Motorul cu hidrogen TCG 7.8 H2 de la Deutz, gata pentru introducerea pe piață

MEq
By MEq august 12, 2021 13:33

Motorul cu hidrogen TCG 7.8 H2 de la Deutz, gata pentru introducerea pe piață

Deutz lansează TCG 7.8 H2, primul motor cu hidrogen al companiei. Motorul îndeplinește toate criteriile de eligibilitate stabilite de Uniunea Europeană pentru motoarele cu emisii zero de CO2 si se alătură portofoliului de sisteme de acționare cu emisii reduse și zero emisii.

„Deutz este un pionier al sistemelor de acționare cu amprentă neutră de carbon pentru aplicații off-road. Producem deja motoare curate și extrem de eficiente. Acum facem următorul pas: motorul nostru cu hidrogen este pregătit pentru introducerea pe piață. Aceasta reprezintă o etapă importantă care ne va ajuta să ne aducem contribuția la obiectivele climatice stabilite în tratatul de la Paris ”, a spus dr. Frank Hiller, CEO al DEUTZ AG.

Motorul cu hidrogen a trecut cu brio testele inițiale și este programat să intre în producție completă în 2024. Dr. Markus Müller, Chief Technology Officer al Deutz AG, explică: „Motorul TCG 7.8 H2 cu șase cilindri are la bază un design de motor existent. Cu o putere de 200 kW, acesta funcționează foarte silențios și este neutru în ceea ce privește emisiile de carbon. În principiu, motorul este potrivit pentru toate aplicațiile actuale Deutz, dar datorită infrastructurii disponibile, este probabil să fie utilizat mai întâi pe echipamente staționare, generatoare și în transportul feroviar.”

Primul proiect-pilot, în curs de desfășurare
Prima aplicație-pilot a motorului cu hidrogen va implica echipamente staționare pentru generarea de energie în parteneriat cu o companie regională de utilități (este vorba despre RheinEnergie AG). Proiectul-pilot este programat să demareze la începutul anului 2022 cu scopul de a demonstra adecvarea motorului pentru utilizarea de zi cu zi.

MEq
By MEq august 12, 2021 13:33