Eficiență și sustenabilitate cu E-drive de la Komptech

MEq
By MEq mai 9, 2022 09:22

Eficiență și sustenabilitate cu E-drive de la Komptech

Creșterea prețurilor la energie și noile reglementări privind emisiile de CO2 stimulează, în industria procesării deșeurilor, cererea de utilaje mobile cu acționare electrică, ceea ce poate fi o opțiune foarte bună în multe aplicații. Komptech și-a dezvoltat continuu portofoliul de utilaje de tocare și sortare și oferă, deja, peste jumătate din utilajele sale în versiuni e-mobile sau hibride.

Utilizarea motoarelor electrice permite folosirea energiilor regenerabile în locul combustibililor fosili, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, utilajele acționate electric au o eficiență energetică semnificativ mai mare, ceea ce este benefic pentru rezultatele operaționale ale utilizatorilor. Acestea sunt motive întemeiate pentru a lua în considerare modelele electrice, în planificarea de noi investiții în parcurile de utilaje.

Eficiență și sustenabilitate cu E-drive de la KomptechEconomii de până la 70% din costurile energetice
Utilajele semi-mobile e-drive combină punctele forte ale sistemelor electrice staționare (zgomotul redus și funcționarea fără emisii) cu flexibilitatea utilizării mobile. Pentru mărunțire, Komptech oferă diverse modele de tocătoare în gamele Terminator și Crambo ca versiuni electrice mobile, în care motoarele electrice foarte eficiente antrenează tamburul. Astfel, pentru o producție comparabilă, economisesc până la 70% din costurile cu energia față de utilajele convenționale (cu motoare termice). De asemenea, efortul de întreținere este mult mai redus decât la versiunile diesel – doar cam la jumătate.

Aspectul exterior al utilajelor e-mobile Terminator și Crambo nu diferă deloc de modelele cu motor diesel. Cu toate acestea, compartimentul motor este considerabil mai ordonat. Pe lângă un motor electric, există un tablou de distribuție (cu clasa de protecție IP54) care protejează electronica de praf și de temperaturi ambientale ridicate. Integrarea tabloului de distribuție direct în utilaj permite pornirea rapidă și simplifică reamplasările pe șantier. Aceste modificări de amplasament se fac fie folosind un cârlig hidraulic, fie o trailer cu trei axe.

Putere hibridă economică
Komptech dispune, de asemenea, de o serie extinsă de ciururi mobile cu tambur și sită stea, acționate electric, pentru cernere și sortare. Pentru trecerea flexibilă de la uz indoor la uz outdoor (și invers), sunt oferite modele hibride. Puterea pentru motorul lor electric provine fie din rețea, fie de la un generator diesel încorporat. Datorită eficienței mai mari a acționării diesel-electrice, modelele hibride folosesc în continuare mai puțină energie decât cele diesel și sunt, de asemenea, mai ușor de întreținut.

Raport maxim performantă/cost
Komptech a promovat mereu dezvoltarea utilajelor eficiente din punct de vedere energetic și oferă soluții pentru multe cerințe ale clienților. Aceasta includ în mod firesc îmbunătățirea continuă a tehnologiei sistemului staționar în conformitate cu cele mai avansate noutăți. „Cu utilaje electrice sau hibride, operatorii sunt capabili nu numai să evite creșterea constantă a prețurilor la combustibil, dar și să utilizeze la maximum potențialul energetic și să aibă astfel o contribuție pozitivă la mediu”, explică Christoph Feyerer, din partea companiei Komptech.

MEq
By MEq mai 9, 2022 09:22