  • Komptech
  • noua linie „Industrial” de tocatoare Komptech
  • Komptech Equalizor
  • Komptech Axtor
  • Komptech Lacero
  • Komptech Crambo
  • CTE Solution - dealer oficial Komptech in Romania
  • Equalizor shredder

Related Articles

Komptech GmbH este un furnizor integral pentru industria de reciclare. Pe lângă soluțiile sale tehnologice pentru valorificarea deșeurilor biogene, compania pune acum accent și pe procesarea fluxurilor de deșeuri mixte. Sistemele mobile, semimobile și staționare din noua divizie ‘Industrial’ nu sunt doar distincte din punct de vedere tehnic, ci și vizual. În loc de verde, utilajele au culoarea antracit. Komptech a prezentat la IFAT 2024 tocătorul Equalizor, primul produs nou din linia „Industrial”.

„În perspectiva resurselor în scădere, presiunea către o economie circulară crește. Prin urmare, materiile prime care pot fi reciclate din deșeurile casnice, comerciale și voluminoase vor crește în valoare. Komptech și-a asumat sarcina de a furniza industriei de reciclare a deșeurilor mixte tehnologii inovatoare și orientate către viitor”, a spus Christoph Feyerer, Directorul Executiv (CEO) al Komptech, la IFAT 2024.

Specializată în soluții pentru procesarea fluxurilor de deșeuri mixte și biomasa, compania Komptech investește semnificativ în cercetare și dezvoltare, precum și în colaborarea cu parteneri științifici externi. Accentul este pus pe valorificarea materială și energetică a deșeurilor municipale, comerciale și de ambalaje prin utilizarea digitalizării și a tehnologiei senzoriale.

Komptech lansează noua linie „Industrial” odată cu tocătorul EqualizorEqualizor – tocătorul pentru fluxuri de deșeuri mixte
Odată cu Equalizor, Komptech lansează noua sa linie de sisteme industriale. Acest tocător cu un singur arbore este proiectat pentru a procesa materiale de intrare variate, precum deșeurile comerciale, voluminoase și casnice. Unitatea sa de tocare poate gestiona aceste tipuri de deșeuri fără probleme. Accentul este pus pe obținerea unui produs omogen, cu un randament ridicat. Pentru a realiza acest lucru, are o distanță de tăiere precis reglabilă între tambur și contra-cuțit, un pre-compresor automat și un sistem de transmisie directă de mare eficiență. Pentru a asigura o calitate continuă și constantă a materialului, Equalizor are și un coș de sortare. Clienții pot alege între diferite dimensiuni ale ochiului de plasă a coșului de sortare și pot schimba coșurile cu ușurință și în siguranță datorită cadrelor de coș pivotante.

Equalizor este un utilaj complet electric, prietenos cu mediul. Mobilitatea este disponibilă pentru versiunea pe șenile alimentată de baterie. „Cu Equalizor, oferim un tocător robust de dimensiuni medii pentru fracții de la 20 la 400 mm. În gama „IIndustrial” vor urma încă două tocătoare, pentru pre-tocare grosieră și post-tocare precisă”, a spus Ewald Konrad, Chief Sales Officer.

Komptech lansează noua linie „Industrial” odată cu tocătorul EqualizorAxtor, Lacero, Crambo – Tocătoare ecologice Komptech
Tocătorul universal de înaltă viteză Axtor 4510 este un utilaj foarte versatil care se poate comporta ca utilaj de tocare sau de măcinare pentru a produce diferite tipuri de produse. Are o transmisie directă de mare eficiență și este alimentat de un motor diesel Caterpillar. Unitatea de tocare acționează prin metoda down-swing, adică dinților de tocare ce acționează asupra materialului de intrare li se opune un contra-cuțit.

Lacero 8010 este un nou tocător de turație înaltă și performanță de la Komptech. Și acesta utilizează principiul down-swing și, cu puterea excepțională a motorului său de 800 CP, este ideal pentru procesarea unor volume mari de deșeuri lemnoase și biomasă. La fel ca toate tocătoarele diesel de la Komptech, Lacero are un motor Caterpillar.

Crambo 5000 este un tocător cu doi arbori cu turație redusă, care asigură o alimentare agresivă cu material și o fracție de dimensiuni minime. Este un tocător foarte rezistent. De asemenea, dispune de protecție la supraîncărcare și tambur reversibil. Komptech oferă modelul Crambo cu un profil de performanță identic, dar într-o versiune e-mobile, prietenoasă cu mediul, la care motorul diesel este înlocuit de un motor electric.

Multistar L3 este un ciur cu sită stea, o completare perfectă pentru Crambo și ideal pentru sortarea deșeurilor lemnoase, biomasei și compostului. Datorită designului său inteligent, L3 poate fi configurat precis în funcție de aplicație și de condițiile de lucru. De exemplu, poate fi convertit de la sortarea în 3 fracții la sortarea în 2 fracții – iar aceasta este doar una dintre multiplele opțiuni disponibile pentru configurarea utilajului pentru aplicația sa țintă.

MEq
By MEq iunie 4, 2024 18:20