CASE Minotaur DL550: versatilitate de încărcător compact și funcții de buldozer

MEq
By MEq decembrie 16, 2022 14:17

CASE Minotaur DL550: versatilitate de încărcător compact și funcții de buldozer

Story Highlights

  • Case Construction Equipment
  • Case Minotaur DL550
  • incarcator-buldozer Case Minotaur

Related Articles

Despre Case Minotaur scriam prima dată în primăvara lui 2017, când a fost prezentat în premieră la ConExpo sub denumirea „Project Minotaur”. Era un concept care a atras toate privirile la standul Case CE. Iată că acum, după ani de dezvoltare și testare continue, Case a decis intrarea lui în producția de serie. Deocamdată pe piața nord-americană, însă nu e exclus ca în viitorul apropiat sa îl vedem și în Europa. | M. Equipment

Primul utilaj de acest tip dispune de un șasiu inovator și o lamă orientabilă pe șase poziții (6-way blade), pentru a oferi adevărate performanțe de buldozer, o lamă de 0.96 m³ și compatibilitate cu numeroase de unelte de lucru, care să îi asigure o versatilitate totală pe șantier.

CASE Construction Equipment a lansat o categorie complet nouă de utilaje, o premieră în industrie, odată cu introducerea încărcătorului-buldozer compact CASE Minotaur DL550. Cu o masă de circa 8500 kg și 114 hp (85 kW), noul utilaj, primul de acest fel, oferă performanțe adevărate de împingere și nivelare, precum și capabilități puternice de încărcare pe șantier și compatibilitate cu sute de atașamente. O singură platformă nu a oferit niciodată acest nivel de versatilitate, putere și precizie.

Trăsătura distinctivă a lui CASE Minotaur DL550 este cadrul tip-C integrat în șasiul utilajului, folosind o lamă de buldozer orientabilă pe șase poziții. Cadrul tip-C se cuplează hidraulic la șasiul utilajului, cât și la cupla uneltei de lucru. Acest design asigură stabilitatea și capacitatea de nivelare specifice unui buldozer mic, asigurându-se că forțele sunt transmise către șasiul utilajului, nu către brațe. Acest lucru asigură o performanță mai mare și o fiabilitate pe termen mai lung decât simpla combinație a atașării unei lame de buldozer la un încărcător compact pe șenile.

Utilajul vine standard cu CASE Universal Machine Control, care îl face pregătit pentru oricare dintre cei trei furnizori majori de tehnologie de control al mașinii. De asemenea, este disponibil cu un ripper opțional, complet integrat, pentru străpungerea solurilor dure, simplificând astfel operațiunile de săpare și împingere.

Cadrul C poate fi detașat pentru a permite operatorului să folosească utilajul ca încărcător cu o cupă heavy-duty de 0.96 m³ sau cu multiple atașamente comune unui încărcător. Încărcătorul-buldozer compact CASE Minotaur DL550 deține 29 de brevete și are peste 10.000 de ore de teste în teren, pe lângă nenumărate teste tipice de laborator și de proiectare.

Buldozer
Lama de 90 sau 96 inch (2.28 sau 2.44 m) orientabilă pe șase poziții și conectată la cadrul C integrat este aceeași lamă de pe buldozerul CASE 650M și oferă operatorului o gamă completă de comenzi și mișcări. Comenzile electro-hidraulice ale utilajului au răspunsul buldozerelor CASE de dimensiuni mari, cu capacitatea de a regla sensibilitatea lamei, direcției și deplasării (lin, moderat sau agresiv). Capacitatea de răspuns a lamei poate fi selectată în funcție de preferințele operatorului prin setarea independentă a vitezei de înclinare, ridicare și a unghiului lamei.

Ripperul spate integrat (scarificator paralelogram cu dinți multipli), o exclusivitate în industrie pe acest tip de utilaje, este ușor de controlat din cabină – vine standard cu trei dinți de scarificare și poate fi extins la cinci, pentru o rupere mai agresivă. Funcția ripper spate trebuie aleasă din fabrică, deoarece nu poate fi adăugată ulterior.

CASE Universal Machine Control vine cu cablaje și suporturi universale pentru a integra soluțiile de control al mașinii de la oricare dintre cei trei mari furnizori – Leica Geosystems, Topcon și Trimble. Acest lucru le permite proprietarilor să adauge utilajul în flota lor cu încrederea că poate fi integrat direct în ecosistemele de control ale mașinilor preferate/existente. De asemenea, oferă flotelor de închiriere posibilitatea de a comuta cu ușurință între mărcile de sisteme de control al mașinii, ceea ce înseamnă o flexibilitate excelentă de închiriere.

Încărcător compact
În configurația sa de încărcător, CASE Minotaur DL550 are o capacitate nominală de operare de 2.500 kg (50% din sarcina de basculare) cu o forță de rupere la nivelul cupei de 57.4 kN. Cinematica de braț este cu ridicare verticală. De asemenea, dispune de capacități avansate de control electro-hidraulic, prin care operatorii pot selecta cu ușurință reacție totală a utilajului (ușor, moderat sau agresiv.

CASE echipează din fabrică utilajul cu linii hidraulice auxiliare de debit mare, pentru a opera cele mai solicitante și puternice unelte de lucru. Sistemul hidraulic îmbunătățit cu debit mare de pe Minotaur poate furniza până la 157 L/min la 238 bar prin intermediul cuplelor rapide hidraulice de ¾ inch.

Utilajul permite folosirea completă a acestei puteri cu funcția „Hydraulic on Demand”, unde operatorul poate selecta cu ușurință procentul de debit hidraulic auxiliar către unealta de lucru, prin intermediul afișajului multifuncțional din cabină. Astfel poate selecta performanța atașamentului în funcție de preferința sa sau de recomandarea producătorului uneltei de lucru – asigurând operarea eficientă și corectă a uneltei de lucru.

CASE duce managementul flotei de utilaje la un nivel cu totul nou prin includerea Modulului CASE SiteConnect — un dispozitiv ce îmbunătățește volumul, fluxul și integrarea datelor în platforma telematică CASE SiteWatch (pentru monitorizarea în timp real și managementul întreținerii și al intervalelor de service, precum și analiza folosirii și performanțelor).

CASE Minotaur DL550 este construit pentru a permite un service ușor, cu acces de la nivelul solului la punctele de service grupate, ca orice utilaj din gama CASE. Intervalele de service și informațiile de operare sunt ușor de accesat pe afișajul LCD de 8 inch din cabină.

Încărcătorul-buldozer compact CASE Minotaur DL550 este produs la fabrica din Wichita, Kansas, pe o linie dedicată special pentru acest utilaj unică. Este rezultatul a peste șase ani de dezvoltare și colaborare între numeroase fabrici, echipe, unități de testare și departamente CASE.

MEq
By MEq decembrie 16, 2022 14:17