IRUM – 70 de ani de tractoare românești

MEq
By MEq septembrie 13, 2023 14:57

IRUM – 70 de ani de tractoare românești

Începutul lui septembrie ne-a adus o aniversare de referință în industria românească: 70 de ani de la înființarea IRUM, 30 de ani de la înființarea Maviprod și 20 de ani de Perkins în România.

IRUM – 70 de ani de tractoare românești Cu o istorie bogată și o tradiție solidă în industrie, IRUM este unicul producător de tractoare agricole și utilaje forestiere din România, ocupând poziția de cel mai mare producător de utilaje forestiere din Sud-Estul Europei.

Data de 8 septembrie marchează 70 de ani de existență a companiei IRUM. În această zi plină de emoție, IRUM a sărbătorit inovațiile care au definit drumul său către succesul continuu, evenimentul fiind organizat în cadrul fabricii IRUM din Reghin.

Fondată în 1953, IRUM este astăzi o fabrică integrată, având toate departamentele necesare producției de tractoare: turnătorie, tratament termic, prelucrări mecanice, debitare, vopsitorie etc. Investițiile masive în platforma industrială de 18 ha începute în 1998, odată cu achiziția companiei de către grupul Maviprod, au adus astăzi IRUM pe poziția de a avea una dintre cele mai performante turnătorii, unul dintre cel mai performate și complexe departamente de prelucrări mecanice din România și, totodată, o gamă foarte diversificată de produse și servicii.

IRUM – 70 de ani de tractoare românești Pe lângă obiectivele de business, inginerul Mircea Oltean a avut ca obiectiv și implicarea socială, dorind să mențină în piață locuri de muncă stabile, dar și produse românești într-o piață tot mai săracă din această perspectivă.

Un element cheie în dezvoltarea IRUM a fost crearea propriului Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere, în anul 2015, numit IFOR, unic în Europa de Est. Pe baza acestei infrastructuri s-a reușit lansarea tractorului agricol românesc TAGRO, în 2018. Totodată, s-a lansat o gamă completă de tractoare agricole de la 24 la 102 CP, acoperind astfel integral nevoile fermelor mici și medii.

În anul 2021 s-a lansat cel mai nou utilaj forestier, TAF 690 S5, destinat în special piețelor din America și Africa, iar în 2022 s-a lansat o nouă generație a tractorului agricol românesc, TAGRO Stage V. IRUM activează astăzi în 35 de țări, de pe 4 continente, și are mii de clienți care lucrează cu produse românești!

Toate realizările companiei au fost marcate și celebrate în cadrul evenimentului din data de 8 septembrie, invitații fiind întâmpinați de conducerea și angajații IRUM, în singura fabrică de tractoare agricole și utilaje forestiere din România!

MEq
By MEq septembrie 13, 2023 14:57