Komatsu Forest upgradează capul procesor S92

MEq
By MEq iunie 2, 2023 15:17

Komatsu Forest upgradează capul procesor S92

Capul procesor (de recoltare) Komatsu S92 este unul consacrat și foarte popular, cu un design fiabil și ușor de întreținut. Actualizarea modelului 2024 introduce mai multe funcții și îmbunătățiri ce fac noul cap de recoltare de la Komatsu Forest mai fiabil și mai productiv, incluzând o nouă unitate de ferăstrău Constant Cut.

La baza upgrade-urilor au stat solicitările utilizatorilor, iar răspunsul la aceste îmbunătățiri a fost pozitiv din partea clienților care au testat noul cap de recoltare.
„Îmbunătățirea continuă face parte din ADN-ul nostru. Unul dintre cele mai populare capete de recoltare, Komatsu S92, va fi acum mai fiabil și mai productiv în pădure”, a spus Mikael Forsberg, Product Manager pentru capete de recoltare la Komatsu Forest.

Cap procesor Komatsu S92Printre noile beneficii se remarcă acum caracteristicile de măsurare îmbunătățite. Noul design permite roții de măsurare să urmărească mai îndeaproape contururile trunchiului, oferind caracteristici excelente de măsurare.

O funcție importantă este noul controler inteligent al motorului ferăstrăului, Constant Cut, care devine acum o echipare standard pe S92 și asigură menținerea constantă a vitezei lanțului, fără riscul depășirii turatiei.

Funcția Find End are acum un nou design și, împreună cu noile opritoare mecanice ale cuțitului spate, prelungește durata de exploatare a capului. Noul sistem de alimentare reduce pierderile de energie și îmbunătățește performanța capului procesor, iar traseul îmbunătățit al furtunului hidraulic simplifică întreținerea sistemului de alimentare. Pentru o și mai bună întreținere, toate punctele de lubrifiere sunt acum ușor accesibile cu capul procesor aflat în poziție verticală.

Rezervoarele de marcare cu culori au fost reproiectate pentru a permite o umplere mai ușoară, iar funcția de manipulare „multi-tree” are un design nou, mai durabil, rezultatul fiind un cap procesor mai coborât și mai agil.

„Răspunsul clienților care au încercat capul procesor îmbunătățit a fost pozitiv: viteza de avans este foarte bună, geometria cutiei de ferăstrău și poziția barei de ferăstrău fac tăierea mult mai rapidă și cresc semnificativ producția, noul control al cuțitului inferior este foarte bun, iar prinderea trunchiului este perfectă, întregul cap de procesare fiind mult îmbunătățit față de versiunile anterioare”, a mai spus Mikael.

Pe lângă cele de mai sus și alte câteva îmbunătățiri, capul de recoltare a fost echipat și cu un nou computer principal care permite oportunități de dezvoltare viitoare.

MEq
By MEq iunie 2, 2023 15:17