Soluție de cofrare specifică, pe bază de elemente preasamblate

MEq
By MEq martie 5, 2018 20:37

Soluție de cofrare specifică, pe bază de elemente preasamblate

Job Report

La realizarea unei noi ecluze (a doua) pe râul Moselle, in sudul orasului Trier (Germania), PERI a acordat suport tehnic reprezentanților șantierului de la Hochtief Infrastructure GmbH prin crearea unui concept de cofraje și schele specifice proiectului, cu livrări punctuale ale elementelor de cofraj pre-asamblate.

Lucrările de cofrare și armare au reprezentat o provocare majoră. Principala problemă a fost gestionarea a numeroase componente de montaj ce aveau specificații de toleranță extrem de strictă. Pentru a fi îndeplinite solicitările privind toleranta de executie, dar și termenele de execuție stranse, s-a ales soluția de pre-asamblare a majorității elementelor de cofrare. Experții PERI în confecționarea elementelor de cofraj prefabricate au confecționat și livrat pe șantier elementele pre-asamblate, gata de pus în operă. Pe langa confecționarea elementelor de cofraj preasamblate, procesul desfășurat la fabrica PERI a inclus toate negativele și confecțiile de lemn necesare – de exemplu pentru canalele de admisie, porți și bolarzii (pentru a ușura operațiunile de decofrare și pentru a asigura reutilizarea elementelor de cofrare).

Pentru a optimiza procesele cu impact asupra tehnologiei de cofraje și eșafodaje (și pentru a crește rentabilitatea execuției proiectului), PERI a oferit suport în toate fazele proiectului. Serviciile oferite de inginerii de la PERI în ceea ce privește asistența și suportul tehnic se întind de la studii de fezabilitate pentru proiecte speciale, închirieri de materiale inclusiv în perioadele de vârf ale solicitărilor și până la curățare și reparații pentru materialele clienților.

Tăiere CNC și asamblare elemente de cofraj
Un aspect importat al sprijinului individual per proiect este reprezentat de asambalarea cofrajului. PERI foloseste utilaje de ultimă oră pentru a produce foi de cofraj și toate tipurile de cofraje speciale – de la formate simple și negative din lemn până la unități 3D foarte complexe realizate astfel încât să îndeplinească toate cerințele proiectului. Toate elementele personalizate sunt prefabricate la standardele definite de proiect și cu garanția unui număr planificat de reutilizări – asamblate individual pentru a se potrivi cu componentele sau cu formele structurale respective. Producerea și livrarea la locul de punere în operă se realizează în concordanță cu stadiul de execuție al construcției.

Ecluza de pe râul Moselle este în prezent în curs de extindere excesivă, fiind prevăzută și o cameră a ecluzei suplimentară. Camera ecluzei se construiește paralel cu ecluza existentă de 170 m lungime și va avea următoarele caracteristici geometrice: 216 m lungime, 12.70 m înălțime și o lățime utilă de 12.60 m. Incluzând structurile de admisie și evacuare, noua ecluză va avea o lungime totală de 312 m. Umplerea și golirea au loc prin canalele longitudinale dispuse pe ambele părți, conectate între ele prin canalele de ramificație poziționate transversal.

MEq
By MEq martie 5, 2018 20:37