MOBA şi Ruthmann au dezvoltat un panou de control inovativ

MEq
By MEq septembrie 30, 2016 13:49

MOBA şi Ruthmann au dezvoltat un panou de control inovativ

MOBA Mobile Automation AG și Ruthmann, renumitul producător de platforme de lucru la înălţime montate pe camion, au dezvoltat un nou panou de control modular pentru platforme de ridicare, denumit MCP. Conceptul modular oferă numeroase metode de configurare a panoului de control. Având în vedere nivelul său adaptabilitate, MCP este un adevărat cameleon în rândul panourilor de control. Cunoscut sub numele de „Cockpit”, panoul de control, care a fost personalizat pentru sistemele de control STEIGER de la Ruthmann, oferă un nivel maxim de uşurinţă a utilizării și de siguranță pe nacelele de lucru.

Datorită construcției sale modulare, toate componentele pot fi schimbate simplu în orice moment. Tehnologiile brevetate (precum joystick-ul ”contactless”) economisesc timp suplimentar atunci când se efectuează schimburi, sporind astfel nivelul de reparaţie şi întreţinere al panoului de control. În plus, software-ul a fost proiectat pentru o utilizare de durată. Cu ajutorul interfeței USB integrate, actualizările de software pot fi făcute în orice moment. Mai mult, construcția ultraușoară „Backbone” din aluminiu reduce greutatea netă a unității, fiind rezistentă la vibrații şi crescând capacitatea de încărcare a nacelei. Sistemul electric de sub-distribuție integrat în panoul de control elimină necesitatea unei carcase pentru comutator, înlăturând astfel o greutate suplimentară şi economisind spațiu, efort și costuri.
Panoul de control a fost dezvoltat optim pentru a satisface nevoile platformelor Ruthmann. Este posibilă personalizarea lui pentru o limbă sau un client anume, odată ce funcţiile şi comenzile joystick-ului sunt programate individual.

„Cu ideile sale și cu un nivel ridicat de cerințe, Ruthmann a contribuit în mod decisiv la coordonarea acestei inovații. Datorită expertizei îndelungate a celor două companii și pasiunii lor pentru tehnologie s-a născut acest panou de control de primă clasă”, a afirmat Boris Zils, product manager (MCP) la MOBA Mobile Automation AG.
La rândul său, managerul de proiectare şi dezvoltare de la Ruthmann, Nico Krekeler, este foarte mulțumit de rezultatul parteneriatului intensiv de colaborare cu MOBA: „Prin conceptul modular dezvoltat împreună cu noi, MOBA face posibilă o soluție profesională care poate fi folosită pe diverse serii și modele STEIGER. Sistemele de control performante STEIGER combină cel mai înalt nivel de siguranță, uşurinţă în operare și disponibilitate (…)”.

Cu peste 40 de ani de experiență, MOBA Mobile Automation AG dezvoltă şi produce tehnologii de automatizare pentru industria de construcții, bazându-se pe inovare continuă.

MEq
By MEq septembrie 30, 2016 13:49