Camioanele subterane pentru minerit Sandvik sunt acum mai inteligente

MEq
By MEq iunie 6, 2018 13:03

Camioanele subterane pentru minerit Sandvik sunt acum mai inteligente

Sandvik introduce noul camion subteran inteligent TH545i, oferind beneficii în ceea ce privește siguranța, productivitatea și rentabilitatea clienților. Noul utilaj se alătură familiei existente de camioane pentru minerit din seria i, Sandvik TH551i și Sandvik TH663i, lansată în iulie 2017.

Noul Sandvik TH545i este proiectat pentru operațiuni miniere inteligente și o productivitate îmbunătățită. În comparație cu predecesorul său (Sandvik TH540), camionul subteran pentru minerit oferă o creștere semnificativă a capacității, transportând cu cinci tone mai mult decât Sandvik TH540. Puterea standard a motorului a fost crescută la 450 kW de la 405 kW, ceea ce permite menținerea unei viteze mari de deplasare, chiar și cu o sarcină utilă mărită. Dimensiunile exterioare ale camionului rămân aceleași, ceea ce face ca modelul modernizat să poată încăpea în aceleași spații ca și predecesorul său.

Designul robust al lui Sandvik TH545i este moștenit de la consacratul model Sandvik TH540, însă noul camion este acum echipat cu mai multe funcții inteligente. Camionul dispune în dotarea standard de sistemul Sandvik Intelligent Control pentru colectarea și raportarea datelor. Sandvik TH545i este compatibil cu sistemele automate și poate fi echipat cu un pachet opțional AutoMine Trucking OnBoard. O altă funcție inteligentă este sistemul integrat de cântărire (IWS) disponibil ca opțiune pe toate camioanele subterane inteligente Sandvik, ajutând la îmbunătățirea eficienței și asigurând o utilizare deplină a sarcinii utile a mașinii.

Din punctul de vedere al siguranței, noul model aduce beneficii personalului de întreținere prin intermediul unui sistem de acces îmbunătățit la partea superioară a camionului, cu balustrade de siguranță – având în vedere că toate verificările zilnice se pot efectua de la nivelul solului. Compatibilitatea cu sistemele automate oferă operatorilor posibilitatea de a manevra utilajul de la distanță, dintr-un alt loc decât din subteran, ceea ce îmbunătățește considerabil siguranța generală.

„Sandvik TH545i completează noua noastră serie i de camioane lansate recent. Ne continuăm strategia, stabilind standardul în industrie prin adăugarea de sisteme inteligente nu numai pe noile noastre produse, ci și pe oferta existentă”, spune Wayne Scrivens, VP Product Line, Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Technology.

MEq
By MEq iunie 6, 2018 13:03