Komatsu Europe anunță noul excavator pentru demolări la înălțime PC490HRD-11

MEq
By MEq martie 11, 2019 12:18

Komatsu Europe anunță noul excavator pentru demolări la înălțime PC490HRD-11

Noul PC490HRD-11 este cel mai recent model din gama de mare capacitate de excavatoare pentru demolări de la Komatsu. Acesta aduce „cea mai bună înălțime de lucru din clasă” în sectorul utilajelor de 60 t și poate suporta șase configurații de lucru diferite. Poate lucra cu un atașament de demolare de 2.0 t la o înălțime de până la 32 m, cu unul de 3,34 t până la 28 m și cu unul de 5 t până la 17,4 m. Noul utilaj le va permite operatorilor să lucreze în cea mai extinsă rază posibilă, cu siguranță și control optim.

Proiectat și dezvoltat de către Komatsu UK (KUK), excavatorul este produs în fabrica de lângă Newcastle, din nord-estul Angliei. Întregul utilaj lucrează ca un sistem complet, cu o operare lină, înaltă precizie, stabilitate mare și confort de primă clasă. Masa operațională a lui PC490HRD-11 variază între 55.200 kg și 73.400 kg. Motorul Komatsu conform cu standardul Stage V dezvoltă 270 kW / 362 hp la 1.900 rpm, cu un impact minim asupra mediului. Preocupările de mediu sunt tot mai mari, iar zonele urbane sunt din ce în ce mai sensibile la emisiile de noxe ale motoarelor. Noul Komatsu PC490HRD-11 este un utilaj extrem de versatil care poate fi reconfigurat cu ușurință în funcție de cerințele de muncă. Sistemul de schimbare a brațului dezvoltat intern de Komatsu include conectori rapizi supradimensionați pentru liniile hidraulice. De asemenea, include bolțuri acționate hidraulic, montate în interiorul structurii principale a brațului.

O funcție avansată și foarte importantă este sistemul de indicare a razei de operare a lui PC490HRD-11: acesta permite operatorului să folosească utilajul la maximum, fără a compromite siguranța, într-o rază de 360 de grade. De asemenea, poate afișa imagini de la sistemul video opțional din capătul brațului.

Komatsu a acordat o importanță semnificativă configuraței de transport a lui PC490HRD-11. Fiecare secțiune a echipamentului de lucru este prevăzută cu puncte de ancorare și ochiuri de ridicare, pentru fixarea în condiții de siguranță a echipamentului pe remorcă. Utilajul a fost menținut cât mai compact și mai ușor posibil. Noul tren de rulare standard este extensibil mecanic: menține jos centrul de greutate și o stabilitate excepțională, cu o lățime minimă de transport sub 3 m. Trenul de rulare extensibil hidraulic, opțional, face extrem de ușaoră și rapidă configurarea utilajului pe șantier, atingând o lățime de lucru de aproape 4 m, însă păstrând lățimea de transport sub 3 m.

Komatsu a inclus, de asemenea, o serie de funcții care să ridice nivelul de confort al operatorului. De exemplu, ștergătorul față și funcțiile de înclinare a cabinei pot fi acționate fără ca operatorul să ia mâna de pe comenzile principale.
„Komatsu se mândrește că produsele pentru demolări vândute în Europa sunt dezvoltate și fabricate complet în fabrica noastră europeană de excavatoare. Aceasta înseamnă că inovațiile noastre sunt motivate de nevoile industriei europene locale. Cu toții ne dedicăm să oferim versatilitate de excepție și siguranță, împreună cu o serie de caracteristici de confort pentru operator”, a spus Simon Saunders, Product Marketing Manager utilaje pentru demolări, Komatsu Europe.

La Bauma 2016, Komatsu lansa modelul PC490LC-10 HRD>.

MEq
By MEq martie 11, 2019 12:18