John Deere, în centrul atenției la Swedish Forestry Expo 2023

MEq
By MEq iunie 2, 2023 19:30

John Deere, în centrul atenției la Swedish Forestry Expo 2023

Anul acesta, John Deere va fi în centrul atenției la Swedish Forestry Expo, unde va aduce toate utilajele forestiere din seria G și cele mai noi modele de capete de recoltare. Accentul se pune pe îmbunătățirea productivității în exploatare forestieră și pe operarea ușoară cu noi soluții tehnologice pentru forwardere, incluzând ultimele inovații Intelligent Boom Control, noile spații de încărcare și un boghiu frontal cu ridicare hidraulică. John Deere va prezenta, de asemenea, noul sistem Intelligent Harvester Head Control și noua funcție TimberMatic Maps, ce ușurează munca operatorilor.

john deere IBC 3.0 la Swedish Forestry Expo 2023IBC 3.0 aduce mai multe funcții automatizate pe forwardere
Controlul inteligent al brațului (IBC) este tehnologia John Deere în continuă evoluție ce îmbunătățește productivitatea exploatării forestiere și ajută operatorii de harvestere sau forwardere. Următoarea bornă în tehnologia IBC este IBC 3.0 pentru forwardere și noile funcții automate pe care le are pentru a facilita munca operatorilor. Cu noua versiune IBC 3.0, la apăsarea unui buton brațul se deplasează automat în poziția din care a fost preluată sarcina anterioară a graiferului – atât la încărcarea, cât și la descărcarea buștenilor. De asemenea, brațul poate fi mutat automat în poziția de transport prin apăsarea unui buton. Funcționalitatea IBC 3.0 pentru forwardere va fi lansată în premieră la Swedish Forestry Expo.

Noile spații de încărcare
Noile spații de încărcare sunt mai solide din punct de vedere structural și concepute pentru a satisface mai bine nevoile clienților în diferite operațiuni. Cu noua tăblie și extensiile sale pivotante, lărgirea spațiului de încărcare este ușoară. Noul design al zonelor de încărcare cu proeminențe pe partea interioară a pragurilor laterale permite sortarea ușoară a diferitelor sortimente de cherestea. Sunt disponibile noi opțiuni de spațiu de încărcare pentru forwarderele 1110G, 1210G și 1510G.

Boghiul frontal oferă agilitate sporită pe teren
John Deere introduce pe transportoarele de bușteni 910G și 1010G un boghiu frontal cu ridicare hidraulică. Astfel, roțile din față și din spate ale boghiului frontal pot fi ridicate. Boghiurile din dreapta și din stânga pot fi controlate separat, în funcție de nevoile operatorului. Funcția îmbunătățește manevrabilitatea utilajului și ergonomia operatorului în teren dificil.

Funcția de ridicare a boghiului frontal facilitează traversarea șanțurilor, cu unghiuri de atac ascuțite. Prin ridicarea boghiului frontal, raza de viraj poate fi îmbunătățită și astfel utilajul poate vira mai agil. Roțile spate ale boghiului frontal, echipate cu lanțuri, pot fi ridicate, protejând suprafața de drum împotriva deteriorării, atunci când utilajul descarcă pe marginea drumului.

Controlul inteligent al capului de recoltare (IHC) îmbunătățește calitatea fasonării
Noul sistem Intelligent Harvester Head Control (IHC) facilitează recoltarea și îmbunătățește calitatea fasonării. Controlul forței cuțitelor de elagaj oferă capului de recoltare compresia potrivită și o precizie excelentă de măsurare în toate condițiile.

Reglarea corectă a presiunii a cuțitelor de elagaj este o cerință de bază pentru o operare bună și precisă a capului de recoltare. Realizarea setărilor corecte se bazează pe o serie de variabile, cum ar fi dimensiunea arborilor, speciile de arbori și condițiile de tăiere. Datorită noului sistem IHC, este mult mai puțin necesară modificarea setărilor de presiune ale cuțitelor de elagaj, ceea ce facilitează munca operatorului de recoltat.

Sistemul de control TimberMatic de la John Deere include setări de bază pentru controlul forței cuțitelor de elagaj, în funcție de speciile de arbori. Un senzor al cuțitelor de elagaj superioare măsoară în mod continuu forța de contact dintre arbore și capul de recoltare, iar sistemul IHC reglează compresia cuțitelor de elagaj în mișcare în parametrii setați. Acest lucru menține optimizată compresia cuțitelor de elagaj.

Cu o forță de compresie adecvată (nu excesivă), viteza de alimentare rămâne bună, stratul de suprafață al bușteanului nu este deteriorat și se evită consumul inutil de combustibil. Arborele nu este decojit, deci își păstrează valoarea adăugată mare, iar scoarța poate fi utilizată în producerea de energie. Setările corecte de presiune îmbunătățesc durabilitatea capului de recoltare.
Opțiunea IHC este disponibilă în Europa pentru capetele de recoltare John Deere H212 și H423.

john deere TimberMatic Maps la Swedish Forestry Expo 2023TimberMatic Maps. Informații vizuale despre poziția și locul exploatării
Speciile de arbori sunt afișate pe hartă în culorile selectate, până la ultimul arbore. Funcția IBC 3.0 a harvesterului permite vizualizarea buștenilor în funcție de punctul și poziția lor de tăiere. Noua afișare vizuală este mai grafică și oferă operatorului de forwarder informații avansate despre parchete.

Înregistrare automată pentru spațiul de încărcare
Înregistrarea automată la spațiul de încărcare identifică fazele de lucru în care speciile de arbori selectate sunt încărcate. Sistemul identifică, de asemenea, locația din care este colectat sortimentul de cherestea și marchează automat cheresteaua din acel loc specific ca fiind mutată în spațiul de încărcare. Funcția reduce acțiunile cerute de operatorul de forwarder și afișează tuturor părților implicate o imagine mai actualizată a parchetului din care s-a făcut recoltarea. Instrumentele ușor de utilizat facilitează munca operatorului și lasă mai mult timp pentru planificarea muncii.

Aspectele vizuale și de utilizare ale interfeței TimberMatic Maps au fost, de asemenea, îmbunătățite. Interfeței i-a fost adăugat un rezumat al producției, ce arată calculele diferitelor specii de lemn în metri cubi și ca procent din parchetul de exploatare.

TimberMatic Maps este o funcție standard pe toate harvesterele și forwarderele John Deere din seria G încă din toamna lui 2018. Clienții primesc întotdeauna versiuni actualizate ale aplicației, gratuit. Sistemul poate fi adaptat și la utilaje mai vechi care îndeplinesc cerințele de echipare. TimberManager este un serviciu online gratuit care afișează în timp real starea parchetului exploatat.

Pentru informații suplimentare despre utilajele forestiere John Deere, contactați reprezentantul oficial John Deere în România.

MEq
By MEq iunie 2, 2023 19:30