Trimble și Komatsu vor colabora pentru a îmbunătăți interoperabilitatea flotelor mixte de utilaje

MEq
By MEq iulie 18, 2017 12:45

Trimble și Komatsu vor colabora pentru a îmbunătăți interoperabilitatea flotelor mixte de utilaje

Trimble și Komatsu Ltd. vor colabora pentru a îmbunătăți capacitatea clienților lor de a face schimb de date 3D de pe șantierele de construcții între software-ul de construcții Komatsu și Trimble pentru a facilita gestionarea flotelor mixte de utilaje terasiere și a permite o vizualizare mai cuprinzătoare a operațiunilor de șantier.

În cadrul colaborării, Trimble și Komatsu vor lucra împreună pentru a dezvolta o interfață de program pentru aplicații (API) care să permită compatibilitatea dintre platformele lor software. Software-ul Trimble Connect, un ecosistem de colaborare bazat pe cloud, va sprijini platforma KomConnect a Komatsu pentru a face schimb de date digitale din construcții, ce pot aduce beneficii semnificative contractorilor și managerilor de proiect.

Colaborarea este un răspuns la cererea clienților privind interoperabilitatea flotei mixte, precum și sprijinirea inițiativei japoneze i-Construction, un plan de stimulare a inovării și de revoluționare a productivității pe șantierele de construcții prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor (ICT), promovată de Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transportului și Turismului.

Soluțiile Trimble Connected Site oferă contractorilor o imagine completă a productivității șantierului, inclusiv cantitatea și volumul de materiale, volumul și datele de compactare, precum și informații privind gestionarea flotelor și a activelor, indiferent de modelul sau producătorul utilajului. Trimble Connect este un mediu de colaborare care permite clienților să combine și să partajeze date din surse multiple, inclusiv pe cele din afara ecosistemului Trimble.

În 2015, în Japonia, Komatsu a introdus soluția SMARTCONSTRUCTION, o soluție Internet of Things (IoT) pentru operațiunile din domeniul construcțiilor. Soluția permite clienților să vizualizeze operațiunile de șantier folosind tehnologia ICT despre lucrători, utilaje și suprafețe pe platforma cloud KomConnect, pentru a crea un șantier mai sigur și mai productiv.

„Prin intermediul SMARTCONSTRUCTION, Komatsu își va continua eforturile pentru a crea locuri de muncă sigure și foarte productive”, a declarat Chikashi Shike, director executiv și președinte al diviziei Smart Construction Promotion de la Komatsu. „Colaborarea noastră cu Trimble este un pas important în sprijinirea clienților noștri care operează flote mixte de utilaje și răspund cerințelor care vor permite constructorilor să sprijine inițiativa japoneză i-Construction”.

„Trimble se angajează să furnizeze un ecosistem complet de construcții pentru toți clienții. Credem că soluția optimă este una deschisă, compatibilă cu toate utilajele producătorilor”, a declarat Bryn Fosburgh, vicepreședinte senior al Trimble. „Suntem încântați să colaborăm cu Komatsu pentru a îmbunătăți interoperabilitatea cu soluțiile noastre, lărgindu-ne sprijinul acordat clienților cu flote mixte, astfel încât în cele din urmă să putem crea un șantier inteligent pentru viitor”.

MEq
By MEq iulie 18, 2017 12:45