Ultima versiune IBC 3.0 introduce noi funcții de asistență pentru operator

MEq
By MEq octombrie 8, 2021 16:03

Ultima versiune IBC 3.0 introduce noi funcții de asistență pentru operator

Sistemul inteligent de control al brațului IBC de la John Deere, deja un reper în tehnologia utilajelor forestiere, este disponibil pentru toate utilajele forestiere pe roți John Deere (WCTL – Wheeled-Cut-to-Length) ce folosesc metoda de recoltare cut-to-length. Noua versiune IBC 3.0 este si de data aceasta un reper tehnologic, deoarece permite introducerea viitoarelor funcții inteligente care vor facilita munca operatorului și vor îmbunătăți productivitatea.

Noua versiune 3.0 a sistemului IBC introduce funcții de asistență pentru operator care îl ghidează către metodele corecte de lucru, cresc productivitatea și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului.
– Prevenirea pivotării în exces a capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării.
– Sistemul de asistență la alimentare ghidează operatorul pentru a evita îndreptarea trunchiurilor către utilaj sau către cabină.
– Sistemul de asistență la tăiere ghidează operatorul pentru a evita efectuarea tăierii înspre cabină.

Funcția de alimentare încetinește semnificativ mișcările atunci când brațul apucă și trage un trunchi către utilaj și se oprește atunci când întâlnește o zonă de siguranță predefinită. În acest moment apare o fereastră pop-up pe display-ul sistemului de control si oferă îndrumări în ce privește metoda corectă de lucru.

Sistemul de asistență la tăiere previne efectuarea operațiunilor de tăiere spre cabină. Iar prevenirea supra-rotației capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării. Toate aceste funcții de mai sus îi permit operatorului să se concentreze pe planificarea muncii.

Funcțiile de asistență pentru operator și cele care îi ghidează pe operatori către metodele de lucru corecte nu numai că protejează utilajul împotriva daunelor externe, dar reduc și costurile de întreținere și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului. IBC 3.0 este disponibil pentru modelele de harvestere 1270G (echipate cu capete de recoltare H425, H425HD și H424) și 1470G (cu capete de recoltare H425 și H425HD).

Sistemul avansat IBC de la John Deere
Un braț de macara echipat cu IBC este rapid, ușor de utilizat și precis. Senzorii sistemului IBC detectează poziția capului de recoltare, iar algoritmii ajustează traiectoria brațului într-o mișcare ușor de controlat.

În lucrările de recoltare a masei lemnoase, IBC se adaptează la ciclul de lucru al utilajului. Traiectoria și funcționarea brațului se reglează automat pe măsură ce brațul se îndreaptă către un arbore, iar capul de recoltare îl apucă. Operatorul nu trebuie să manevreze în mod individual diferitele secțiuni ale brațului. IBC asigură metode de lucru precise și eficiente. Amortizarea electronică a mișcării vârfului brațului face ca procesul de lucru să fie lin și eficient și reduce solicitarea (efortul) pe întregul braț. IBC îmbunătățește ergonomia de lucru și ghidează operatorul în utilizarea corectă a brațului, ceea ce se reflectă direct în productivitatea crescută a utilajului și în capacitatea zilnică de lucru a operatorului.

MEq
By MEq octombrie 8, 2021 16:03