Noul miniexcavator Kobelco SK19 combină performanța cu funcționalitatea

MEq
By MEq februarie 18, 2022 17:14

Noul miniexcavator Kobelco SK19 combină performanța cu funcționalitatea

Șantierele de mici dimensiuni, precum cele din zonele rezidențiale și din interiorul clădirilor, necesită utilaje cu performanțe ridicate și o amprentă de lucru redusă. Noul miniexcavator Kobelco SK19 combină un șasiu compact cu un motor puternic, pentru o funcționare eficientă, o stabilitate excelentă, o distribuție superioară a greutății și o cabină confortabilă, bine proiectată.

Modelul Kobelco SK19 – care îl înlocuiește pe precedentul său SK18-1E – oferă performanțe superioare datorită motorului mai mare, noului sistem hidraulic și brațului nou proiectat. De exemplu, motorul Yanmar Stage V aduce o creștere cu 38% a puterii (13,1 kW față de 9,5 kW), o creștere cu 10% a forței de săpare a cupei (16,7 kN față de 15,2 kN) și o creștere cu 26% a forței de săpare a brațului (braț lung/braț scurt @ 9,3/11,4 kN față de 7,4 kN). Capacitatea de ridicare a fost, de asemenea, crescută cu 24% (la o rază de 2,5 m, la -0,5 m de nivelul solului în față), în timp ce viteza de deplasare, raza de săpare și adâncimea de săpare sunt de asemenea îmbunătățite.

Pentru șantierele pe care se lucrează foarte aproape de pereți, șanțuri și drumuri, SK19 beneficiază de o serie de caracteristici importante. Lățimea șenilelor este de 980 mm (cu trenul de rulare retras), pentru a permite accesul prin pasaje înguste, dar se poate extinde la 1.320 mm. Raza compactă spate oferă eficiență de operare în spații limitate, în timp ce unghiul de pivotare a brațului este cu 12% mai larg decât la modelul precedent, SK18-1E.

Durabilitatea și construcția fiabilă sunt asigurate prin consolidarea componentelor-cheie ale utilajului. Brațul, balansierul și suportul de pivotare au toate segmente mari în secțiune transversală, pentru o rezistență sporită, iar apărătorile tijei cilindrului pentru cupă și braț sunt standard. De asemenea, tija cilindrului lamei de împingere dispune de protecție.

La fel ca celelalte utilaje Kobelco, siguranța operatorului și lucrătorilor de pe șantier este capitală. Atât cabina, cât și pavilionul lui SK19 îndeplinesc standardele de siguranță ROPS, TOPS și FOPS, iar lumina LED de pe braț, luminile LED opționale față/spate și girofarul portocaliu cu LED opțional asigură utilajului o vizibilitate excelentă pe șantier. Nu lipsesc glinzile retrovizoare (stânga și dreapta). Toate modelele sunt disponibile cu braț de excavare lung și scurt.

Confortul operatorului a fost, de asemenea, prioritar pe agenda de dezvoltare a noului SK19; astfel, utilajul are o serie de funcții ce fac orele lungi de operare mai confortabile, printre care: port-uri USB, sursă de alimentare de 12 V, suport pentru pahar, cotiere stânga/dreapta în dreptul fiecărui joystick de control. Contragreutatea suplimentară (opțională) oferă o stabilitate în plus. Accesul ușor la compartimentul motor, filtrul de ulei de motor, filtrul de aer și filtrul de combustibil reduc timpii de nefuncționare la minimum.

MEq
By MEq februarie 18, 2022 17:14